$(document).ready(function () { setTimeout(function () { $('#Haim_L').remove(); }, 2500); // Remove the element after 3000 milliseconds (3 seconds), you can adjust this value as needed });
הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

מאבק בין דורות

מהצד אחד, ביל בליצ'יק הוותיק שראה כבר הכל. מן העבר השני שון מקווי הצעיר שמסומן כדבר הגדול הבא. הסופרבול הקרוב (ישיר החל מ-1:30 ב-5SPORT) בו לוס אנג'לס ראמס תפגוש את ניו אינגלנד פטריוטס יעמיד באור הזרקורים את המאמנים. מה מייחד כל אחד?

תומר תלמי  03.02.19 - 16:10

תגיות: סופרבול

היום (ראשון) כ-100 מיליון אמריקאים יפקדו את מסיבות הסופרבול בסלונים, הברים והמסעדות ברחבי המדינה, על מנת לצפות בעימות שמבטיח להיות מעניין ואף לשבור שיאים. השנים האחרונות הוכיחו יותר מתמיד כמה הסופרבול אינו צפוי, במיוחד כשמדובר בעימות המערב את הניו-אינגלנד פטריטוס. אך לקראת הסופרבול הקרוב פרט אחד כבר ידוע – המאמן שיחגוג בתום המשחק באטלנטה גם ישבור שיא מבחינת גיל הזכייה בספורבול.

  • הלילה ב-1:30, ישיר ב-5SPORT: גמר הסופרבול

ביל בליצ'יק, בן ה-66 ומאמן הניו-אינגלנד פטריוטס עשוי להפוך למאמן המבוגר ביותר לזכות בטבעת בעוד ששון מקווי, שחגג השבוע את יום הולדתו ה-33 יהפוך לצעיר ביותר שזכה במידה ויוביל את הלוס אנג'לס ראמס לניצחון באליפות הכה נחשקת. העימות הנוכחי הוא יותר מאשר עימות בין צעיר למבוגר ולמעשה מפגיש שני עידנים של ליגת ה-NFL אחת מול השנייה. ביל בליצ'יק, מאמנה הוותיק של הפאטריוטס נתפס בעולם הספורט כאגדה מהלכת כבר יותר מעשור, ומוביל את קבוצתו באופן מתמיד ליום הגדול של הספורט האמריקאי מאז שקיבל את התפקיד בשנת 2000.
 
לכל תלמיד תיכון או סטודנט אמריקני, הנוכחות של ביל בליצ'יק בסופרבול היא שגרתית למדי בהתחשב בעובדה כי קבוצתו הופיעה במחצית מ-18 משחקי הסופרבול האחרונים (כולל הנוכחי) ואף רשמה חמש זכיות עד כה עם הזדמנות לזכייה נוספת ב-3 בפברואר. בליצ'יק, שנתפס כגאון פוטבול כבר משנות השמונים, אז שימש כמאמן ההגנה של ביל פארסלס (בזמן שהנ"ל הוביל את הניו-יורק ג'יאנטס לשתי זכיות), מייצג את המותג המסורתי של הפוטבול האמריקאי הממחיש משמעת הדוקה, הגנה חזקה ובניית סגל בדגש על הדראפט.

המילה "אפרורי" מתלבשת על בליצ'יק באופן מושלם בדומה לקפוצ'ון האפור עם השרוולים החצויים, שכה מאפיין את המאמן האגדי. אופיו הקשה לפיצוח מופגן בכל מסיבת עיתונאים כולל זו של ה-“Media Day” המתקיים כשבוע וחצי לפני הסופרבול, שסגולותו העיקרית היא האווירה הליצנית המספקת כותרות עסיסיות מכל עבר לכתבים מרחבי העולם הסוקרים את האירוע.

בליצ'יק מסרב כמובן לקחת חלק בחגיגה, דובק בקולו המונוטוני וממעיט לחלוק ממחשבותיו על היריבה או על קבוצתו. את שון מקווי לעומתו, נדמה כי שלפו בעלי הראמס לראיון עבודה מתוך אודישן לתפקיד הוליוודי ראשי, אחרי שעונתם הראשונה בלוס אנג'לס (לאחר מעבר מסנט לואיס ב-2016) הסתיימה במאזן עגום של ארבעה ניצחונות לעומת שנים עשר הפסדים.

מקווי, אז בגיל 30 הרשים בראיון והפך למאמן הצעיר בתולדות הליגה. המהפכה שחולל מקווי בלוס אנג'לס הורגשה במהרה כאשר כבר בעונתו הראשונה הוביל את הראמס לפליאוף עם מאזן של 5:11 וזכה בתואר מאמן העונה של הליגה. מקווי, לעומת בליצ'יק, מתאפיין בסגנון אנרגטי, צעיר ומוטיבציוני, שמושרש בבניית מערך התקפי מלהיב.

השפעתו של מקווי הורגשה ברחבי הליגה במהרה ובצורה אף מוחשת יותר בשבועות החולפים בהם התרחשו חיפושים למועמדים שימלאו את משרות המאמן הראשי שהתפנו בתום העונה הרגילה החולפת. נדמה כי חלק גדול מהקבוצות ניסו לחקות את מודל מקווי של הראמס ולאתר מאמנים צעירים ואנרגטים ששמים דגש על משחק התקפי.

כך למשל, האריזונה קרדינאלס בחרו בקיף קינגסברי בן ה-39, שמבחינת מראה נראה מתאים יותר למגזיני אופנה מאשר לקווים וחדרי ההלבשה של ה-NFL. הרזומה שלו אינו מרשים כלל, כאשר בחמש השנים האחרונות כמאמנה של מכללת Texas Tech אף סיים עם מאזן ניצחונות שלילי.

אפקט מקווי גם סייע למאט לפלור להשיג את משרת המאמן הראשי של הגרין ביי פאקרס, מועדון עתיר הצלחות שדשדש בשנים האחרונות, וזאת לאחר ששימש שנה בלבד כמאמנה ההתקפי של הראמס תחת מקווי. הגישה ההומוריסטית להשפעתו של מקווי אומרת כי מספיק להחליף כמה מילים עם מאמנה המככב של הראמס כדי לזכות בראיון עבודה לאימון קבוצת NFL.

בליצ'יק כבר שבר מזמן שבר את הישגיו של מורה דרכו פארסלס והפך למאמן המוצלח ביותר בהיסטוריה של ה-NFL. למרות שמומחיותו היא בצד ההגנתי, הישגו הגדול ביותר של בליצ'יק הוא באיתור, טיפוח וליטוש של היהלום הגדול מכולם של הפוטבול האמריקאי  – טום בריידי. 

הקוורטרבק שיחגוג באוגוסט הקרוב את גיל 42, נחשב בעיני רבים לשחקן הגדול בתולדות הפוטבול ומהספורטאים הגדולים בכל הזמנים. קורות חייו בגרסתם הנוכחית לא משאירים הרבה מקום לוויכוח, כשלזכותו עומדות חמש זכיות בסופרבול בהדרכתו של בליצ'יק, כשמתוכן זכה גם ב-MVP של המשחק הגדול ארבע פעמים.

ההצלחה הבלתי פוסקת של בריידי משכיחה לפעמים את העובדה כי נבחר בסיבוב השישי של הדראפט בשנת 2000, במקום ה-199 מכלל שחקני המכללות שנבחרו באותה עונה. אז, נחשב בריידי לקוורטרבק המגושם של אוניברסיטת מישיגן, שעתידו בליגה היה במקרה הטוב כקוורטרבק מחליף.

ואכן כך התחילה הקריירה של "TB12", אך הודות לפציעה של דרו בלדזו בעונת 2001 זכה בהזדמנות חד-פעמית להוביל את הפאטריוטס בהיעדרותו של בלדזו. הזדמנות זו הניבה אליפות אחת כבר בעונה ההיא ועוד ארבע אליפויות עד היום כחלק מאימפריית הספורט הבולטת ביותר של המאה ה-21 בספורט האמריקאי.

מקווי לעומת בליצ'יק, קיבל יד חזקה יותר בשולחן הקלפים בדמותו של ג'רד גוף, הקוורטרבק שנבחר במקום הראשון בדראפט של 2016. גוף, יליד קליפורניה בן ה-24 כיום, נראה אבוד לחלוטין בעונתו הראשונה בליגה שבה הראמס הפסידו את כל שבעת המשחקים בהם פתח. הגעתו של מקווי היתה ברכה גדולה עבור הקוורטרבק הצעיר שהפך במהרה למועמד MVP ויפתח בסופרבול הראשון שלו בעוד מספר ימים.

קרב המוחות הצפוי בסופרבול בין הראמס לפטריוטס עשוי להביא לפוטבול בשורה חשובה עם גלי הדף חזקים שישפיעו על עתיד ה-NFL. האם הרוח הצעירה וההתקפית של מקווי תצליח לגבור או שמכונתו הוותיקה והמשומנת של בליצ'יק תמשיך לקבוע שיאים? קרב הגאונים מבטיח להיות מסקרן במיוחד וניתן רק לחכות ולגלות האם מקווי יביא חגיגת סופרבול ראשונה לשדרת הכוכבים ההוליוודית או שמא הקונפטי יפקוד את החורף הקריר של בוסטון פעם נוספת.