$(document).ready(function () { setTimeout(function () { $('#Haim_L').remove(); }, 2500); // Remove the element after 3000 milliseconds (3 seconds), you can adjust this value as needed });
הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

שטרק: חוסר השוויון בכדורסל הנשים התקבע

יו"ר מנהלת ליגת העל לנשים יצאה למאבק עקב בעיית התקצוב של הענף

מערכת אתר ערוץ הספורט
מערכת אתר ערוץ הספורט  28.06.16 - 19:47
נאבקת נגד חוסר השוויון. שטורק
נאבקת נגד חוסר השוויון. שטורק

כדורסל נשים הינו אחד מענפי הספורט המובילים בישראל, והוא כולל כ-4000 שחקניות פעילות בכל שכבות הגיל. עם זאת, הוא לא מקבל את התקצוב הראוי והוא נאלץ להתנהל עם תקציבים נמוכים בהרבה מאלו שמקבלים הגברים. בעקבות כך, ליגת העל לנשים בכדורסל, המהווה ראש החץ של ספורט הנשים בישראל, החליטה לצאת למאבק במטרה למנוע את קריסת הענף.

היום (שלישי) הגיעו מספר נציגות מליגת העל לוועדה למעמד האישה במטרה לקדם שוויון מגדרי ולדון בבעיית התקצוב. יו"ר הוועדה, ח"כ תומא-סלימאן, אמרה בפתח דבריה: "הספורט הוא עוד אחד המחוזות בו נשים נלחמות לנפץ את השליטה הפטריארכלית. שנים רבות נשים הודרו מענפי ספורט תחרותיים פופולאריים, ונדחקו לענפי ספורט 'יפים'. אינני מבנה גדולה בספורט, אבל בזכויות ומעמד נשים אני מבינה, ואפליית התקצוב פה זועקת לשמים. האחריות היא על ראשה של שרת התרבות והספורט".

רו"ח איריס שטרק, יו"ר מנהלת ליגת העל בכדורסל נשים, דיברה גם היא: "חוסר השוויון התקציבי ואפליית כדורסל הנשים, שנבעו כנראה מסיבות היסטוריות, התקבע בקרב הגופים הממסדיים ואינו תואם למציאות של שוויון הזדמנויות לנשים בכל תחום. למה בישראל 2016 צריך להיאבק על תקציב בסיסי ולהתנהל באי וודאות?! נושא זה היה צריך להפוך מזמן, לנושא דגל הן למחוקק והן לכל הגופים האמונים על הספורט בישראל. הגיע הזמן שיעמידו לטובת כל קבוצה תקציב של שני מיליון ₪ ואנחנו במנהלת נסתפק בסכום של 1.5 מיליון ₪ לתפעול ושיווק. לא יתכן שכל שנה נעמוד כעניים בפתח".

שחקניות, מאמנים ומנהלי קבוצות הגיעו לדיון כדי להביע את תמיכתם במאבק המנהלת. שחקנית נבחרת ישראל, ליעד סואץ-קרני, אמרה: "אנו השחקניות יודעות שהמאבק הוא בשבילנו ובשביל הדור שאחרינו, שמסתכל עלינו כדוגמה. בזמן השביתה קיבלנו המון תמיכה מאוהדות צעירות שלנו, ששמחו שאנו לא מוותרות על מה שמגיע לנו".

אלי רבי, אחד המאמנים המוערכים בכדורסל הנשים, התייחס אף הוא למצב: "אני פה פעם רביעית בכנסת וכל פעם אני אומר שעוד כמה שנים נשב פה ונגיד אותו דבר. הפעם אני אומר שזו פעם אחרונה כי להערכתי, כמי שבליגה הרבה שנים, הפעם הליגה תיסגר אם לא יימצא פתרון אחר. המדינה היא הריבון, ועם כל הכבוד לאנשים במנהל הספורט ובטוטו, אם האנשים שהמדינה ממנת אותם ונותנת להם שכר, לא יכולים לדאוג לחלק שווה מהעם, הם פשוט נכשלים בתפקידם. כנראה שרק אם יתנדנדו פה כיסאות של כאלה שמתעלמים מנשים, נצליח".

לירן אלרם, דובר המועצה להסדר ההימורים בספורט, הביא את הצד של הארגון: "המועצה, על פי חוק, חייבת לחלק את ההקצבות לפי אמות מידה שוויוניות, וכל נעשה. להבדיל משמעותית, מההסכמי שיווק, שהם חסות מסחרית שנועדה להגדיל את הכנסות הטוטו. הסכמים אלו דורשים אישור במליאת המועצה, לאחר שהוכחה ההצדקה המסחרית לכך. בג"ץ אף דחה עתירות כנגד ההסכמים, בל ההבנה שמטרתם מסחרית. לצערנו, כדורסל הנשים לא תורם כמעט להכנסות המועצה ולכן ההסכם השיווקי שהיה בעבר בוטל, אך הוחלט על השארת חסות בהיקף של חצי מיליון".

ח"כ תומא-סלימאן, סיכמה את הדיון: " המצב אינו סובל עוד פתרונות זמניים, שכן אנו לפני קריסה טוטאלית של הענף, והאחריות היא של משרד התרבות והספורט. מדברי המשרד אפשר להבין כי המועצה הלאומית לספורט או אתנה הם גופים נפרדים ממנו, אך הוא השולט בהם. אני אפנה לשרת התרבות שתיקח את הנושא כפרויקט אישי, כי אני יודעת שכאשר היא מסמנת לעצמה מטרה, היא יודעת לבצע, וזהו האינטרס שלה מעל הכל שיהיו בישראל ענפי ספורט מגוונים אשר ייהנו מיחס שוויוני. חייבים לשמור על ליגת העל קיימת עד שיגיע הניצחון הראוי בבג"ץ".