$(document).ready(function () { setTimeout(function () { $('#Haim_L').remove(); }, 2500); // Remove the element after 3000 milliseconds (3 seconds), you can adjust this value as needed });
הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

דו"ח של פיפ"א קבע: הבחירה בקטאר כשרה

ועדת האתיקה העצמאית פירסמה את ממצאי החקירה בנוגע לבחירת מארחת מונדיאל 2022:"אין בסיס לחשוד שנעשה שימוש בשוחד". ביקורת על ההתאחדות האנגלית

מערכת אתר ערוץ הספורט
מערכת אתר ערוץ הספורט  13.11.14 - 12:39
הבחירות היו כשרות על פי הדו"ח של פיפ"א (gettyimages)
הבחירות היו כשרות על פי הדו"ח של פיפ"א (gettyimages)

סוף לחשדות? ועדת הביקורת העצמאית של פיפ"א פירסמה היום (חמישי) את הדו"ח עליו עבדה ב-18 החודשים האחרונים, וקבעה: "הבחירות לקיום מונדיאל 2022 בקטאר כמו גם הבחירות לקיום מונדיאל 2018 ברוסיה, היו חוקיות". בנוסף, הועדה העבירה ביקורת על אנגליה בטענה שבמהלך קמפיין הבחירות לאירוח מונדיאל 2018, האנגלים ניסו להשפיע על סגן נשיא פיפ"א לשעבר ג'ק וורנר.

השופט הגרמני האנס יוהאכים אקארט פירסם היום את הדו"ח שחיבר, וקבע: "תהליך הבחירה של קטאר ושל רוסיה היה חוקי, ואין צורך לערוך בחירות חדשות". כזכור, בעבר הושמעו האשמות כנגד קטאר שטענו כי המדינה מהמפרץ העבירה שוחד על מנת לזכות בקולות בכדי לארח את גביע העולם.

הדו"ח שולל מוערבות של ממשלת קטאר בהאשמות לפיהן הבכיר הקטארי, מוחמד בין חמאם העביר שוחד לבכירי פיפ"א. על פי השופט הגרמני, בין חמאם הורחק מהוועדה הקובעת את זהות מארחת גביע העולם, והתמריצים שהוא העניק לכאורה לבכירים נוספים, קשורים ככל הנראה לרצון שלו להחליף את ספ בלאטר, כנשיא הארגון.

בנוגע להתאחדות האנגלית, הדו"ח קובע כי בזמן בחירת המארחת למונדיאל 2018, אנגליה מימנה אירוע לכבוד ג'ק וורנר, בכיר בפיפ"א, בעלות של 35,000 לירות שטרלינג, ובנוסף איפשרה לנבחרת טרינדד וטובגו (המדינה ממנה מגיע וורנר) להתאמן באנגליה ללא תמורה. בכך מעלה הועדה חשדות בנוגע להתנהלות לא תקינה של האנגלים, וניסיון להשפיע על התוצאות בצורה לא כשרה.

חשוב לציין כי לאחר הבחירות של קטאר ורוסיה, הועלו חשדות חמורות בנושא שחיתות, כשהמדינה שהעבירה את הביקורת הנוקבת ביותר היא אנגליה. בנוסף ההתאחדות האנגלית ביקשה מפיפ"א להתנהל בשקיפות ולחשוף בדיוק מי בחר ברוסיה ובקטאר, וכאמור עכשיו לאחר פירסום הדו"ח עולים החשדות בנוגע ל"סגירת חשבונות" של פיפ"א עם ההתאחדות האנגלית.

תגובת פיפ"א לדו"ח: בפדרציה מקבלים בברכה את סגירת המעגל, ומצפים בקוצר רוח להמשך ההכנות לטורנירים ברוסיה ובקטאר. בנוסף בפיפ"א מחזקים את ועדת האתיקה העצמאית ומועדדים אותה לפתוח בחקירות כנגד חשדות לשוחד".

אך למרות פירסום הדו"ח ישנם אנשים שעדיין טוענים כי הבחירה בקטאר לא הייתה כשרה וכי הועדה העצמאית איננה עצמאית בכלל. חבר הפרלמנט הבריטי, דמיאן קולינס, שב-2011 טען באופו פומבי כי קטאר השתמשו בשוחד, אמר היום: "פיפ"א מנסה לרמות את הציבור. לא הייתה כאן חקירה בלתי תלויה, והטענות הקשות בעניין השוחד נותרו ללא מענה. הטענות לגביי ההתאחדות האנגלית הן בסך הכל "מסך עשן" שתכליתו לטשטש את העובדה שפיפ"א חקרה את עצמה ובאופן מפתיע יצאה זכאית".