עקוב אחרינו

"אף אחד לא יעצור אותנו", "תודה למרקל"

מערכת אתר ערוץ הספורט
10:17|23/06/2012

בדרך כלל הם שומרים על קור רוח אבל ה-2:4 הגדול על יוון הוציא את הגרמנים מכליהם. 'הבילד': "זה היה המשחק הכי חשוב למרקל", 'הקיקר': "פיצחנו את הבונקר היווני". הקנצלרית אמרה לשחקנים בחדר ההלבשה: "כיף לראות אתכם"

צפו בחגיגות בברלין
צפו בחגיגות בברלין

הגרמנים בדרך כלל ידועים בקור רוח שלהם ולא כעם אמוציונלי אבל נראה שההופעה של הנבחרת שלהם ביורו מוציאה מהם צדדים חדשים. ה-2:4 הגדול על יוון שסידר להם את הכרטיס לחצי הגמר גרם להתרגשות גדולה בתקשורת המקומית, בייחוד לנוכח העובדה שמדובר בניצחון רביעי מתוך 4 משחקים כשהתחושה היא שככל שהטורניר מתקדם, אוזיל והחברים משתפרים.

אמש (שישי) גרמניה נאלצה להתמודד מול בונקר יווני במרבית שלבי המשחק אבל זה לא מנע ממנה לכבוש 4 שערים. זה התחיל עם פיליפ לאם, המשיך עם סמי ח'דירה ולאחר מכן היו אלה מירוסלב קלוזה ורויס שסגרו את הסיפור. סמאראס הישווה זמנית אבל זה לא ממש עשה רושם על הגרמנים.

יוהכים לאב ביצע 3 שינויים בהרכב וקיבל תמורה יפה בעיקר מכובשי השערים, קלוזה ורויס. בכלל, הנבחרת שלו היתה יכולה לסיים את המשחק עם שישייה או שביעייה, אם היא היתה יותר מרוכזת מול השער. הבוקר העיתונים בגרמניה התמוגגו. ואל תשכחו שבתוך כל הסיפור הזה יש גם את המאבק הכלכלי בין שתי המדינות.

"אף אחד לא יעצור אותנו", נכתב ב'בילד' ובמשך כתוב "גם לא איטליה ואנגליה" (אחת מהן תפגוש את גרמניה בשלב הבא). מי שזכתה לכותרת משלה היא הקנצלרית אנג'לה מרקל, שנראתה חוגגת ביציע (זה לבטח כאב ליוונים) "תודה לאוהדת השרופה מרקל. זה היה המשחק הכי חשוב בשבילה", נרשם בעיתון וצויין כי ביקרה בחדר ההלבשה של השחקנים ובירכה אותם: "מזל טוב, תמיד כיף לי לראות אתכם. זה היה משחק מצוין".

בעיתון אחר נכתב: "עשינו את זה, עכשיו הקרב הקלאסי (איטליה או אנגליה)". ומה אמרו בקיקר'? "פיצחנו את הבונקר היווני", "פירקנו את יוון", ציינו הכותרות בעיתון. 

ב-'S?ddeutsche Zeitung' נכתב בכותרת "חששנו רק ל-6 דקות" כשמתכוונים לשיוויון הזמני של יוון.  ב-'Die Welt' פירגנו למאמן: "המנצח הגדול: לאב". ב- frankfurter Allgemeine Zeitun הלכו על הכותרת "המסע הגרמני אל האושר". אז כמו שכבר הבנתם, בגרמניה רק מחכים כבר ליריבה הבאה.

התפרסם לראשונה:     09:35 | 23/06/12 הדפס
תגובות
עד כה: 17 תגובות, ב- 14 דיונים. הוספת תגובה
14. לגבי גרמניההודעה שנקראההודעה נעולה אמיר  | 23/06/12 | 18:05

להזכיר רק שתי עובדות:

הראשונה בגמר 2010...לאף אחד לא היה ספק שגרמניה הייתה הולכת עד הסוף במיוחד אחרי שפרקה את ארגנטינה ואנגליה בריביעייה...זוכרים? ואז מה קבלנו בסוף? גרמניה אחרת לגמרי במשחק נגד ספרד בחצי הגמר שהייתה דווקא להפך מגרמניה ולא הייתה מבריקה במיוחד (רוב משחקי ספרד במונדיאל 2010 הסתיימו ב 1-0 קטן) ואת התוצאה בין גרמניה לספרד כולם זוכרים ויודעים איך זה נגמר..אז גרמניה הפסידה לספרד.

העובדה השנייה..זו שגרמניה לא סיפקה את הסחורה נגד הקבוצות הגדולות לפני היורו..במשחק ידידות טרי שנערך כהכנהלפני היורו גרמניה הפסידה לצרפת להזכיר לכם..וגם היא עשתה תיקו מול איטליה לפני שנה על אותו הרכב...אז חברה בואו נירגע קצת...נחכה ונראה...

הגב לתגובה זו סגור
13. וכולה וכולההודעה שנקראההודעה נעולה KEO  | 23/06/12 | 15:45

וכולה את פורטוגל, תוך הפגנת עליונות לאורך כל 90  דקות. כולה את הולנד, שוב, תוך הפגנת עליונות במשך 80 דקות.. קיצר.. מי שעברה את בית המוות במושלמות כזאת - היא המועמדת הבכירה לניצחון בטורניר הזה. 

הגב לתגובה זו סגור
12. יאלה גרמניההודעה שנקראההודעה נעולה אוזיל  | 23/06/12 | 15:44
זה שגרמניה קיבלו ברבע קבוצה חלשה לא אומר שגרמניה היא חלשה! גרמניה הולכת לקחת את היורו הזה בגדול!
הגב לתגובה זו סגור
11. חולירות גרמניםהודעה ללא תוכןהודעה שנקראההודעה נעולה godo  | 23/06/12 | 14:35

הגב לתגובה זו סגור
10. חולירות גרמניםהודעה שנקראההודעה נעולה godo  | 23/06/12 | 14:35

את זה כבר אמרתם לפני 70 שנה ובכ"ז נעצרתם ואכלתם אותה. אז קצת צניעות לא תזיק לכם. הלוואי שתחטפו בגמר בדקה ה - 93 .

הגב לתגובה זו סגור
9. חוצפןהודעה שנקראההודעה נעולה מכבי  | 23/06/12 | 14:22
גרמניה ניצחה את פורטוגל הולנד ודנמרק( שניצחה את הולנד והייתה קרובה להפתיע גם את הפורטוגלים) יוון היא לא נבחרת וזה נכון! אבל גרמניה היא כיום הנבחרת הטובה בארופה וזה בדוק.
הגב לתגובה זו סגור
8. קפר יסיףהודעה שנקראההודעה נעולה נעים. ז.   | 23/06/12 | 14:09
שקיחת. 14 משחקים. קרעו
הגב לתגובה זו סגור
7. כולה ניצחו את יווןהודעה שנקראההודעה נעולה אלירן  | 23/06/12 | 13:14

אל תתנו לתמונות לעבוד עליכם.. כל הנבחרות ששיחקו נגד יוון בשלב הבתים שיחקו כמו גרמניה אתמול.. גרמניה כולה ניצחו את יוון שמש אין להם מה להציע..

הגב לתגובה זו סגור
  צודק! בוא נראה אותם נגד הנבחרת שלנו!!! לך חפש...הודעה שנקראההודעה נעולה אבי לוזון  | 23/06/12 | 14:59

נבחרת שפירקה את יוון ניצחה את:

פורטוגלנאדו

הולנד

דנמרק

סיימה יחידה בטורניר עם 12 נקודות מאזן מושלם!!! לא כמו ספרד אנגליה צרפת וכול השאר....

אז תן כבוד למלכים של היור!.........

הגב לתגובה זו סגור
6. גרמניההודעה שנקראההודעה נעולה יוסי  | 23/06/12 | 12:59
האלופה שבדרך..
הגב לתגובה זו סגור
5. טעות מילוליתהודעה שנקראההודעה נעולה דניאל  | 23/06/12 | 12:50

פירוש הביטוי "הוציא מהכלים" שמופיע בכותרת המשנה הוא הרגיז. לא לזה התכוונתם.

הגב לתגובה זו סגור
  אכן, יצא מגדרו זה הביטוי שהם חיפשותגובה ללא תוכןהודעה שנקראההודעה נעולה יואל  | 23/06/12 | 21:41

הגב לתגובה זו סגור
4. גרמניה הנבחרת הטובה בעולם הודעה שנקראההודעה נעולה שווינשטיגר  | 23/06/12 | 12:21

שינוי ההרכב זה רק מראה כמה עומק יש למאמן בסגל

קבוצה עם התקפה קטלנית

הגב לתגובה זו סגור
3. איזה חגיגות את מי ניצחתם ?הודעה ללא תוכןהודעה שנקראההודעה נעולה עופר   | 23/06/12 | 11:03

הגב לתגובה זו סגור
  את פורטוגל!! הולנד!! דנמרק !! ויוון...הודעה שנקראההודעה נעולה גבי ברלין  | 23/06/12 | 14:14

מה, אתה לא רואה את היורו???

הגב לתגובה זו סגור
2. תלמד לוזון זו השיטה לבנות מיסודות ולא לסגור חורים!הודעה ללא תוכןהודעה שנקראההודעה נעולה גל  | 23/06/12 | 10:35

הגב לתגובה זו סגור
1. אין ספק שזו הנבחרת שהכי מגיע לה לקחת את הגביעהודעה שנקראההודעה נעולה רן  | 23/06/12 | 10:34

כדורגל יפה ויעיל!!

הגב לתגובה זו סגור

המלצות גולשים בפייסבוק


כל הזכויות שמורות © ערוץ הספורט בע"מ