$(document).ready(function () { setTimeout(function () { $('#Haim_L').remove(); }, 2500); // Remove the element after 3000 milliseconds (3 seconds), you can adjust this value as needed });
הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

קנר על הגג: טימו פוקי מדהים את הפרמיירליג

בגיל 29, ובלי יותר מדי סימנים מקדימים, החלוץ הפיני של נוריץ' גורם לעולם הכדורגל לגלות אותו עם רצף כיבושים מסחרר. זה יספיק לקנריות כדי להתרחק מקרבות התחתית?

עידן ויניצקי, ארה"ב
עידן ויניצקי, ארה"ב  14.09.19 - 09:00
לקח את הכדור. פוקי מול ניוקאסל (צילום: Marc Atkins/Getty Images)
לקח את הכדור. פוקי מול ניוקאסל (צילום: Marc Atkins/Getty Images)

תגיות: טימו פוקי

שם המשפחה של טימו פוקי הוא, איך נאמר זאת מבלי לפגוע בגולשים העדינים שלנו, לא בדיוק ידידותי בסלנג הישראלי.

יחד עם זאת, אם תקשיבו לשידורי המשחקים של נוריץ' או נבחרת פינלנד, תשמעו את השדרים קוראים לחלוץ בשמו. במלזיה לעומת זאת, שם המשפחה שלו נאסר לשימוש לחלוטין בתקשורת המקומית.

"סטן, אתה מודע ל'בעיית פוקי' במלזיה?", צייץ שחקן העבר סטן קולימור, לאחר פגישה עם צוות ההפקה של "מלזיה TV", שם שימש כפרשן לפני כמה שבועות. "לא. מה הבעיה?", תהה השחקן בהמשך אותה שיחה, לפי הציוץ שלו ונענה: "אהה, פוקי הופך לטרנדינג ברשתות החברתיות במלזיה פעם בשבוע", נאמר לו ולאחר שתהה למה, קיבל את התשובה: "כי בסלנג מלאי, פוקי אומר c**t".

שוב, מבלי לפגוע בגולשים העדינים, הרי שהעובדה ששמו של פוקי מתרגם במלזיה לגרסה מלוכלכת במיוחד של איבר מין השאירה את התקשורת המלזית חסרת אונים וסידרה שלל בדיחות, כמו אוהד שהגיב לקולימור ב"תהיתי למה כשהסתובבתי במלזיה בחופשה שלי עם החולצה של נוריץ' כל כך הרבה אנשים הסתכלו עליי בצורה מוזרה".

ולצערם של אנשי התקשורת במלזיה (ובישראל?), ולשמחתם של האוהדים ברשתות החברתיות ובעיקר של טימו פוקי ושל אוהדי נוריץ' ונבחרת פינלנד, אי אפשר שלא להגיד את השם שלו לאחרונה. אי אפשר להתעלם ממנו. השאלה הגדולה לקראת חזרת הפרמיירליג בסוף השבוע הזה היא האם מנצ'סטר סיטי, לדעת רבים הקבוצה הטובה בעולם כיום, מסוגלת לעצור את השחקן בכושר הכי טוב בעולם?

פוקי היה כישרון גדול בגיל צעיר וב-2008, רק בן 18, עזב את KTP הפינית ועבר לסביליה. הוא היה הפיני השני בתולדות הליגה הספרדית, אחרי יארי ליטמאנן הגדול בברצלונה והיו כבר מי שסימנו אותו כיורש, אלא שהחוויה המפוקפקת בספרד נגמרה עם הופעה בודדת והגליה לקבוצת המילואים, אז הוא העביר ביקורת על האנדלוסים בעיתון פיני וחזר ל-HJK הלסינקי הגדולה יותר.

כעבור כמה שנים, אחרי שהתעלל בהגנת שאלקה בליגה האירופית עם צמד, הגרמנים רכשו אותו והוא שוב יצא לנסות את מזלו, בגלזנקירשן (שם נאבק בראול וקלאס יאן הונטלאר על מקום בהרכב) ואז בסלטיק, אך עדיין התקשה להוכיח את עצמו, למרות שהאוהדים התאהבו במהרה. ניל לנון טען לאחר שפוקי עזב כי האישיות שלו הייתה שקטה מדי והשחקן עצמו הודה שהוא לא העריך מספיק את הקשיחות של הכדורגל הבריטי. לפחות נדמה כיום שהוא למד לקח.

וכך, בספטמבר 2014 שוב מצא את עצמו בסקנדינביה, הפעם במדי ברונדבי הדנית. עד לאותו רגע, ב-165 הופעות מקצועניות לאורך כשמונה עונות, היו לטימו פוקי רק 41 שערים, נתון מאכזב מאוד למי שסומן כיהלום. גם בברונדבי זה התחיל לאט, אבל בעונה השלישית שלו הוא התפוצץ עם 29 שערים וזכייה בגביע המקומי. אחרי עוד עונה לא רעה, הוא והמועדון נפרדו לאחר שלא הצליחו להגיע לסיכום על חוזה חדש ופוקי עשה בפעם השנייה את הדרך לאי הבריטי והצטרף, בחינם (!), לנוריץ' מליגת המשנה.

החיבור עם הקנריות התברר כמה שפוקי חיכה לו כל הקריירה. כבר במשחקו השני הוא כבש ואז, אחרי חג המולד, הפציץ שמונה שערים בשישה משחקים, כולל צמד ב-0:3 המוחץ בדרבי על איפסוויץ' השנואה. הוא נבחר לשחקן העונה, סיים כמלך שערי הליגה עם 29 כיבושים והקבוצה טיילה לפרמיירליג. בקיץ, החוזה שופץ ופוקי, שניצח ביוני עבור פינלנד את בוסניה וליכטנשטיין במוקדמות היורו, התייצב כדי להוכיח שהוא יכול לעשות את העבודה גם בליגה של הגדולים.

נוריץ' הוציאה את הפרמיירליג לדרך עם משחק בלתי אפשרי בליברפול ותבוסה 4:1 צפויה, כאשר הפיני כובש את השער האחרון במשחק. שמונה ימים לאחר מכן, הוא כבר חורר את ניוקאסל עם שלושער מדהים, הראשון של שחקן נוריץ' בפרמיירליג מזה 26 שנים, בדרך ל-1:3.

עוד שבוע עבר והוא שם כדור גם ברשת של קפה וסידר לנוריץ' שוויון זמני מול צ'לסי, בהפסד הביתי הכואב 3:2. חמשת השערים בשלושת המחזורים הראשונים של העונה זיכו אותו בתואר שחקן החודש הראשון של 2019/20 בפרמיירליג (מועמדים אחרים היו בין היתר ראחים סטרלינג וקווין דה בראונה) ואחרי שנעצר בהפסד לווסטהאם, הוא התייצב בשבוע שעבר למשחקי הנבחרת והמשיך את הרצף שלו שם.

פוקי ניצח את יוון 0:1 עם פנדל מדויק ושלושה ימים לאחר מכן כבש גם פנדל ביתי מול איטליה, אך פינלנד ספגה שער מאוחר והפסידה 2:1. בסך הכל, בארבעת משחקי המוקדמות האחרונים יש לו חמישה שערים והוא כבש בשמונה מתוך תשעת המשחקים האחרונים בהם שותף בכל המסגרות, 11 שערים בסך הכל. לא ערן זהבי, אבל גם לא רחוק.

הדרך הייתה ארוכה ומפותלת עבור טימו פוקי וכללה הרבה יותר מדי מעברי קבוצות, אבל בגיל 29 הוא סוף כל סוף זוכה להכרה אמיתית. לא במילואים של סביליה, או בברונדבי, או אפילו בנבחרת פינלנד, סלטיק והצ'מפיונשיפ, אלא על הבמה הגדולה והנצפית ביותר בכדורגל העולמי מדי שבוע.

עכשיו השאלה היא רק כמה זמן זה יכול להחזיק והאם הוא מסוגל לספק משהו דומה לעונת 30 השערים המיתולוגית של קווין פיליפס עבור סנדרלנד ב-1999/2000. גם נוריץ', גם החתולים השחורים העפילו עונה אחת קודם לכן כאלופי ליגת המשנה בזכות יכולת מצוינת של החלוץ וגם הם בעיקר קיוו לשרוד.

וכמו פוקי, גם פיליפס נבחר אז בשלב מוקדם של עונת הפרמיירליג הראשונה שלו לשחקן החודש. הוא סיים את העונה ההיא כשחקן העונה באנגליה והזוכה בנעל הזהב האירופית וסנדרלנד הצנועה השיגה את המקום השביעי הנהדר. פוקי ונוריץ' כנראה מוכנים לקנות את כל התסריט הזה, מהתחלה ועד הסוף, בשנייה זו.

ז'ורז'יניו, שחקנה של צ'לסי, ניצח את פוקי פעמיים בשבועות האחרונים, תחילה עם הבלוז ואז כאשר כבש את הפנדל המכריע עבור איטליה. למרות זאת, הוא התלהב מאוד מהיריב שלו: "יש לו קצת מכל דבר, וזה הופך אותו להיות החלוץ המושלם. הוא יודע בדיוק מתי לרוץ והוא מאוד חכם במיקום שלו. הוא משחק בכל הכוח, לוחץ על היריב ולרגע לא מפסיק לנוע. הוא יודע לשמור על הכדור, לספק בישולים והוא ממש מסוכן. אני ממש לא מופתע מכך שהוא אחד הכובשים המצטיינים של הפרמיירליג כרגע".

פוקי מגיע למחזור החמישי כשהוא צמוד לסטרלינג ועם שער פחות מאגוארו והוא ינסה להדהים עם נוריץ' את שניהם.