$(document).ready(function () { setTimeout(function () { $('#Haim_L').remove(); }, 2500); // Remove the element after 3000 milliseconds (3 seconds), you can adjust this value as needed });
הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

יוצאים לדרך: איך אפשר לעלות ליורו 2020?

אם לא תעלה מהמוקדמות, הנבחרת תקווה להיכנס לפלייאוף

מערכת אתר ערוץ הספורט
מערכת אתר ערוץ הספורט  21.03.19 - 10:24

המסע לאליפות אירופה 2020 נמשך. אחרי ליגת האומות, הערב (חמישי) ייצא לדרך קמפיין מוקדמות היורו עם עשרה משחקים. 55 נבחרות, בהם גם ישראל, חולקו לעשרה בתים של חמש או שש נבחרות והן ינסו להשיג את אחד מ-20 הכרטיסים לאליפות אירופה.

אז איך אפשר לעלות ליורו? כדי להשיג את הכרטיס לטורניר שיתקיים בקיץ 2020 ברחבי אירופה, דרך המוקדמות צריך לסיים באחד משני המקומות הראשונים בבית. 20 כרטיסים יחולקו לשתי הראשונות בכל אחד מעשרת הבתים כשארבעה כרטיסים נוספים ליורו יחולקו דרך הפלייאוף של ליגת האומות.

בפלייאוף ישתתפו 16 הנבחרות שסיימו בראש הבתים שלהן בליגת האומות - כלומר הראשונות בכל בית ובכל דרג. נכון לשלב זה מדובר בנבחרות: אנגליה, הולנד, פורטוגל, שווייץ (דרג 1), בוסניה והרצגובינה, דנמרק, שבדיה, אוקראינה (דרג 2), פינלנד, נורבגיה, סקוטלנד, סרביה (דרג 3), בלארוס, מקדוניה, גאורגיה וקוסובו (דרג 4).

יש לציין שאם נבחרת תעפיל ליורו דרך המוקדמות (כלומר כזו שתסיים באחד משני המקומות הראשונים בבית שלה במוקדמות), המקום שלה בפלייאוף יעבור לנבחרת הבאה בתור לפי הדירוג שלה בליגת האומות, על פי הדרג של הליגה. אם לליגה מסויימת לא יהיו ארבע נבחרות אחרי הורדת אלו שהעפילו מהמוקדמות, נבחרת מליגה בדרג נמוך יותר תקבל את אותו מקום בפלייאוף. נבחרת ישראל צריכה לקוות שלא יהיו יותר משתי נבחרות שמדורגות מתחתיה שעולות ליורו מהמוקדמות. במקרה כזה הכחולים לבנים יהיו בפלייאוף.

הפלייאוף ישוחק בשיטה של משחק בודד בחצי הגמר ומשחק בודד בגמר. ההגרלה שלו תתקיים בנובמבר 2019 והמשחקים יתקיימו במרץ 2020. ארבע הנבחרות שינצחו בפלייאוף ישיגו את הכרטיס ליורו. יש לציין שבניגוד לעבר, הפעם אף אחד מהמארחות לא תקבל כרטיס אוטומטי לאליפות אירופה. בסך הכל המשחקים בטורניר יתקיימו ב-12 ערים: לונדון, מינכן, רומא, אמסטרדם, בילבאו, בוקרשט, בודפשט, גלאזגו, סנט פטרסבורג, באקו, קופנהאגן ודאבלין.

הבתים של מוקדמות היורו
בית 1: אנגליה, צ'כיה, בולגריה, קוסובו ומונטנגרו.
בית 2: פורטוגל, סרביה, אוקראינה, ליטא ולוקסמבורג.
בית 3: גרמניה, הולנד, בלארוס, אסטוניה, וצפון אירלנד.
בית 4: דנמרק, גאורגיה, גיברלטר, אירלנד ושווייץ.
בית 5: קרואטיה, אזרבייג'ן, הונגריה, סלובקיה ו-וויילס.
בית 6: ספרד, שבדיה, איי פארו, מלטה, נורבגיה ורומניה.
בית 7: פולין, אוסטריה, סלובניה, ישראל, מקדוניה ולטביה.
בית 8: צרפת, איסלנד, אלבניה, אנדורה, מולדובה וטורקיה.
בית 9: בלגיה, קפריסין, קזחסטן, רוסיה, סן מרינו וסקוטלנד.
בית 10: איטליה, יוון, ארמניה, בוסניה והרצגובינה, פינלנד וליכטנשטיין.

האזינו לפודקאסט הנוסע המתמיד על מוקדמות היורו: