$(document).ready(function () { setTimeout(function () { $('#Haim_L').remove(); }, 2500); // Remove the element after 3000 milliseconds (3 seconds), you can adjust this value as needed });
הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

הסוף לשערי החוץ? אופ"א מתכננת מהפכה

דיווח בגרמניה: הוועד המנהל של הארגון ידון בביטול החוק

מערכת אתר ערוץ הספורט
מערכת אתר ערוץ הספורט  06.02.19 - 14:31
(Getty)
(Getty)

האם אנחנו עומדים לפני רעידת אדמה בעולם הכדורגל? יכול מאוד להיות. הוועד המנהל של אופ"א יתכנס היום (רביעי) ומחר ברומא, ולפי עיתון הספורט הגרמני 'קיקר', סוגיית שערי החוץ תעלה לדיון. על פי הדיווח, נשיא ההתאחדות הגרמנית, ריינהרד גרינדל, וחברים נוספים בוועד הפועל, יתמקדו בתפוח האדמה הלוהט.

אם חבריהם יסכימו איתם, שערי החוץ צפויים להיעלם מעולם הכדורגל בקרוב. בספטמבר, לאחר פגישה עם המאמנים הבכירים ביבשת, התבטא מנהל סגן המזכ"ל של אופ"א, ג'ורג'יו מרקטי, בנושא: "הם חושבים שקל יותר להשיג שערי חוץ היום מאשר מה שהיה בעבר, ושצריך לבחון מחדש את נחיצותו של החוק. אנחנו נדון בנושא בעקבות פנייתם".

חוק שערי החוץ נכנס בהדרגה לתחרויות של אופ"א באמצע שנות ה-60, ובהמשך גם לתחרויות של התאחדויות אחרות. החוק, שמעניק חשיבות גדולה יותר לשערים של הקבוצה האורחת, חוקק בתחילה על מנת לפתור מצבי שוויון בשיטת הבית/חוץ, וכדי להימנע ממשחק שלישי או מהטלת מטבע (שיטות שהיו נהוגות לפני המצאת הפנדלים). הפעם הראשונה שהופעל הייתה בסיבוב השני של גביע המחזיקות 1965/66, במשחק בין הונבד בודפשט לדוקלה פראג. החל מעונת 1970/71, החוק נכנס לכל התחרויות של אופ"א.

באותה תקופה, ניצחונות של קבוצות החוץ היו הרבה יותר נדירים מהיום. המסעות הארוכים לצד חוסר ההיכרות עם היריבות, היו בין הגורמים לכך. לפני החוק, רק 19.5% מהמשחקים נגמרו לטובת קבוצות החוץ, ולכן הן היו מתרכזות בעיקר בלהתגונן כדי לחזור הביתה עם תוצאה מאופסת, שתאפשר להן לנצח ולעלות שלב. כיום, 28.4% מהמשחקים בליגת האלופות הולכים לטובת קבוצת החוץ, ולכן רבים גורסים, שאין צורך יותר בחוק שערי החוץ.

האזינו לפודקאסט הנוסע המתמיד עם נדב יעקובי על הכדורגל האיטלקי. אורחים באולפן: אסף אקרמן ודני פורת -->