$(document).ready(function () { setTimeout(function () { $('#Haim_L').remove(); }, 2500); // Remove the element after 3000 milliseconds (3 seconds), you can adjust this value as needed });
הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

בעיטה לפנים: צפו בסרוני מביס את השור

אכזרי: הקאובוי ניצח את אייקווינטה וקרא תיגר על קונור

בועז קורפל
בועז קורפל  05.05.19 - 11:17

תגיות: UFC

זירת האוקטגון של ה-UFC הגיעה אתמול (שבת) לאוטוואה, בירתה של קנדה, לאירוע Fight Night 151. אולם קנדיאן טייר סנטר התמלא עד אפס מקום באוהדי MMA נלהבים. קרב הפתיחה הדליק את האולם כאשר מארק-אנדרה באריו המקומי ערך את הופעת הבכורה שלו בזירה הטובה בעולם מול יריב אמריקני, שמתאמן בקנדה במכון טריסטאר, אנדרו סאנצ'ז.

ההתרגשות הייתה בעוכריו של באריו, וסאנצ'ז ניצל זאת ושלט בסיבוב הראשון. אנשי הפינה של באריו העירו את הלוחם שלהם בהפסקה בין הסיבובים, וזה עבד כמו שצריך כשבאריו יצא להתקפות ופגע ביריבו עם אגרופים שבחנו את הסנטר והלסתות שלו. סאנצ'ז עמד בהצלחה במבחן, חזר לסיבוב השלישי והכתיב את הסגנון שלו, מה שסייע לו לנצח בקרב בהחלטת שופטים אחידה.

בקרב השני נפגשו שני לוחמים במשקל כבד. סרגיי ספיבק ממולדובה דרך לראשונה בזירת האוקטגון כשהוא עם מאזן מושלם של 9 ניצחונות וללא הפסדים, ומולו ניצב וולט האריס האמריקני שכבר צבר וותק בזירה זו, ובמאזנו 11 ניצחונות ו-7 הפסדים. הקרב נמשך פחות מדקה, ולספיבק לא היה אפילו סיכוי להגיב להתקפה הברוטאלית של האריס, שפגע ביריבו באגרופים סופר מהירים וחזקים והוסיף גם שתי מכות ברכיים חדות שהורידו את ספיבק לקרשים. לשופט לא נותרה ברירה אלא לעצור את הקרב ולהעניק להאריס את הניצחון בנוק-אאוט.

הקרב השלישי נערך במשקל הקל ביותר באירוע, משקל תרנגול, ושם נפגשו בראד קטונה הקנדי עם מאזן מושלם של 9 ניצחונות וללא הפסדים (שזכה בלוחם האולטימטיבי) ומולו ניצב מראב דוולישבילי מגיאורגיה עם 8 ניצחונות ו-4 הפסדים. הקרב הדינמי נפתח ביתרון של דוולישבילי עם תנועה מהירה וקופצנית שאפשרה לו לפגוע בקטונה ואף להוריד אותו לקרקע ולהוריד גשם של אגרופים לקראת סיום הסיבוב.

בהמשך הצליח הגיאורגי להוריד את הקנדי פעם נוספת לקרקע בניסיון להמשיך בדיוק מהמקום שהסיבוב הראשון נגמר. הוא מימש את תכנית הקרב וכתש את קטונה בדרך לניצחון גם בסיבוב השני. המקומי ידע שעליו לחסל את דוולישבילי בסיבוב השלישי אם ברצונו לנצח את הקרב ולהישאר בלתי מנוצח, אולם התכנית כשלה והיריב הגיאורגי שלו גילה עליונות גם בסיבוב האחרון וזכה בקרב בהחלטת שופטים אחידה ומוצדקת.

בקרב המרכזי שנערך במשקל נוצה, פגש קאב סוואנסון (10:25) את שיין בורגוס (1:11) לקרב משמעותי עבור שניהם. סוואנסון הגיע אחרי 3 הפסדים רצופים ומעמדו ב-UFC מתערער, בעוד בורגוס ניצח ארבע פעמים והפסיד פעם אחת בלבד ב-UFC. ניצחון עשוי להבטיח לאחרון המשך טוב בדרך לצמרת, בעוד שיריבו יודע שהפסד בקרב עלול לדחוק אותו אל מחוץ לאוקטגון ללא חזרה.

סוואנסון הכתיב קרב עמידה טקטי בסיבוב הראשון ופגע יותר פעמים ביריב כשהוא משתמש גם בבעיטות ולא רק באגרופים. גם הסיבוב השני נפתח טוב עבורו, למרות שמוטת הידיים שלו הייתה הרבה יותר קצרה מזו של יריבו. זה לא מנע ממנו להתקרב בחיפוש אחרי מכות חזקות יותר שיתישו את בורגוס. שני המתאבקים עלו לסיבוב השלישי והאחרון בתחושה שהכל פתוח. סוואנסון ניסה להוריד את בורגוס לקרקע בחלוף דקה וחצי, ובהמשך לכתוש אותו בבירכיות חזקות לירך, אולם בורגוס החזיק מעמד וחזר לעמדת התוקף בדקות הסיום עד לצלצול האחרון, שלקח את הקרב להחלטת שופטים אשר פסקו ניצחון בהחלטה חצויה לטובת שיין בורגוס, שעלה למאזן של 1:12.

האולם בקנדה נטען באנרגיות עצומות לקרב שלפני הקרב המרכזי, בו נלחם אליאס תאודורו הקנדי, שזכה גם הוא בתואר הלוחם האולטימטיבי עם מאזן 2:16. תיאודורו, שהגיע לאוקטגון לפני 5 שנים, פגש יריב אמריקאי בדמותו של דרק ברונסון, שידוע ביכולת החיסול שלו בנוק אאוט ואיתו מאזן של 18 ניצחונות ו-7 הפסדים. ברונסון, שהעביר את מחנה האימונים שלו לפלורידה, קיווה לתוצאה שונה משני הקרבות האחרונים בהם הוא הפסיד, והמטרה הברורה שלו היא לחזור ולנצח בכל מחיר ולהישאר בעשירייה הראשונה בקטגוריית משקל בינוני.

הסיבוב הראשון סיפק הזדמנות לברונסון, שלקח את הקרב לקרקע וניסה לחנוק את תיאודורו, אבל הלוחם הקנדי הצליח להיחלץ מניסיון החניקה ושב לעמוד על הרגליים ולסיים את הסיבוב בשלום. הסיבוב השני לא יצר שום מפנה בקרב והתנהל כולו בעמידה, כשתאודורו ניסה ללא הרף להמשיך ולפגוע בברונסון בבעיטות ואגרופים בתנועות סיבוביות, ועשה זאת בהצלחה ורשם ניקוד חשוב, אבל לא הכריע.

השניים עלו לסיבוב השלישי והאחרון כשנראה היה שהסגנון של הסיבובים הראשונים ימשיך עד לסיום. כשנותרו שתי דקות וחצי לסיום, הצליח ברונסון לרשום הטלה מאד מרשימה לזכותו (הטלה רביעית מוצלחת בקרב) וזה ככל הנראה שם את החותמת. הקרב הוכרע בהחלטת שופטים שפסקו ניצחון לברונסון, שאמר בסיום כי הוא שמח על האפשרות להיות בעשירייה הראשונה והוא מקווה לקבל יריבים טובים ומנוסים בהמשך.

הערב הגיע לשיא עם הקרב המרכזי בין שני לוחמי צמרת של ה-UFC במשקל קל, דונלד "קאובוי" סרוני ואל "הזועם" אייקווינטה. סרוני נחשב לאחד הלוחמים הטובים ביותר בהיסטוריה של הענף, למרות שמעולם הוא לא זכה בתואר אליפות והוא מנסה לחזור למרכז הבמה במשקל קל ולהשיג קרב נוסף על תואר עולמי, או לפחות קרבות גדולים על כסף גדול.

ה"קאובוי" רשם מאזן של 35 ניצחונות ו-11 הפסדים, ולראשונה מאז 2016 הוא ניצח שני קרבות ברציפות והמטרה הייתה ברורה - להביס את אייקווינטה, שמטפס מעלה בדירוג העולמי ומנסה לשוב לצמרת אחרי ההפסד הצורב לחביב נורמגמדוב. עם מאזן של 14 ניצחונות ו-4 הפסדים בלבד, ולאחר ניצחון על קווין לי שתיקן מעט את ההפסד לנורמגמדוב, ידע אייקווינטה כי ניצחון על סרוני יזניק אותו במעלה הדירוג, וגם המאמנים שלו (ריי לונגו ומאט סרה) האמינו כי יש ביכולתו לעשות זאת.

תבנית הקרב הייתה ברורה, שני יריבים קשוחים מזן אחר שעמדו פנים אל פנים ושלפו את מיטב האגרופים והבעיטות שלהם בניסיון הדדי לגרום לנזק משמעותי אצל היריב ולהביא להכרעה בנוק אאוט. הסיבוב הראשון הסתיים ביתרון של סרוני, והמצב התאזן בתום הסיבוב השני שבו התעלה אייקווינטה על יריבו האמריקאי. כשנותרו שלושה סיבובים לסיום, היה זה סרוני שהעלה הילוך בכל סיבוב, ועוצמת הפגיעות שלו התגברה ואותות הנזק על פניו של אייקווינטה לא איחרו לבוא.

ה"שור הזועם" מניו יורק נפל לקרשים פעמיים בנוק דאון בסיבובים האחרונים, כשסרוני מנסה לחסל אותו ממש בדקה האחרונה של סיבובים 4 ו-5. יצר ההישרדות ויכולת הספיגה של אייקווינטה סייעו ללוחם מניו יורק לסיים את הקרב ולא להפסיד בנוק אאוט, אבל זה לא סייע לו בהחלטת השופטים. סרוני היה חזק ועמיד ממנו בשתי דרגות, לפחות כך חשבו גם האנשים שהעניקו לסרוני את הניצחון חד וחלק.

בסיום אמר סרוני כי חלום האליפות לא התפוגג והוא נלחם בשם כל הלוחמים הוותיקים ומאמין שהוא יזכה להיאבק על תואר עולמי. עד שזה יקרה, סרוני רוצה למלא את חשבון הבנק, ולכן הוא קרא תיגר על קונור מק'גרגור האירי והזמין אותו להיפגש לקרב ב-4 ביולי, יום העצמאות של ארה"ב.