$(document).ready(function () { setTimeout(function () { $('#Haim_L').remove(); }, 2500); // Remove the element after 3000 milliseconds (3 seconds), you can adjust this value as needed });
הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

טוקיו תארח את המשחקים האולימפיים ב-2020

ההצעה הגרנדיוזית של היפנים התקבלה על ידי הוועד האולימפי הבינלאומי. איסטנבול הפסידה בפעם החמישית, מדריד סיימה שלישית

מערכת אתר ערוץ הספורט
מערכת אתר ערוץ הספורט  07.09.13 - 23:00

בפעם השניה בתולדותיה, טוקיו נבחרה לארח משחקים אולימפיים. הוועד האולימפי הבינלאומי הכריז הערב (שבת) בכנס בבואנוס איירס כי בירת יפן תארח את אולימפיאדת 2020, 56 שנים לאחר שאירחה את המשחקים בשנת 1964. ההצעה המדהימה של איסטנבול וההצעה החביבה של מדריד נדחו על הסף. עבור מארגני ההצעה של טוקיו זו התגשמות של חלום שהחל אי שם במרץ 2011, כאשר רעידת אדמה וצונאמי החריבו את העיר. מתוך ההריסות קמה ההצעה הזו וכעת בבירת יפן יכולים בהחלט להיות מאושרים. סגירת המעגל תגיע ב-2020.

ההצבעה הראשונה של חברי הוועד האולימפי הייתה דרמטית, כאשר טוקיו קיבלה את כמות ההצבעות הגבוה ביותר, אך לא עברה את רף 50 האחוזים. איסטנבול ומדריד היו בצוותא במקום השני ונערכה ביניהן הצבעה נפרדת, בה ניצחה איסטנבול 49 לעומת 45. מדריד, שכשלה בפעמיים האחרונות בניסיון לארח את המשחקים האולימפיים, שוב נשארה בידיים ריקות. ב"מארקה", עיתון הספורט הפופולארי במדריד, התכוננו לערב חלומי, אך סיימו אותו בהצהרה בכותרת הראשית: "החלום האולימפי הפך לסיוט עבור מדריד". גם פאו גאסול והנסיך פליפה, שהתגייסו כדי לסייע לעיר לזכות באירוח, היו מאוכזבים.

גם ההצבעה המכריעה לא הייתה שונה. חברי הוועד האולימפי הוקסמו על ידי שלל ההבטחות של היפנים והעניקו רוב מוחלט לטוקיו, שתארח בפעם השניה בהיסטוריה כאמור את המשחקים. ז'אק רוג, שייפרד ביום שלישי מתפקידו כיו"ר הוועד האולימפי הבינלאומי, בישר על ההכרזה שהקפיצה מיליוני אנשים ברחבי טוקיו וביפן כולה.

היפנים, שהיו פייבוריטים לכל אורך תהליך ההתמודדות שנמשך כשנתיים, הביסו את איסטנבול בהצבעה הגורלית כשקיבלו 60 קולות לעומת 36 שהלכו לטורקים. משחקי הקיץ ה-32 ייערכו בטוקיו, כאשר יפן תארח בפעם הרביעית משחקים אולימפיים. מלבד טוקיו 1964 וטוקיו 2020, היו גם שני משחקי חורף בארץ השמש העולה. סאפורו אירחה ב-1972 ונגאנו ב-1998.

יש לציין כי המשחקים האולימפיים יחזרו לאסיה 12 שנים לאחר שנערכו בבייג'ין. הסינים הדהימו אז את העולם כולו בטקס פתיחה מרהיב, שנצפה על ידי שני מיליארד אנשים ברחבי העולם. אגב, משמעות ההחלטה של הוועד האולימפי הבינלאומי היא שבפעם הראשונה אי פעם ייערכו שני משחקים אולימפיים ברצף ביבשת אסיה. העיר פיונגצ'אנג מקוריאה הדרומית תארח את משחקי החורף שנתיים קודם לכן, ב-2018. חברי הוועד גם ויתרו על האפשרות להביא לראשונה משחקים אולימפיים למדינה מוסלמית (טורקיה).

החלום של טוקיו

הוועדה המארגנת של טוקיו מיתגה את המשחקים האולימפיים בסיסמה "לגלות את המחר", תוך כדי שהיא הציעה שני דברים מפתים לחברי הוועד האולימפי. ראשית, "אולימפיאדה ירוקה". כלומר, כל המתקנים החדשים ייבנו לפי סטנדרטים מחמירים ביותר של שמירה על איכות הסביבה וכך גם לגבי רשת הרכבות שתחבר בין האתרים האולימפיים. היפנים גם מדברים על חדשנות טכנולוגית, הן בבנייה של איצטדיון אולימפי חדש, שאמור להיות יוצא דופן והן במערכת התחבורה בעיר.

עבור היפנים, אירוח משחקים אולימפיים ב-2020, הוא חלק מפרויקט "טוקיו 2020", שנועד לחדש את העיר ולשקם אותה אחרי רעידת האדמה והצונאמי במרץ 2011. הבעיה היחידה בשלב זה של טוקיו הוא היעדר תמיכה מהציבור. בסקר שקיימה וועדת ההערכה מטעם הוועד האולימפי, רק 67% מתושבי טוקיו תמכו בהצעה זאת בהשוואה למספרים גבוהים בהרבה מאיסטנבול (83%) ומדריד (81%). כעת מצפה לאנשי יחסי הציבור של הוועדה המארגנת הרבה עבודה בגיוס עשרות אלפי המתנדבים.

על-פי התכנון של הוועדה המארגנת של משחקי טוקיו 2020, תקציב ההצעה אמור לעמוד על 3.424מיליארד דולרים. לפי התוכניות, כ-930 מיליון דולרים יגיעו ממפרסמים מקומיים בטוקיו ו-335 מיליון נוספים מנותני החסות של הוועד האולימפי הבינלאומי. הוועד האולימפי כבר הודיע כי יעניק 790 מיליון דולרים. בנוסף, ממשלת יפן התחייבה, כחלק מהתוכנית לשיקום טוקיו, להשקיע סכום נכבד בחידוש הנמל של העיר, שבו צפויות להיערך תחרויות השייט.