$(document).ready(function () { setTimeout(function () { $('#Haim_L').remove(); }, 2500); // Remove the element after 3000 milliseconds (3 seconds), you can adjust this value as needed });
הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

"החובות של הפועל ת"א עומדים על כ-78 מ' שקלים"

דו"ח הפירוק חשף את הממצאים: על כבירי, רמון, וייצמן, אורליצקי והבקרה, ההתאחדות והוועדה להעברת הזכויות הוטלה מלוא האחריות הכספית. ומה עם תקופת טביב במועדון?

שירי אלג'ם
שירי אלג'ם  01.01.19 - 08:31

אחרי שנתיים של עבודת חקירה אינטנסיבית, הבוקר (שלישי) המפרקים של חברת הראל אחזקות, עו"ד שאול קוטלר ורו"ח חן ברדיצ'ב, הגישו לבית המשפט המחוזי את דו"ח הפירוק ששופך אור על הנעשה בהפועל ת"א בשנים האחרונות בניסיון לענות על השאלה - כיצד המועדון הגיע לפירוק, ומי הם האשמים בכך?

על פי הדו"ח ולטענת המפרקים, החובות של הפועל ת"א עומדים על 77,923,968 מיליון שקלים. על הבעלים הקודם אמיר כבירי הוטלה אחריות כספית על כלל החובות, כמו גם על חיים רמון, מני וייצמן, עופר אורליצקי והבקרה התקציבית, ההתאחדות לכדורגל והוועדה להעברות זכויות וכן על "מגדל חברה לביטוח". כלומר, על כל האנשים והגופים האלו הוטלה אחריות כספית של כלל החובות בהפועל ת"א.

בנוסף אליהם, ישנם שמות נוספים שייאלצו לשאת באחריות כספית. על אלי טביב והחברה שלו, "טביב אחזקות", הוטל לשלם 12,777,006 שקלים. על משרד הכרטיסים "לאן" הוטלה אחריות של 4,000,000 ש"ח. עידו חג'ג', שבעבר החזיק ב-5 אחוזים ממניות החברה ושימש לתקופה מסויימת גם כבעלים, מחוייב לשלם 1,250,000 שקלים. על בכור צבאן הוטלה אחריות כספית של 600,000 ש"ח, על חברת צ'רלטון 461,539 ש"ח, על מאיר אורנשטיין 243,440 ש"ח, על "מפעלות חינוך וחברה" 630,000 ש"ח, על יואל אשבל 117,000 ש"ח ועל "י.ע.י.ל שיווק יחידות קרקע בע"מ" 1,500,000 ש"ח.

חשוב להדגיש כי כרגע, חמשת הגורמים העיקריים שעליהם מטילים את סך כל החובות אלו כבירי, רמון, וייצמן, אורליצקי והבקרה, ההתאחדות והוועדה להעברת זכויות ו"מגדל חברה לביטוח".

"במסגרת הדו"ח שהוגש לבית המשפט פירטנו תוצאות של עבודה מעמיקה במשך שנתיים", אמר עו"ד קוטלר עם פרסום הממצאים. "אנחנו מפרטים את הסיבות ומי האחראי לכך שהפועל ת"א הגיעה לפירוק. לא אתייחס לדברים ספציפיים מתוך הדו"ח, אבל אני חושב שהדבר העיקרי שעולה ממנו הוא שאפשר היה למנוע את הסיפור הזה, היו הרבה כשלים לאורך הדרך שאפשר היה למנוע את הקריסה. חוץ מזה, הכתובת הייתה על הקיר לאורך כל הדרך. הגופים המנהלים, המבקרים והמפקחים על הסיפור הזה - לכולם היה את המידע שהפועל ת"א הולכת שנה אחרי שנה למקום אליו היא הגיעה בסופו של דבר בדצמבר 2016".

"המטרה שלנו היא להחזיר כמה שיותר כסף לנושים", הוסיף קוטלר. "התקווה שלנו שזה יוביל לשיקול מחדש, שקבוצות, ההתאחדות לכדורגל, הבקרה התקציבית וכולם יקראו את הדו"ח יסיקו ממנואת המסקנות והלקחים. אני מקבל טלפונים מעובדים, ספקים ונושים ששואלים מתי נקבל כסף על הפעילות שלנו בהפועל ת"א. אמרתי להם שהקופה ריקה לגמרי ואין שקל. מי שאחראי בסופו של דבר צריך לשלם לאותם נושים. יש פירוט ואנחנו באופן חד משמעי אומרים שאין קשר בין תקופת טביב לפירוק הפועל ת"א".

כשנשאל מה לדעתו הוביל להתרסקות אמר עו"ד קוטלר: "בתוך הדו"ח יש שרשרת של פעולות ומחדלים. זה שילוב של ניהול לא נכון ופיקוח לא נכון של תשלומים ובטוחות. גם מי שמפקח וגם מי שאמור לנהל בפועל - אף אחד לא נקי מאשמה והתוצאה ידועה מראש. התפקיד של הבקרה התקציבית לבדוק שיש בטוחות. אנחנו לא בודקים דברים פליליים, אין לנו סמכות לזה. הדו"ח שלנו חשוף ומועבר לכל הגורמים, אבל זו לא הסמכות שלנו".

כבר פירסמנו בערוץ הספורט כי על עשרות גורמים שונים תוטל אחריות כספית. דהיינו המפרקים מבקשים מבית המשפט לדרוש מהם כספים (להגיש תביעות), כשבין היתר נמתחה ביקורת על הבקרה התקציבית ועל הוועדה להעברת זכויות ניהול של ההתאחדות לכדורגל. חשוב לציין כי המטרה של המפרקים היא להכניס כמה שיותר כסף לקופת הפירוק על מנת לשלם כמה שיותר לנושים הרבים של הפועל.

כזכור, למועדון ישנם נושים בארץ וגם בחו"ל (התביעות שהוגשו במוסדות אופ"א ופיפ"א במוערכות בכשלושים מיליון שקלים). כיצד המפרקים יכניסו כסף לקופה? בזכות גבייתו מאותם גורמים האחראים לטענתם על הקריסה הכלכלית. ככל שיצליחו לגבות יותר, כך יוכלו לשלם יותר לנושים וזהו היעד הראשון של המפרקים. נשיא בית המשפט המחוזי השופט איתן אורנשטיין, שאחראי על התיק הזה, אמור לאשר את הדו"ח והדיון בעניינו נקבע ל-20 לינואר.

תגובת ההתאחדות לכדורגל: "ההתאחדות בכלל והוועדה להעברת זכויות בפרט פעלו לכל אורך הדרך על פי החוק ועל פי התקנון. אף מופע תקשורתי, מביך וחסר שחר ככל שיהיה מצד המפרקים וקרן ליברה, המבקשים לעשות הון מפירוק המועדון, לא ישנה זאת".