$(document).ready(function () { setTimeout(function () { $('#Haim_L').remove(); }, 2500); // Remove the element after 3000 milliseconds (3 seconds), you can adjust this value as needed });
הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

"מלחמת המכללות": הסרט בסדרת 30 על 30

חמישי ב-22:00 ב-5GOLD: הסיפור מאחורי הטירוף ב-1988

רון פוגל
רון פוגל  21.08.19 - 18:04

תגיות: 30 על 30

בשנת 1940 נעשה הסרט "ניוט רוקני, אול אמריקן", שעסק במאמן המכללות האגדי, ניוט רוקני. הסרט זכור בעיקר בגלל הביטוי "נצחו אחד בשביל הגיפר", שאומר שחקן קבוצת הפוטבול של אוניברסיטת נוטרדאם, ג'ורג' גיפ, למאמנו כשהוא - הגיפר על ערש דווי.

את ג'ורג' גיפ גילם לא אחר מאשר  רונלד ריגן, אז שחקן ולימים נשיא ארה"ב. ריגן הרבה להשתמש באותו משפט מפורסם גם בתקופת כהונתו, משפט שהנציח את המורשת המפוארת של קבוצת הפוטבול של נוטרדאם.

הסרט "מלחמת המכללות" עוסק במשחק פוטבול מכללות שנערך באוקטובר 1988 בין שתיים מהקבוצות הטובות אז באמריקה – נוטרדאם שדורגה רביעית ומיאמי שדורגה ראשונה.

פטריק קרידון, שלמד באותו זמן בנוטרדאם והפך לבימאי ושדרן, חוזר בסרט לאותו משחק שנחשב מאז לאחד ממשחקי פוטבול המכללות הטובים ביותר שהתקיימו אי פעם.

קרידון מתאר ממש כמו בסרט עלילתי את ההתרחשויות שקדמו למשחק, את היריבות המתמשכת בין הקבוצות ואת המשחק עצמו, שמוכרע ממש במהלך האחרון.

במקביל סוקר קרידון את מה שארע בעקבות יצור חולצה עם הכיתוב "קתולים נגד פושעים" על ידי כמה סטודנטים מנוטרדאם, דבר שרק העלה את הצפייה למשחק והלהיט עוד יותר את הרוחות במחנות היריבים.

האוניברסיטה שנחשבת לנוצרית אדוקה התנערה מהכיתוב על החולצה, הסטודנטים רכשו את החולצה באלפים ואנשי מיאמי היו די בהלם, כשהושוו לפושעים והבטיחו להחזיר לאנשי נוטרדאם כגמולם על המגרש.

קרידון מצליח להעביר את תחושה האהדה של סטודנט לקבוצת הפוטבול של האוניברסיטה שבא הוא לומד-  דבר שמקובל מאד בארה"ב ואינו מוכר כלל בארץ.

גם אביו וגם סבו של הבימאי היו בוגרי נוטרדאם וגם הוא הלך ללמוד במוסד המכובד והפך מיד לאוהד פנאט של קבוצת הפוטבול המקומית המאמנים, השחקנים והאוהדים כולם נותנים את הזווית שלהם לאותו משחק ומה שקדם לו. התוצאה היא עוד דרמת ספורט משובחת ומרגשת מבית ESPN.