$(document).ready(function () { setTimeout(function () { $('#Haim_L').remove(); }, 2500); // Remove the element after 3000 milliseconds (3 seconds), you can adjust this value as needed });
הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

בשם ההגנה: סימני השאלה לקראת הדיון של שיר צדק

ההחלטה להשעות את עצמו מפעילות כדי שהזמן ינוכה מהעונש, קו ההגנה שיציג והאם יש מתיחות בינו לבין ב"ש? בחמישי שיר צדק יעמוד בפני ועדת המשמעת של אופ"א בניסיון למזער את העונש שברור לו שיספוג. מאחורי הקלעים של התקופה הסוערת שעברה עליו

שירי אלג'ם
שירי אלג'ם  06.12.17 - 13:20

אחרי כמעט חודשיים וחצי מאז שנמצא החומר האסור אוקטופמין בגופו, בלם הפועל ב"ש, שיר צדק, יגיע לרגע אולי הכי גורלי בקריירה שלו, כשיעמוד לדין ביום חמישי בפני וועדת המשמעת של אופ"א.

אנשי האלופה שומרים בדיסקרטיות רבה את הפרטים שקשורים להליך המשפטי, ההכנות שנעשו לקראת הדיון וקו ההגנה שיציג השחקן, אך דבר אחד בטוח: צדק, אותו ייצג עו"ד שוויצרי מומחה בתחום עבירות הסימום, יעשה הכל על מנת לשכנע ולהוכיח את הדיינים האירופיים שהעבירה נעשתה בתום לב. מכיוון שהבלם נכשל בבדיקת חומרים אסורים שאופ"א יזמה (אחרי משחק מוקדמות ליגת האלופות מול מאריבור), כל ההליך המשפטי ייערך מול מוסדות השיפוט של הארגון האירופי, והבלם יהיה השחקן הישראלי הראשון שעומד לדין על עבירת סימום באופ"א.
 
צדק המריא ביום רביעי לניון בשוויץ, מקום מושבה של אופ"א, בו יושבת גם ועדת המשמעת, שמורכבת בימים אלה מיו"ר אוסטרי ועוד תשעה חברים (משוויץ, אנדורה, הונגריה, ספרד, צ'כיה, פורטוגל, גרמניה, דנמרק ולוקסמבורג). חברי הוועדה נבחרים לקדנציה של ארבע שנים, כשהוועדה עצמה פועלת כגוף עצמאי בתוך ההתאחדות האירופית, אך כפופה לחוקיה ולרגולציה שלה.

בדיון עצמו צדק יובא בפני שלושה דיינים (מתוך אותה רשימה של תשעה) אשר יכריעו בפרשה ויחליטו על עונשו. על פי עו"ד רוי לוי, עו"ד ישראלי-שוויצרי המתמחה בין היתר בעבירות סימום, ההחלטה יכולה להתקבל לאחר כמה שבועות ואולי אפילו כמה חודשים: "ייתכן שהוועדה תפרסם רק את החלטתה ואת העונש אבל בלי הסיבות שבגינן הכריעו. זה קורה בדרך כלל במקרים שההכרעה צריכה להתקבל מהר, אז קודם מוציאים את ההחלטה ורק לאחר מכן השחקן מקבל את ההסברים לכך".

לאחר שיקבל את גזר דינו לצדק יש את הזכות לערער עליו. קודם כל, לוועדת הערעורים של אופ"א, שהיא למעשה גוף השיפוט העצמאי השני של הארגון והיא רשאית לאשרר, לשנות או לבטל החלטה של וועדת המשמעת. אם גם ההחלטה של ועדת הערעורים  לא תהיה לשביעות רצונו של השחקן הוא יפנה ל-CAS, בית הדין הגבוה לספורט שיושב בלוזאן. בית הדין הזה יהיה למעשה התחנה האחרונה וממנו תתקבל ההחלטה הסופית. צדק אומנם יוכל לערער על החלטת ה-CAS לבית המשפט העליון הפדרלי של שוויץ, אבל זה מתערב רק במקרים בהם נפלו פגמים פרוצדורליים בהליך המשפטי עצמו ונמנע מלהתערב במהות ההחלטות.

מה לגבי קו ההגנה של הבלם? מעט מאוד אנשים מעורבים בעניין, ואלה שומרים בסודיות גמורה את הטענות שצדק יטען להגנתו במטרה לנסות לשכנע ולהוכיח כי תוסף התזונה שכלל את החומר האסור נלקח על ידו בתום לב מוחלט. על פי מקורבים למועדון, רק אנשים בודדים בב"ש כמו אלונה ברקת ואסי רחמים מעורבים בפרטים ולנו, לתקשורת, יש הרבה שאלות, שאת התשובות עליהן כנראה נקבל רק לאחר הדיון עצמו. מעבר לעורך הדין השוויצרי שייצג את הבלם, עידו בר נתן סמנכ"ל האלופה, שמשמש גם כיועץ המשפטי של המועדון, ילווה את צדק כנציג המועדון.

כזכור, במסיבת העיתונאים בה חשפה ב"ש את הפרשה צדק סיפר כי לא לקח תוספי מזון כאלה ואחרים באופן אישי. אומנם אנחנו עדיין לא יודעים בוודאות כיצד הגיע החומר האסור לגופו של צדק  ומי אחראי לכך, אך על פי גורמים משפטיים אם היה מתברר כי השחקן לקח על דעת עצמו את החומר סביר להניח כי המועדון היה מתנער מהחוזה שלו, מה שלא קרה.

לדעת מומחים בתחום המשפטי, דבר זה עשוי לרמז, ויש לציין את הדברים בזהירות, כי למועדון יש חלק בעבירה, משמע התוסף שהכיל את החומר האסור ניתן לצדק ע"י גורם מהמועדון. אגב, בהקשר הזה, ישנם מקורבים לקבוצה שטוענים כי צדק מאוכזב מהתנהלות המועדון בפרשה, שלא מבהיר כי החומר האסור לא הגיע לגופו באשמתו.

"לפי אופ"א, כל ספורטאי אחראי למה שנכנס לגופו, זו ההנחה המרכזית. במהלך הדיון הספורטאי למעשה יקבל את ההזדמנות להסביר כיצד החומר האסור נכנס לגופו, כשהמטרה שלו תהיה להוכיח שהוא לא אשם בלקיחת החומר כדי לנסות לקצר את עונשו או לצאת זכאי", מסביר עו"ד לוי, שציין כדוגמה את המקרה של הטניסאית האיטלקייה, שרה אראני, שהושעתה ע"י איגוד הטניס העולמי בחודש אוגוסט האחרון לחודשיים בלבד אחרי שנכשלה בבדיקת חומרים אסורים.

אראני טענה כי החומר האסור נכנס בשוגג לתוך האוכל שלה באחת הארוחות אצל הוריה מהתרופות לטיפול במחלת הסרטן שאמה נוטלת ועל כן ספגה עונש השעיה קצר. "הספורטאי גם יכול לטעון לדוגמה שתוסף המזון  ניתן לו ע"י רופא, שאמר לו שהוא מאושר מבחינת החומרים האסורים ואז הספורטאי למעשה מסביר שהוא לא האשם הבלעדי", הוסיף עו"ד לוי.

בשיחות סגורות של צדק עם האנשים סביבו בתקופה האחרונה הוא ממשיך לטעון בכל תוקף שהכל נעשה בתום לב, שהוא מעולם לא רימה או ניסה לרמות ע"י לקיחת חומר אסור בכוונה. אגב, מאז שקיבל את ההודעה מאופ"א כי נכשל בבדיקת סמים צדק לא רק שלא שיחק כדורגל הוא אף לא מתאמן עם הקבוצה, וזאת מבלי שהושעה ע"י אופ"א.

הוא מתאמן באופן אישי ושומר על כושר, כשהמשחק האחרון של הבלם היה ב-23 לספטמבר מול הפועל חיפה. למעשה צדק החליט, יחד עם הגורמים המשפטיים המקצועיים שמלווים אותו, להשעות את עצמו. מקרה שכזה הוא השעייה מרצון והתקופה הזאת תנוכה מעונש ההשעיה אם וכאשר הוא יוטל. מהמהלך הזה ניתן גם להבין כי צדק יודע שיהיה לו קשה מאוד עד כדי בלתי אפשרי לצאת זכאי וללא עונש והוא יספוג השעיה, השאלה לכמה זמן.

לשים חגורות !

A post shared by Shir Tzedek (@shirtzedek) on

האוקטופמין, שהתגלה בגופו של צדק, הוא סוג של ממריץ שעובד על המערכת הסימפטטית - מערכת עיצבית אוטונומית שתפקידה להגביר ערנות במצבי לחץ, מעלה את קצב הלב, את אספקת הדם לשרירים ואת לחץ הדם. על פי הסוכנות העולמית נגד סימום בספורט (WADA) העונש המרבי על נטילת חומר שכזה הוא שנתיים הרחקה (ישנם חומרים שהעונש על נטילתם הוא ארבע שנים), כך שצדק יקווה שהוא יצליח לגרום להמתקת העונש ולקבל השעיה לתקופה של פחות משנתיים. חשוב לציין כי באופן כללי הנטייה היא להחמיר במקרה של עבירות סימום. "קשה מאוד לנצח במקרים של ממריצים, קשה לצאת מזה מרגע שנתפסת", הבהיר באופן נחרץ עו"ד לוי.    

בחודשיים וחצי האחרונים צדק לא הגיע לווסרמיל לאימונים או למפגשים רשמיים של הקבוצה, אך המועדון מלווה אותו לכל אורך התקופה. גם עם חבריו לקבוצה הוא המשיך לשמור על קשר, כשבאופן טבעי עם חלק הוא בקשר טלפוני ועם אחרים בקשר הדוק יותר. הוא מגיע למפגשים חברתיים ובתור אדם מאמין, הבלם ממשיך להגיע לשיעורי התורה בקריה החרדית בעיר. "חוץ מזה שהוא לא מתאמן איתנו, שום דבר לא השתנה בקשר עם שיר", העיד אחד מחבריו. "הוא לא מתנהג אחרת, הוא אותו שיר. באופן טבעי הוא רוצה להיות כבר אחרי הדיון, לסיים עם זה כמה שיותר מהר. אנחנו לא שואלים אותו יותר מדי על הנושא המשפטי, יודעים שבטח משגעים אותו, אנחנו פשוט מתפללים לנס".    

הפרשה תגיע לשיאה ביום חמישי בצהריים בניון עם הדיון המשמעתי באופ"א. הראש של אנשי ב"ש יהיה במשחק האחרון בשלב הבתים של הליגה האירופית מול ויקטוריה פלזן, שיתקיים באותו ערב, אך ליבם בוודאי יהיה עם צדק. איך זה יסתיים? קשה מאוד לצפות ולהעריך, ניאלץ להמתין להכרעת ועדת המשמעת.

״אתה לא נמצא כאן לבד״ בוםםם. כל מה שבנית, כל מה שעבדת בשבילו, השם שלך, המשכורת שלך, המשחק, אפילו סתם אימון, החיים השלך. ברגע הכל יכול להסתיים. אמת או שקר, זכאי או אשם, תמימות לב או זדון . לא באמת שואלים אותך. לא שואלים אותך כי מאמינים לך ובך. הימים האלה העבירו בי כל הרבה תחושות אחרי שחשבתי שאני כבר חסין להכל. אבל לא לזה. המחשבות מפליגות לקצה. מה עושים? איך ממשיכים? ברגע שאתה מוקף באהבה ודאגה אתה מקבל פרופורציה. משפחה ,חברים, קולגות, אוהדים שלנו ואפילו של קבוצות יריבות. שמתם הכל בצד וחיבקתם, כל אחד בדרכו. אתם וה-אמת נותנים לי כח להמשיך גם שהדברים הזוים ביותר. גם שלא מוצאים איך זה מסתדר ולאן זה הולך ומתקדם. ולך מלך מלכי המלכים. תודה. תודה על הנסיון הכי חזק עד כה. תודה שהרמת אותי עוד כמה שלבים באמונה ובבטחון. תודה שהארת והראת לי מה אנשים חושבים עליי. תודה שאני אדום ואלו האנשים שעוזרים לי ומגבים אותי. ותודה שהזכרת לי שכל מה שיש לי זה ממך. ◦

A post shared by Shir Tzedek (@shirtzedek) on