$(document).ready(function () { setTimeout(function () { $('#Haim_L').remove(); }, 2500); // Remove the element after 3000 milliseconds (3 seconds), you can adjust this value as needed });
הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

תמיד בשליטה: העליונות של פלויד מייוות'ר

צפו בקרב המלא: האסטרטגיה של "מאני" וכל המספרים. סיכום

סבסטיאן רודריגס
סבסטיאן רודריגס  27.08.17 - 18:40

עשרות אלפים התקבצו בהיכל T-Mobile בלאס וגאס וחזו במו עיניהם אירוע מכונן. קרב המאה כלל סלבריטאים כמו אגדת האיגרוף מייק טייסון וגם לברון ג'יימס תפס מושב ליד הזירה. בנוסף למיליוני אנשים ברחבי העולם שהחסירו שעות שינה אם היה צורך, כולם חיכו לשמוע את צלצול הפעמון המבשר את תחילתו של קרב בו פלויד מייוות'ר וקונור מקגרגור יעמדו אחד מול השני עם כפפות אגרוף בזירה ולא עם מיקרופונים במסיבת עיתונאים.

Showtime לא חסכה בהוצאות וההפקה נראתה בהתאם. הרבה לפני שהאירוע המרכזי יצא לדרך, זכינו לצפות בשלושה קרבות מרתקים שחיממו את הגזרה לפני שהסופרסטארים הגיעו להיכל. בין השמות הבולטים היה ניתן להבחין בבן טיפוחיו של מייוות'ר, גרבוטה דייוויס, אשר שוב הרשים והפעם מול פרנסיסקו פונסקה.

הקהל חישמל את האווירה ככל שהתקרב המועד, נהנינו משירת ההמנונים ולאחר מכן כבו האורות בהיכל. קונור מקגרגור עלה לזירה עם דגל אירלנד על כתפיו וראש מגולח, בעוד שמייוות'ר בחר במסיכת פנים מוזרה. מקרגור התמקם בפינה הכחולה, מייוות'ר ופמלייתו התמקמו באדומה וגדוד של שומרי ראש הפרידו בין המחנות. הכרוז ג'ימי לנון הציג את המתחרים, שופט הזירה הרחיב וחידד את התקנות והחוקים למקגרגור. לאחר הרצאה לא קצרה הלוחמים שבו לפינותם, הרגע המיוחל הגיע, צלצול הפעמון נשמע לראשונה.

שלושת הסיבובים הראשונים היו בשליטה מלאה של מקגרגור, מה שלעתים נראה בלתי ייאמן. קונור הרשים בקומבינציות, שינה זוויות ועבודת רגליים נכונה הבטיחה נקודות ראשונות ללוחם האירי. שופט הקרב רוברט בירד בעיקר עסק בלהפריד את הלוחמים כשהם נתקעו בקלינץ'.

לעומת זאת, ניתן היה לראות שמייוות'ר בעיקר מתעסק בהגנה, או מה שהתברר כהליך למידת הסגנון של מקגרגור. חשוב לציין שאמנם לוחם ה-UFC נראה מצוין בסיבובים הראשונים, אך הכל היה חלק מתוכנית משחק מבריקה של מייוות'ר. בין הסיבוב השני לשלישי, למרות היתרון של קונור, "מאני" שחרר לא פעם ולא פעמיים חיוכים למצלמות ללא דאגה.

בסיבוב הרביעי כבר החלנו לראות שינוי במגמת האנרגיה שנשארה למקגרגור, הרגע לו מייוות'ר חיכה. עד אז עוד היה ניתן לטעון שקונור מוביל, אך ככל שהתקדמו הסיבובים הבדלי הרמות היו יותר ברורים לעין. מייוות'ר בכמה דרגות מעל מקגרגור, פשוט החל לשלוח ימניות ושמאליות שפגעו פעם אחר פעם במטרה בדיוק כירורגי ומהירות בזק. האסטרטגיה של מייוות'ר החלה להניב פירות, מקגרגור כבר החל לשחרר אגרופים ללא עוצמה ומייוות'ר רק המשיך להעלות הילוך.

הסיבוב התשיעי היה חד צדדי, כל אגרוף של מייוות'ר נעצר בפניו של מקגרגור, בעוד שאלוף ה-UFC בקושי שרד את הסיבוב. הסוף נראה קרוב מתמיד והסיבוב העשירי היה גם האחרון. דקה וחמש שניות אל תוך הסיבוב העשירי ולאחר שכמעט כל אגרוף ששוגר לסנטר של קונור פגע פגיעה ישירה, השופט רוברט בירד קפץ להציל את מקגרגור מעונש נוסף.

לאחר הקרב, הנתונים הסטטיסטיים הבליטו את הפער בין הלוחמים. מייוות'ר פגע ב-31% מהג'אבים שלו לעומת מקגרגור שפגע 28%. ההבדל הכי גדול היה באחוזי החבטות העוצמתיות שהצליחו לזעזע ראשים. מתוך 261 אגרופים, מייוות'ר פגע ב-152 (58% דיוק), קונור לעומתו עמד רק על 25%, 84 אגרופים מתוך 332.

כמו כן, כמות האנרגיה נספרת בכמות האגרופים הכוללת ששני הלוחמים יזמו. מקגרגור הצליח לפגוע 111 אגרופים מתוך 430 שהוא ניסה לשגר, משמע 26% דיוק. מצד שני, מייוות'ר שלח הרבה פחות אגרופים, אבל פגע ב-170 מתוך 320 אגרופים (53%). נתונים אלו מלמדים שבעצם מייוות'ר לא רק דייק יותר ופגע ביותר אגרופים, הוא גם הוציא פחות אנרגיה ממקגרגור.

הבדלי המנטאליות בין הענפים בא לידי ביטוי בהרגשה של אוהדי או לוחמי MMA שהקרב נעצר טיפה מוקדם מדי. ניתן לטעון זאת, אך בפועל את התוצאה הסופית זה לא היה משנה. מייוות'ר הראה עליונות בכל דקה וגם כשהוא לא נראה ביתרון, זה היה מתוכנן. שנות הניסיון, הזריזות, רמת הדיוק והחוכמה באסטרטגיה של מייוות'ר היו הפקטור העיקרי לניצחון.

למקגרגור יש כמה אופציות להמשך. הוא יכול לחזור ל-UFC ולהגן על אחת משתי החגורות שלו, או להיכנס לעוד הרפתקאת איגרוף מניבת כספים מול פולי מלינאג'י. כך או כך, בגיל 29 העתיד עוד לפניו והוא נראה רק חיובי למקגרגור. בנוגע למייוות'ר? לאחר ביסוס מאזן מדהים של חמישים ניצחונות וללא הפסד אחד, מייוות'ר עובר את המאזן של רוקי מרציאנו האגדי. פלויד יחזור לפרישה עם חגורה נוצצת שנוצרה במיוחד לקרב הכסף.