אזור הוידאו כדורגל ישראלי כדורגל עולמי כדורסל ענפים אחרים שידורים תוכן גולשים טוטו ווינר

פרטיזן קלה? תקראו, ולא בטוח שתחשבו כך


מערכת אתר ערוץ הספורט|00:09|12/03/2010

היחידה שניצחה את ברצלונה העונה. שהביכה גם את פנאתינייקוס באתונה. יש לה קהל מטורף ואולם ביתי וחם. הכל על אלופת סרביה, המשוכה האחרונה של מכבי ת"א לפני הפיינל פור

פרטיזן בלגרד. לא קל כמו שחשבתם (צפו בניתוח של ארז אדלשטיין)
Samsung
פרטיזן בלגרד. לא קל כמו שחשבתם (צפו בניתוח של ארז אדלשטיין)

שלושה נצחונות, זה מה שמכבי צריכה כדי להיות בפיינל פור בפאריס ולסגור מעגל במקום בו הניפה את גביע הסופרוליג. המכשול האחרון - פרטיזן בלגרד. החדשות הטובות: פרטיזן היא ממש לא ברצלונה, ממנה נמנעה מכבי ת"א ומולה כנראה לא היה לה שום סיכוי. החדשות הפחות טובות: לא מדובר בנמושה, אלא ביריבה סרבית עיקשת וביתית מאוד. טיול שנתי לעיר האורות זה לא יהיה.

למכבי יש את יתרון הביתיות, וזה צעד גדול מאוד לקראת העפלה, אבל אסור לשכוח - פרטיזן בלגרד העפילה מבית מוות אמיתי בטופ 16, כשהיא מסיימת במקום השני עם מאזן 3:3, ובדרך מנצחת בבית את ברצלונה הגדולה (היחידה שעשתה זאת העונה ביורוליג) ומביכה את פנאתינאייקוס עם 59:64 באתונה.

למקרה שמכבי לא תשמור על הבית, היא תיאלץ לנצח בפיוניר ארינה המפחיד של בלגרד. מעוזה האימתני של פרטיזן ידוע בקבלת הפנים החמה של האוהדים, שהשאירה בשנים האחרונות לא מעט נקודות גם מול הגדולות. שתי קבוצות בלבד ניצחו העונה בפיוניר - מלאגה, במשחק הראשון של היורוליג העונה - ופנאתינייקוס בטופ 16. אולימפיאקוס, פילזן, ריטאס וכאמור, גם ברצלונה, חזרו הביתה עם הזנב בין הרגליים.

אלכס מאריץ' הוא הקלע המוביל של פרטיזן העונה, עם 15.3 נקודות בממוצע למשחק. אלא בטופ 16 הוא שיחק רק שלושה משחקים, אחרי שהחמיץ את שלושת הראשונים בגלל פציעה. בהיעדרו לסטר מקאלב הוליך את הקבוצה עם 12.8 נקודות למשחק. בהיעדר מאריץ', שהוריד 9.2 ריב' למשחק עד כה העונה, לורנס רוברטס הפך לאיש של פרטיזן מתחת לסלים, עם 8.4 ריב' בממוצע למשחק בטופ 16.

על הקווים עומד דושקו וויושביץ' בן ה-51, שאימן לאורך רוב הקריירה שלו בפרטיזן. שם הוא החל את קריירת האימון שלו עם ארבע עונות רצופות החל מ-1985/6 ועוד אחת ב-90/1. משם עבר לאמן בגרנאדה (ספרד), זבזדה (יוגוסלביה), ברשיה (איטליה), פזארו (איטליה) ורדניצקי (יוגוסלביה). לאחר מכן חזר לפרטיזן, ומאז 2001/2 ועד היום הוא שם.

אז עבודה יש והרבה, והיא תיפתח ב-23 במרץ בהיכל נוקיה. יומיים אחר כך משחק נוסף בת"א ואז שני משחקים, אם יש צורך, בבלגרד. המשחק החמישי, אם הסדרה לא תוכרע עד אז, ייערך ביד אליהו. מכבי או פרטיזן יתמודדו בחצי גמר הפיינל פור ב-7 במאי.

התפרסם לראשונה:     00:09 | 12/03/10 הדפס Bookmark and Share
 
תגובות
עד כה: 32 תגובות, ב- 19 דיונים. הוספת תגובה
1. מכבי תעלה, אני בטוח.הודעה ללא תוכןהודעה שנקראההודעה נעולה צהוב עולה  | 12/03/10 | 00:46

הגב לתגובה זו סגור
  חחחהודעה שנקראההודעה נעולה ברק  | 12/03/10 | 07:16
התגובה הזאות מסמלת על חוסר ביטחון
הגב לתגובה זו סגור
2. מבית מוות אמיתי?הודעה שנקראההודעה נעולה   | 12/03/10 | 00:52

מה זאת אומרת? והבית של מכבי לא היה בית מוות אמיתי?

בבית של פרטיזן פאו יצאה מהתמונה כבר אחרי 2 מחזורים ושיחקה גם מארוסי, שהייתה ותשאר נמושה. ניצחו את ברצלונה, מרשים, טוב ויפה, אבל בואו לא ננפח אותם יותר ממה שהם.

הגב לתגובה זו סגור
  מארוסי נמושה ? יש לך זיכרון קצר,הפסדנו למארוסי במשהודעה שנקראההודעה נעולה שי  | 12/03/10 | 02:27

במשחר מכריע על מיקום.

חוץ מזה אם היית רואה אותם משחקים היית מבין מדוע הם מסוכנים,לא ראית אל תביע עמדה.

אף אחד לא אומר שהסיכויים לטובתם אבל קבוצה שעובברת את הבית ההוא לא פחות טובה ממכבי/ריאל.

הגב לתגובה זו סגור
  הכוונה היא לבית מוות בשלב הראשון ולא לטופ 16תגובה ללא תוכןהודעה שנקראההודעה נעולה מתקן טעויות  | 12/03/10 | 03:16

הגב לתגובה זו סגור
3. טיול? לא.. אבל זה במקום ברצלונה?! איזו שאלההודעה ללא תוכןהודעה שנקראההודעה נעולה גיא  | 12/03/10 | 01:07

הגב לתגובה זו סגור
4. לפחות מנטאלית היא יותר קלה מבארסההודעה שנקראההודעה נעולה   | 12/03/10 | 01:07

פרטיזן בכלל לא חלשה אבל כל אירופה רועדת מברצלונה ומכבי היו עולים מולה בידיעה ברורה שהם מפסידים וככה זה היה נראה. מול פרטיזן מכבי מאמינים שהם יכולים לנצח ככה שהם לא ירימו ידיים מראש והעובדה שפרטיזן ניחה את פנא, אולי' וברצלונה רק תגרום לשחקני מכבי להבין שהם לא פראיירים ולבוא מרוכזים.

הגב לתגובה זו סגור
  אם כבר מדברים מבחינה מנטליתהודעה שנקראההודעה נעולה אלון  | 12/03/10 | 10:14

למכבי עדיף להגיע למשחק בתור אנדרדוג

הגב לתגובה זו סגור
5. עזבו שטויות העיקר זה יתרון הביתיותהודעה ללא תוכןהודעה שנקראההודעה נעולה ארופה צהובה  | 12/03/10 | 02:16

הגב לתגובה זו סגור
6. הפסידה בבית למאלגה ולפאו החלשה (השנה)הודעה שנקראההודעה נעולה   | 12/03/10 | 02:16

גם בחוץ יהיה אפשר לנצח אותם במקרה הצורך, אבל קודם כל צריך לשמור על הביתיות עם שני ניצחונות ביומיים.

הגב לתגובה זו סגור
7. מכבי מול פרטיזןהודעה שנקראההודעה נעולה | 12/03/10 | 06:47

כולם מסכימים על כך שעדיף לקבל אותם על פני ברצלונה.

פרטיזן הקבוצה הכי חלשה באחוזים ל-2 ול-3 בטופ 16 - 43.3% אחוז ל-2, ו-27.4% מה-3.

פרטיזן הקבוצה שמוסרת הכי פחות אסיסטים בטופ 16, יש לה רק 62 אסיסטים ב-6 משחקים לעומת מכבי עם 92, זה ממוצע של כ-10 אסיסטים למשחק לעומת 15.

פרטיזן קבוצת האיבודים של הטופ 16 עם 102 - 17 איבודים פר משחק לעומת מכבי עם 13.

פרטיזן מספר 1 בביצוע עבירות בטופ 16 - 144 ב-6 משחקים שזה ממוצע של 24 עבירות למשחק.

פרטיזן בעלת מדד היעילות הקבוצתי הנמוך בטופ 16, רק 365 ב-6 משחקים, המשמעות היא ובמקרה הטוב שחקן אחד או 2 מצליחים לסחוב אותה וכשזה קורה השאר לא מתפקדים או לא קיימים בסטטיסטיקה מבחינת תרומה, המשמעות היא שאין להם משחק התקפה שוטף, הם לא מחפשים אחד את השני, קרוב לוודאי שהם נשענים על אלכס מאריץ' שיעשה את כל העבודה בהתקפה, והשאר יעשו עבודה שחורה.

לפרטיזן יש מספר יתרונות מועט על מכבי: 

-היא קבוצת הריבאונד הטובה בטופ 16, בעיקר בזכות זה שהם מובילים בריבאונד התקפה על פני כולם, מה שאומר שהם מחטיאים המון ובחירת הזריקות שלהם גרועה מאוד והאחוזים מעידים על כך.

- הם קבוצת ריבאונד ההגנה השנייה בטיבה בטופ 16 אחרי מכבי בהפרש של 19 ריבאונדים מה שמעיד שהם קופצים על כל כדור, הם גם חוטפים 8 פעמים במשחק, סוחטים מעל 20 עבירות למשחק.

אם אפשר להגדיר או לאפיין איזו קבוצה זו פרטיזן, אפשר להגיד שהיא קודם כל קבוצה לוחמנית, חדורת מוטיבציה בכל משחק, לא חוסכת עבירות, ושולחת ידיים, ומצד שני קבוצה צעירה, עם קבלת החלטות גרועה ומשחק לא מסודר, בעיקר בהתקפה.

נקודת חוזק בולטת של פרטיזן על פני מכבי היא הגבוהים.

פרטיזן למעשה קבוצה של גבוהים, והכוכב הגדול שלהם שייך לעמדות הפורוורד/סנטר, זה גם מעיד על סגנון המשחק שלהם, שמבוסס על חפירות, מלחמה, מרפקים, זה אומנם לא גורם לאחוזים שלהם לעלות, אבל במשחקים מסויימים הם עשויים לנטרל התקפות ולהוריד את הסקור של היריבה, למשל מה שהם עשו לברצלונה ולפנאתינייקוס.

מכבי עשויה למצוא את עצמה בבעיה רק אם לאזמה ופישר יכנסו לבעיית עבירות, מעבר לכך אין להם שום יתרון איכותי אחר.

מכבי צריכה לעבור אותם בקלות יחסית.

 

הגב לתגובה זו סגור
  שאפו...נהנתי לקורא כל מילה בסלעהודעה שנקראההודעה נעולה אבישי צהוב בנשמה  | 12/03/10 | 10:05

אני כבר מחכה למשחקים שבוע הבאה .... חייב להשיג כרטיס

הגב לתגובה זו סגור
  שאפו!הודעה שנקראההודעה נעולה רון  | 12/03/10 | 11:15

ואת כל זה הסקת 'קרוב לודאי' מבלי שראית אותם משחקים אפילו פעם אחת..

הגב לתגובה זו סגור
  יופי של תגובההודעה שנקראההודעה נעולה nbjo  | 12/03/10 | 12:19

יופי של תגובה רק שאלה אחת: מאיפה אתה לוקח את הנתונים (אחוזים, מספר זריקות, חטיפות וכו')?

הגב לתגובה זו סגור
  באונה מטורף אחיהודעה שנקראההודעה נעולה גולן  | 15/03/10 | 19:52

וואלה הלוואי כל פעם נראה אותך בתגובות אתה פשוט מנתח טובבבבבבבבב

הגב לתגובה זו סגור
8. לדעתי ברצלונה תפסיד לריאל ולא תגיע לפינל פורהודעה ללא תוכןהודעה שנקראההודעה נעולה שחר  | 12/03/10 | 07:55

הגב לתגובה זו סגור
  וואלה אחי קלעת במחשבה שלי בומבה הודעה שנקראההודעה נעולה אבישי  | 12/03/10 | 10:03

גם לי התחושה הזאת עוברת לי בראש.... הרי זה חמישה משחקים ....זה דבר מאד משעמעותי

הגב לתגובה זו סגור
9. ל-7הודעה שנקראההודעה נעולה יוסי  | 12/03/10 | 10:43

פשוט נהנתי לקרוא ת'תגובה שלך ממש איזה תגובה יפה מאוד....בהצלחה

הגב לתגובה זו סגור
10. מכבי חוגגים יותר מדי פרטיזן קבוצה קשוחה מאוד הודעה ללא תוכןהודעה שנקראההודעה נעולה צהוב   | 12/03/10 | 11:14

הגב לתגובה זו סגור
11. המפתח נגד פרטיזן: ריבאונדהודעה שנקראההודעה נעולה AA  | 12/03/10 | 11:22

פרטיזן היא הקבוצה עם מדד היעילות הכי נמוך בטופ-16. אז איך היא בכל זאת עלתה? יש לה את מספר הריבאונדים הגבוה ביותר, במיוחד בהתקפה. לתשומת לב מכבי.

הגב לתגובה זו סגור
12. כנסוווווווווווהודעה שנקראההודעה נעולה אני  | 12/03/10 | 12:08

שמתם לב לשלשה של ריאל לקראת הסוף שהשעון לא זז ואז היה תיקו?נראלי בכוונה במזכירות של ריאל שם באולם לא הזיזו ת'שעון שלריאל יהיה זמן וזה היה מתוכנן עם השחקנים[שימו לב למיקום של פלרגיני שקלע ת'שלשה]אבל בכל זאת מכבי ניצחה שמה בראש!!!!אללללה מכבבבבבי=]]פיני תותחחח איזה קידוש ה'!!גאאאים בךךךך!!!!!!

הגב לתגובה זו סגור
  נכוןןן!הודעה שנקראההודעה נעולה   | 12/03/10 | 15:01

נכון גם אני חשבתי ככה,ניסו לדפוק אותנו הנאצים האלה!!

ופיני באמת עשה קידוש ה' מאמן אחר היה משבח את עצמו ואומר שהכול בזכותו ולא מבין שהכול מלמעלה!

ועוד משהו-פיני אמר שזה המשחק הכי טוב שלו אבל הנס מול קובנה היה הרבה יותר מדהים..

הגב לתגובה זו סגור
13. מכבי ופרטיזן הן שתי קבוצות שוות ביכולת.הודעה שנקראההודעה נעולה   | 12/03/10 | 21:50

יתכן והסדרה תיגרר עד המשחק החמישי בת"א.

הגב לתגובה זו סגור
14. אף אחד לא אמר שפרטיזן קלההודעה שנקראההודעה נעולה פרטיחרא  | 13/03/10 | 17:48

 אבל היא הרבה יותר קלה מברצלונה עם יתרון ביתיות, זה בטוח

הגב לתגובה זו סגור
15. קראתי את הכתבה ודעתי לא השתנתההודעה שנקראההודעה נעולה גדי  | 13/03/10 | 19:38

פרטיזן היא קבוצה הרבה יותר קלה בטח מברצלונה וגם הרבה יותר קלה מכל הקבוצות ברבע הגמר שיכולנו לפגוש(חוץ מפרוקום סופוט)!!

התקשורת הזאת עושה מכל עכבר פיל!!

כל הכבוד להפועל ירושלים ומכבי ת"א שהגיעו לבין 16 הקבוצות הטובות באירופה!!

הגב לתגובה זו סגור
  שתיהן היגעו גם ל8 הגדולותתגובה ללא תוכןהודעה שנקראההודעה נעולה גא  | 15/03/10 | 18:01

הגב לתגובה זו סגור
  ל"גא"- הוא התכוון ששתי הקבוצות הגיעו ביחדהודעה שנקראההודעה נעולה RUI  | 16/03/10 | 13:41

ל16 הקבוצות הטובות באירופה!!

8+8=16 יא מבול!!!

(:

 

הגב לתגובה זו סגור
16. אף אחד לא יכול עלייה בבית!!!הודעה שנקראההודעה נעולה מכבי תעלה.  | 14/03/10 | 13:49

מכבי תעלה כל עוד יש לה יתרון ביתיות ואני לא אומר שפרטיזן גרועים הם קבוצה ממש טובה אבל מכבי עם מומנטום שיא אם יתרון ביתיות עם נצחון במשחק חוץ נגד ריאל אבל מצד ני אסור למעוד בליגה או משהו כזה זה יהרוס את המומנטום אסור לחהפסיד משחקים עד המפגש הזה [ובטח ובטח שלא שם]. ואני אומנם אוהד מכבי אבל אני מאחל גם לירושלים הרבה הצלחה בהצלבה ביורוקאפ אבל מבחינתי אם מכבי וירושלים לא יעלו לפיינל פור אחרי כל המאמץ שהם עשו זה אכזבה גדולה וכישלון עוד יותר גדול בהצלחה למכבי וירושלים בהמשך!!!

הגב לתגובה זו סגור
  אהבתי אתה צודק וכמו שמכירים את מכבי זה עלול לקרותתגובה ללא תוכןהודעה שנקראההודעה נעולה עפיפון  | 14/03/10 | 16:00
דוא''ל:Yosef426@gmail.com


הגב לתגובה זו סגור
17. פרטיזן די נוחה, סתם אתם מנפחים..הודעה שנקראההודעה נעולה Maccabi  | 23/03/10 | 13:06

כמה עובדות פשוטות:

1. פאו חלשה מאוד השנה, אז ההפסד לא הכי מפתיע, גם מארוסי ניצחה אותה.

2. במשחק החמישי פאו פירקה את פרטיזן בסרביה 16 הפרש..

3. כנ"ל - גם מלאגה חלשה מאוד השנה, אז הניצחון לא מפתיע..

4. פרטיזן נוצחה ע"י מארוסי באתונה.

5. פרטיזן כמעט והפסידה בביתה למארוסי (!) הקטנה.

6. ברצלונה היתה אמורה לנצח במשחק בו פרטיזן "ניצחה" כביכול, הנגיעה שהעיפה את הכדור מתוך הסל היתה אחרי הבאזר (19 הפרש לטובת ברסה במשחק השני..).

7. אם תשאלו אותי - ברצלונה מנוצחת בהחלט, פרטיזן מתאפיינת בהורדת נקודות למשחק וזה פעל נגד ברסה.

8. פרטיזן מאבדת הכי הרבה כדורים ביורוליג.

9. פרטיזן עושה הכי הרבה עבירות ביורוליג.

10. פרטיזן שולטת בריבאונד ההתקפה ביורוליג, בזה הם טובים, לא נשכח שמייד אחריה ממוקמת מכבי..

 

סיכום: אם מכבי תנצל את חולשותיה הרבות של פרטיזן ותפעיל את הכלים העומדים לרשותה (קצב משחק התקפי מהיר, רבע אחרון מעולה - קילינג אינסטיקט, ההגנה החזקה ביורוליג ועוד ועוד) ולא תסיק מכול שטות מסקנה שגויה - היא תיקח את המשחקים בגדול, גם בחוץ, וללא כל קושי מיוחד.

ב-ה-צ-ל-ח-ה !!

הגב לתגובה זו סגור
18. אוהד אמיתי ...הודעה שנקראההודעה נעולה חיים ברנדויין  | 23/03/10 | 14:26
דוא''ל:jaimeb3@walla.com


...זה מישהו שלעולם לא יחליף את האהבה שלו לקבוצה שלו ,ולא ישרוק בוז לשחקנים שלה גם אם היא לא תיקח משחק. אוהד אמיתי מקסימום יילך אבל וחפוי ראש אחרי שהקבוצה שלו "לא הצליחה לפרק אותם", ויחשוב על משחק הבאה ועל זה שהכדור היא עגול וכדורסל משחקים 40 דקות !

הגב לתגובה זו סגור
19. מכבי ת״אהודעה שנקראההודעה נעולה מכבי עולה!!!  | 25/03/10 | 19:11
דוא''ל:Niv662@walla.com

מכבי תנצח את פרטיזן.
הגב לתגובה זו סגור

מכבי חיפה בסלולרי

ספורט 5 קניות