$(document).ready(function () { setTimeout(function () { $('#Haim_L').remove(); }, 2500); // Remove the element after 3000 milliseconds (3 seconds), you can adjust this value as needed });
הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

זה לא התרגיל: מינאמינו בא לכבוש את ליברפול

מתאים לשיטת הלחץ של יורגן קלופ, הגיע בסכום מציאה ועם כל הכבוד לארלינג הולאנד, הוא נחשב לשחקן החשוב במערך של זלצבורג. טאקומי מינאמינו הצטרף לליברפול כדי להראות שהוא ממש לא רק טריק שיווקי ועשוי להיות גניבת העשור. הכירו את הקשר היפני

אריק רייניש
אריק רייניש  26.12.19 - 16:55

בכדורגל של ימינו, קבוצות הרואות בעצמן מועמדות לאליפות נוהגות לרכוש "כוכבים" במירוץ החימוש מול יריבותיהן. מנצסטר סיטי, לדוגמה, רכשה את ריאד מחרז תמורת 60 מיליון ליש"ט והפכה אותו לשחקן היקר בתולדותיה – רק בכדי להוסיף כלי התקפי לספסל. אולם דווקא אלופת אירופה, ליברפול, נראית שונה בנוף. הרכישות שלה, כך נראה, צבועות בגוון אחר.

חלק משחקני ההרכב שלה עלו מקבוצת הנוער של המועדון, כמה מהם נרכשו כאלמוניים ואחרים חתמו רגע לפני הפריצה הגדולה. גם אלו שעבור שירותיהם שולמו סכומים גדולים, דוגמת ואן דייק או אליסון, הגיעו עוד לפני ששמם נחרט ככוכבים בתודעה העולמית. לכן, אין זה מפתיע שדווקא כעת, כשליברפול דוהרת לאליפות ובתקשורת שמות כמו קיליאן אמבפה וג'יידון סאנצ'ו מוזכרים כמועמדים להגיע אליה – היא רוכשת את שחקנה של זלצבורג, טאקומי מינאמינו.

לא רק מכונת שיווק
בכל פעם כששחקן אסייתי נרכש על ידי מועדון מוכר, נשאלת השאלה האם הרכישה הגיעה ממניעים מקצועיים, או כאלו שיווקיים – בכדי לסחוף אוהדים חדשים מהמזרח הרחוק. ואכן, כפי שעלה בדיונים במהלך המאבק המשפטי בין חברת ההלבשה "ניו באלאנס" לבין ליברפול, המועדון רואה באפשרות לעבוד עם "נייק" במקום עם "ניובאלאנס" הזדמנות לפרוץ לשוק האסייתי.

אך למרות ההיתרונות הכלכליים הכרוכים ברכישה שכזו, לא כל שחקן אסייתי יהפוך ליון מינג סון – ועל כל הידטושי נקאטה, שינג'י קגוואה או פארק ג'י סונג יהיו רבים שיתקשו לככב ברמות הגבוהות, דוגמת ג'וניצ'י אינמוטו, פארק צ'ו יאנג וריו מיאצ'י שנכשלו בארסנל. לשמחת האוהדים מהמרסיסייד, ישנם אספקטים נוספים שיכולים להפוך את העסקה הזו למוצלחת, מעבר לשיקולים הפיננסים.

הראשונה גם היא נוגעת לכסף. האדומים ניצלו את סעיף השחרור הנמוך בחוזהו של הקשר ההתקפי, ורכשו אותו תמורת סכום פעוט של 7.25 מיליון ליש"ט – מציאה ביחס לסכומים שמשתוללים בשוק העברות כיום. עם חתימתו במועדון שווי השוק של מינאמינו צפוי להאמיר, כך שגם אם העסקה הזו לא תחשב בעתיד כהצלחה, ליברפול תוכל למכור אותו ברווח. תשאלו את סולנקה, שהגיע לליברפול תמורת 1.8 מיליון ליש"ט ונמכר לאחר 27 הופעות לבורנמות' עבור 19 מיליון ליש"ט.

אלא שהפן המקצועי הוא זה ששיחק את התפקיד המרכזי, וכישורי השחקן בן ה-24 יכולים להתאים בדיוק למה שליברפול צריכה בכדי לזכות באליפות לראשונה מזה 30 שנה. קלופ זקוק לעוד כלי התקפי מהספסל וליצירתיות מהקישור, ואת כל זה מינאמינו יכול לספק לו. מדובר בכישרון התקפי שמהווה איום על השער בכל עמדה שהוא משחק. היכולת לשחק במספר עמדות חשובה לכל שחקן, מכיוון שבכך הם מעניקים גמישות טקטית למאמן.

מינאמינו שיחק עד כה בקריירה שלו כקיצוני וכקשר בשני האגפים, כקשר התקפי, כחלוץ שני וכחלוץ בודד.
את מרבית העונה הנוכחית הוא העביר באגף הימני, אך בזו הקודמת בילה בעיקר כקשר התקפי וכחלוץ – בעוד שבמדי קבוצתו הקודמת, סרזו אוסקה היפנית, הוא שיחק במרבית המשחקים באגף השמאלי.

הפריצה המדהימה של ארלינג הולאנד משכה לחלוץ הנורווגי את מרבית תשומת-הלב, אולם יכולת הוורסטיליות של מיאמינו הפכה אותו אולי לשחקן החשוב ביותר בשיטה של המאמן ג'סי מארש – שנע העונה בין המערכים 4-1-3-2, 4-2-2-2, 4-4-2, 5-3-2 ו-4-2-3-1. בליגת האלופות, למשל, מארש העדיף לשחק עם היפני כקשר התקפי בין החלוצים הולאנד והואנג הי-צ'ן – ובכך יצר שלישייה התקפית מסוכנת.

"הוא יכול לשחק במרכז ההתקפה – באזורים בהם משחק רוברטו פירמינו – אך יכול להחליף גם את סדיו מאנה ומוחמד סאלח", טען הפרשן קווין האטמ'ארד. "ליברפול הייתה זקוקה לשחקן שיוכל להוות גיבוי לשלישייה ההתקפית, ולכן מדובר ברכישה מדויקת".

מתאים לשיטה
יתרה מכך, נדמה כי מיאנמינו מתאים היטב לשיטת המשחק של ליברפול. העובדה כי חונך על ברכי שיטות העבודה של ראלף ראגניק – המנהל הספורטיבי לכדורגל של הקונצרן רד-בול – תעזור למינאמינו להשתלב במרסיסייד, שכן דרכי העבודה של קלופ הושפעו רבות מראגניק. לא-לחינם שחקנים שפרחו תחת המטריה של ראגניק, כמו פירמינו, מאנה, קייטה ומאטיפ הגיעו לבסוף לליברפול של קלופ.

מיאמינו התפתח רבות ככדורגלן תחת שיטותיו של המנהל הספורטיבי, וכיום מדובר בשחקן מהיר שנע היטב על המגרש, מוסר מסירות מסוכנות (1.46 מסירות מפתח למשחק ו-2.21 הרמות לחבריו) ויודע להשתחרר היטב מלחץ (3.2 כדרורים בממוצע למשחק בכ-52 אחוזי הצלחה)–  מה שיעזור לו להשתלב כראוי במשחק ההתקפי של ליברפול.

כמות הבעיטות לשער (כ-3 בממוצע למשחק בדיוק של 45.3 אחוז) – כשמריבתן מתוך הרחבה (4.78 נגיחות ברחבה למשחק) – הופכות אותו לשחקן מסוכן ליריבה, שכן רק העונה הוא כבש 14 שערים ובישל עוד 11 בכל המסגרות –  מוערבות לשער בכל 77 דקות. גם בנבחרת היפנית הוא מככב, וכרגע הוא הכובש המצטיין של הנבחרת בקמפיין מוקדמות מונדיאל 2022 עם חמישה שערים. בנוסף, גם בפן ההגנתי ניכר שיפור העונה במשמעת הטקטית של היפני – מה שבא לידי ביטוי ב-4.58 החזרות כדור ו-2.8 חטיפות למשחק.

שחקנים בליברפול צריכים להתאים את עצמם לשיטת הלחץ הקולקטיבי הנהוגה בקבוצה, ה"גאגנפרסינג" – ונראה שמיאמינו השתפר בתחום זה העונה תחת מארש וראגניק – האיש שפיתח את ה"גאגנפרסינג". "טאקי שחקן ממש טוב, יכלנו לראות את זה כששיחקנו נגד זלצבורג", סיפר קלופ על המשחק בו מינאמינו כבש ובישל מול קבוצתו באנפילד. "אולם יש בו פוטנציאל גדול עוד יותר. הוא יכול לעזור לנו בטווח הקצר והארוך".

עכשיו נשאלות השאלות – היכן ישחק מינאמינו, ובכמה דקות משחק. הוא יוכל לגבות את סאלח, מאנה ופירמינו, אך גם לשחק כקשר התקפי מאחוריהם או באגף – כשסאלח משחק כחלוץ חוד ופירמינו כקשר התקפי, ובכך להעניק לקישור את היצירתיות החסרה לו.

ההסתגלות לפריימיר ליג תמיד קשה לשחקן זר ואת היכולת שהציג באוסטריה יהיה לו קשה יותר להציג באנגליה – ובכל זאת, יש לו הזדמנות לקחת חלק משמעותי בקבוצה היסטורית. עבור ליברפול, מספיקה יכולת טובה, כזו שתגרום לתחרות על ההרכב, בכדי להוכיח שלא צריך לרכוש כוכב בכדי לקבל תפוקה.