$(document).ready(function () { setTimeout(function () { $('#Haim_L').remove(); }, 2500); // Remove the element after 3000 milliseconds (3 seconds), you can adjust this value as needed });
הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

גולדן בראון: גארד הפועל י-ם בכושר מטורף

השינוי התזונתי, החיבור עם השחקנים שגולש לחיים האישיים, והתפנית שחלה בהגנה. ג'ייקובן בראון בכושר מפלצתי ורוצה להצעיד את הפועל י-ם עד הסוף בליגת האלופות

רועי כהן
רועי כהן  30.10.19 - 14:55

"אצל ג'ייקובן זה הכל מתחיל ונגמר באיך שהוא מרגיש עם הגוף שלו. עכשיו הוא מרגיש טוב, וזה מביא אותו למקומות טובים". ההסבר הלכאורה לקוני הזה של עודד קטש ליכולת של ג'ייקובן בראון, כפי שנשאל אחרי אחד המשחקים, לא נשמע בהתחלה כפרט מידע ששווה להתעכב עליו. אבל מי שמכיר את הגארד של הפועל ירושלים יודע עד כמה האיזון הגופני של בראון קריטי לכושר המשחק עצמו.

4 ק"ג בשבוע אחד
הימים הם ימי המאני טיים של העונה שעברה, בין המשחק הראשון של ירושלים נגד טנריפה למשחק הגומלין באיים הקנאריים. כמו בכל שבוע, הצוות המקצועי והרפואי עורך ישיבת עדכון על מצבם הגופני של כל השחקנים, שבאופן שוטף נמצאים במעקב כדי לוודא, בין היתר, שרמת השומן שלהם לא עולה, שהם אוכלים נכון, ושכל המדדים תקינים. באותה ישיבה בסוף חודש מארס, הצוות גילה שבראון עלה ב-4 ק"ג בתוך שבוע אחד בלבד.

במקרה, מי שנכח בארנה לאותו אימון היה השותף-המנהל אייל חומסקי. כשהוא התבשר על הנתונים, הנוכחים בחדר ידעו שהם בבעיה. "איך דבר כזה קורה, ועוד בשבוע כזה חשוב?!", זעם חומסקי תוך כדי שהוא טורק אחריו את הדלת של חדר המאמנים, "איך נרדמתם ככה? כל המעקבים, כל המדדים, וכל זה נזרק לפח בתזמון הכי קריטי?! אני רוצה דיווח יומיומי על המצב שלו, וזאת הפעם האחרונה שזה קורה!". גם בראון עצמו נדרש להתייצב ולספק הסברים. "זה מבנה הגוף שלי", אמר בשקט, "חילוף החומרים שלי איטי יותר ואני צריך להקפיד יותר".

כנראה שבלי קשר לאירוע הזה, ירושלים הודחה במשחק הגומלין, אבל התקרית הזאת ישבה חזק בראש אצל קברניטי הקבוצה בקיץ, והיתה התלבטות האם להמשיך עם בראון. לבסוף, הפלוסים גברו על המינוסים, ובירושלים האריכו לבראון את החוזה מתוך ציפייה לקבל את מה שהם יודעים שהוא יכול לתת: יכולת התקפית אבסולוטית כשחקן שעולה מהספסל, יכולת להפעיל גם את חבריו כרכז, ואישיות דומיננטית וחיובית בחדר ההלבשה שסוחפת את השאר אחריה.

"רואה את עצמו מסיים כאן את הקריירה"
התוצאה לא איחרה לבוא. בראון עשה שינויים בהרגלי התזונה שלו ובאורך החיים, בסיוע התזונאית שמלווה את הקבוצה. אבל בירושלים מציעים פרספקטיבה רחבה יותר שהביאה לעליית המדרגה ביכולת שלו. "יש את תסמונת השנה השנייה, שאתה לא יודע איך שחקן זר ירגיש בשנה השנייה שלו", מנתח גורם בקבוצה, "במקרה של הזרים שלנו אפשר לראות בבירור שהם מרגישים מאוד בנוח, וזה לא תמיד היה כך כי היו בעבר שחקנים שבשנה השנייה שלהם לקחו את הנוחות למקומות שליליים. ג'ייקובן, ג'יימס פלדין וטיישון תומאס מאוד מרוצים כאן, החיבור בין כל השחקנים הוא אמיתי וגולש לחיים האישיים, עם חברויות ותמיכה מחוץ למגרש. ג'ייקובן וג'יימס למשל, בהחלט רואים את עצמם מסיימים את הקריירה בהפועל ירושלים".

אל תשאירו אותו לבד
הממוצעים של בראון מתחילת העונה (בכל המסגרות) הם מפלצתיים: 17.5 נק' ב-56.7% מ-3 (5 זריקות למשחק). אם תשאירו אותו לבד, כמו שקורה ב-2.5 זריקות למשחק, הוא יעניש עם 66.7%. התפלגות הקליעה שלו מעבר לקשת היא מרשימה בכל קנה מידה: אמנם רק 33% מהפינה הימנית, אבל 55% מחצי הפינה הימנית, 43% מהמרכז, 50% מהפינה השמאלית, וכן, זו לא טעות - 91% מחצי הפינה השמאלית עם 10 שלשות מדויקות מתוך 11 ניסיונות. ההחטאה הבודדת הגיעה בחצי גמר גביע ווינר נגד נס ציונה, ומאז מס' 69 באדום לא החטיא מהטווח הזה.

אבל שימו לב לתפנית שקרתה לבראון בהגנה: בממוצע, השחקנים שעליהם הוא שומר לוקחים 6 זריקות למשחק, אך הם פוגעים רק ב-27% - הנתון הכי נמוך בקבוצה, יותר מעוגנים הגנתיים כמו טרנט לוקט, טיישון תומאס וסולימאן בריימו.

מה שלא פחות מעניין, זה שכל זה קורה כשבראון עולה מהספסל, ובכך מאפשר לעודד קטש כוח אש שאין להרבה קבוצות בליגת האלופות. "העלייה מהספסל אף פעם לא היתה אישיו מבחינתו", אומרים בבירה, "בעונה הראשונה אמרו לנו שאם הוא לא יפתח בחמישייה אז ייקח לו זמן להיפתח, ועכשיו זה נראה כאילו העונה שעברה, שהיתה סבירה מבחינתו, היתה המנה הראשונה לעונה הזאת. לא מעט קבוצות היו יכולות להחליט לוותר עליו, והוא מעריך את זה שהאמנו בו והמשכנו איתו".