$(document).ready(function () { setTimeout(function () { $('#Haim_L').remove(); }, 2500); // Remove the element after 3000 milliseconds (3 seconds), you can adjust this value as needed });
הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

איגוד האתלטיקה: הדר יוסף "נמכר" למכבי ת"א

מחלקת הילדים בצהוב מתאמנת באיצטדיון, אך לאתלטים אין היכן לעבוד

טליה סלנט
טליה סלנט  29.09.13 - 12:25
איצטדיון הדר יוסף, אתלטיקה או כסף? (צילום: איגוד האתלטיקה)
איצטדיון הדר יוסף, אתלטיקה או כסף? (צילום: איגוד האתלטיקה)

איגוד האתלטיקה הגיש הבוקר (ראשון) לבית המשפט המחוזי בתל אביב תביעה נגד מרכז הספורט בהדר יוסף שמאפשר למחלקת הילדים של מכבי תל אביב בכדורגל להתאמן באיצטדיון האתלטיקה, ובכך מונע לטענת האיגוד את זכויות האתלטים להתאמן במקום.

בנוסף, הגיש איגוד האתלטיקה, באמצעות עו"ד יניב דקל, בקשה דחופה למתן צו מניעה זמני כדי שבית המשפט יפסיק באופן מיידי את הפעילות של מכבי ת"א בשטח האיצטדיון בשעות אחר הצהריים ולקיים את ההחלטה של ועדת ההפעלה של האיצטדיון ממרס 2010, שקבעה כי תינתן עדיפות לפעילות האתלטיקה במתקן. ההחלטה הכתיבה כי במשך 4 ימים באמצע השבוע, בשעות אחר הצהרים, יעמוד האיצטדיון לטובת איגוד האתלטיקה.

בבקשה שהגיעה לידי אתר ערוץ הספורט דורש האיגוד  לאסור על מרכז הספורט לאפשר לצדדים שלישיים לעשות שימוש באיצטדיון האתלטיקה שלא בין השעות 09:00-13:00 ומבקש מבית המשפט לקיים דיון דחוף בנושא.

במסמך שהוגש לבית המשפט נכתב: "מדובר באיגוד ספורט דל-משאבים שלרשותו עמד עד לאחרונה מתקן ספורט אחד בלבד לצורך קיום אימוניו ופעילותו - איצטדיון האתלטיקה בהדר יוסף. מנגד, ניצב מועדון כדורגל עשיר ורב תקציבים, משופע במתקני ספורט התואמים את פעילותו".

"עושרו של מועדון הכדורגל סימא את עיני המשיבה (מרכז הספורט), אשר מצאה לנכון להפקיע חלק ניכר משעות האימונים של המבקשת באיצטדיון לאתלטיקה ולהעמידו לרשות מועדון הכדורגל", נכתב עוד. "בכך, חמדו המשיבות את השימוש של המבקשת והאתלטים באיצטדיון היחידי בישראל העומד בסטנדרטים הבינ"ל של ענף האתלטיקה - שימוש שנעשה על ידי המבקשת מזה 34 שנים".

בתביעה נומקה הבקשה בפגיעה אפשרית קשה בספורטאים. "הנזק שייגרם לאיגוד ולאתלטים באם לא יינתן הצו המבוקש הינו נזק חמור ובל תקנה", נכתב בפניית האיגוד. "במצב דברים בו האיצטדיון על מתקניו לא יעמוד לרשות האיגוד, לא ניתן יהיה לקיים אימונים מסודרים ונאותים במסגרת ענף האתלטיקה בישראל".

איגוד האתלטיקה טוען שההחלטה של מרכז הספורט נעשתה בשל אינטרס כלכלי בלבד, ללא מחשבה על עתיד האתלטים. "המשיבה לא נתנה משקל לעובדה שענף הכדורגל יכול למצוא בנקל מגרשי אימון חלופיים, בעוד לאתלטים אין מקום אחר להתאמן בו. המשיבה ביכרה את האינטרס הכלכלי של עצמה בדמות דמי שימוש גבוהים, שתשלם לה המשיבה הפורמאלית 3 בגין האימונים באיצטדיון, על פני האינטרס של איגוד האתלטיקה והאתלטים, שלהם יועד ומיועד האיצטדיון. המשיבה שכחה לרגע כי היא אינה גוף מסחרי הפועל אך ורק לצורך השאת רווחיו, אלא גוף ציבורי הפועל למען מטרות ציבוריות וכי היא אינה יכולה - ואף אסור לה - להעדיף את 'הכסף הגדול' על פני ציבור הספורטאים שלהם יועד האיצטדיון".
 
באיגוד האתלטיקה הופתעו והתאכזבו לדבריהם מהוועד האולימפי, שלמרות שבבעלותו 50% ממרכז הספורט בהדר יוסף, לא סייע בפתרון הבעיה. יו"ר האיגוד דורון קופמן: "אני מצפה בעקבות כתב התביעה שהוועד האולימפי יבין את חומרת המצב ויבין את תפקידו לסייע לנו ולהביא לכך שההחלטה של מרכז הספורט להשכיר את המגרשים בשעות שפוגעות באתלטים תשונה, וייכנס לתוקפו בחזרה ההסכם הקודם וכך יוחזר לאתלטיקה האיצטדיון".

תגובת הוועד האולימפי והנהלת הדר יוסף תפורסם כשתתקבל.