$(document).ready(function () { setTimeout(function () { $('#Haim_L').remove(); }, 2500); // Remove the element after 3000 milliseconds (3 seconds), you can adjust this value as needed });
הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

באו לשנות: ההחתמות המסקרנות בפרמיירליג

הקוסם שרוצה להלהיב בסיטי, זולל התארים שהגיע ליונייטד, הקאמבק שישדרג את צ'לסי והחבר של יוסיין בולט. חלון ההעברות באנגליה, דירוג העוצמה. הצביעו: מי יתברר בתור הרכש הטוב ביותר?

אבי אטיאס
אבי אטיאס  13.08.21 - 11:59

זהו, היא שוב איתנו. היורו עלה על כל הציפיות, האולימפיאדה סיפקה רגעים בלתי נשכחים, אבל עבור מאות מיליונים ברחבי העולם, חור גדול בחיים שלהם ייסגר החל מהערב (שישי). הפרמיירליג חוזרת, ואיתה הכוכבים הגדולים, המאמנים הטובים ביותר, וכמובן הכסף הגדול.

אי אפשר להתייחס לפתיחת עונה באנגליה בשנים האחרונות, בלי להתייחס למה שקרה בחלון ההעברות. נכון, היו חלונות עמוסים יותר ו"מטורפים" יותר, אבל בכל זאת, שיא ההעברות בממלכה נשבר פעמיים, כוכבי על חדשים הגיעו ושינויים מסקרנים בוצעו.

אז התייחסנו להעברות הכי חשובות לדעתנו העונה. אלו שמציתות את הדימיון, מעוררות עניין ומרגשות אותנו. ההחתמות שיכולות להתברר כאלו ששינו את העונה. דירוג העוצמה, בואו נצא לדרך.

7. כריסטיאן רומרו, מאטאלנטה לטוטנהאם (כ-47 מיליון יורו)
אם, וזה אם גדול מאוד, הספרס יצליחו לשמור על הארי קיין, ביחד עם יונג מין סון שהאריך חוזה והרוח החדשה שיביא איתו נונו אספריטו, הרכישה של הבלם הארגנטינאי שנבחר בעונה שעברה לשחקן ההגנה הטוב ביותר בליגה האיטלקית וזכה עם הנבחרת בקופה אמריקה בקיץ האחרון, יכולה להתברר כמשמעותית מאוד.

רומרו, שעל פי דיווחים שונים בתקשורת הספרדית היה אחד השחקנים אותם ליאו מסי דרש מהנהלת ברצלונה להחתים, אמור לתפוס את מקומו של טובי אלדרווילד שעזב אחרי שש שנים את המועדון. הציפייה היא שהארגנטינאי ייכנס מיד להרכב, למרות שכרגע הוא סובל מפציעה וצפוי לפספס לפחות את מחזור הפתיחה.

הבלם, בסך הכל בן 23, סיפר בעבר על האופי השקט שלו ועל המודל לחיקוי: "בונוצ'י אמר לי פעם שאני לא מדבר הרבה. הוא צודק. אפילו עכשיו אני לא מרגיש בנח, זה פשוט האופי שלי. אי אפשר להסביר את זה. ניסיתי ללמוד את המשחק של סרחיו ראמוס כבר מגיל צעיר. עקבתי אחריו והושפעתי ממנו הרבה בסגנון שלי".

6. לאון ביילי, מבאייר לברקוזן לאסטון וילה (כ-35 מיליון יורו)
אם אתה היפסטר של כדורגל, ה"ווילאנס" הם הקבוצה לעקוב אחריהם בעונה הקרובה, ולאון ביילי הוא השחקן המסקרן מכולם. שחקן הכנף הג'מייקני הוא שם שמעורר התרגשות בקרב חובבי כדורגל כבר שלוש שנים לפחות. הם בטוחים שמדובר בדבר הגדול הבא. כעת, בגיל 24, הוא מגיע לווילה שמחפשת כוכב חדש עם עזיבת גריליש, וינסה להוכיח את עצמו בבמה המרכזית.

הוא חבר קרוב של בן ארצו יוסיין בולט, אוהד שרוף של מנצ'סטר יונייטד ופרץ לתודעה במדי לברקוזן כבר ב-2018. רבים ציפו שיגיע לפרמיירליג בשלב מוקדם יותר, אבל סבל מפציעות שעצרו את ההתקדמות שלו. הוא משלב מהירות אדירה, טכניקה עילאית ודריבל מהפנט. בעונה האחרונה, סיפק ב-30 משחקים בבונדסליגה 9 שערים ו-8 בישולים, חלקם יפים במיוחד.

בעיתונות המקומית בבירמינגהאם תיארו את ביילי כשחקן שאמור להכניס "חשמל" לכדורגל של וילה. הוא יהיה האקס פקטור, השחקן בשבילו קונים כרטיס. בקבוצה יקוו להשתמש בו בסגנון אריאן רובן, שחקן שפורץ בצד ימין, נכנס לאמצע ומשתמש ברגל שמאל הקטלנית שלו. צריך להגיד זאת, לביילי לא תמיד היה פשוט לעמוד ב"הייפ" שליווה את הקריירה שלו, אבל לא היינו ממליצים לפספס משחקים שלו ושל וילה העונה. הרגעים המרגשים יכולים להגיע בכל רגע.

5. איברהימה קונאטה - מלייפציג לליברפול (כ-35 מיליון יורו)
נכון לעכשיו, הרכש היחידי של המייטי רדס הקיץ, אבל רכש שמגיע לעמדה חשובה מאין כמותה. האוהדים באנפילד ובוודאי גם יורגן קלופ עדיין מתעוררים בלילות עם זיעה קרה כשהם נזכרים במה שהתרחש בחוליה האחורית שלהם בעונה שעברה. שלוש פציעות קשות מהם סבלו וירג'יל ואן דייק, ג'ו גומז וג'ואל מאטיפ, פשוט חירבו לליברפול את העונה.

שלושת הבלמים אמנם חזרו לכשירות, אבל לפחות במקרה של מאטיפ וגומז, היסטוריית הפציעות שלהם לא מבשרת טובות. לשם אמור להיכנס הצרפתי בן ה-22, אחד הבלמים הכי מבטיחים בעולם. קלופ סיפר שעקב אחריו מאז 2017, ולמרות שגם הוא סבל מכמה פציעות בעברו, נראה שבשנה האחרונה התגבר עליהן לחלוטין.

עם קונאטה בהרכב, לייפציג ניצחה ב-67% מהמשחקים שלה בעונה החולפת, לעומת 52% בלעדיו, כאשר היא סופגת בממוצע שער אחד בלבד למשחק עם הצרפתי בהגנה. קלופ ידוע כמאמן שלוקח את הזמן עם שחקנים חדשים, לכן אפשר להניח שאת העונה ליברפול תפתח עם ואן דייק לצד מאטיפ/גומז, אבל אל תתפלאו אם בהמשך העונה, קונאטה יתפוס מקום בהרכב. בכל מקרה, כבר כעת הוא נותן לאדומים משהו שלא היה להם - ארבעה בלמים ברמה גבוהה בסגל.

4. ג'יידון סאנצ'ו - מדורטמונד למנצ'סטר יונייטד (כ-85 מיליון יורו)
יכול להיות שבקיץ אחר, זאת ההעברה המרכזית שהיינו מדברים עליה בפתיחת העונה החדשה. השדים האדומים רדפו לפחות שנתיים אחרי הכישרון האנגלי העצום, בסאגה שהפכה לעיתים למייגעת. בסופו של דבר, היא ככל הנראה השיגה אותו במחיר נמוך יותר ממה שהייתה משלמת בקיץ הקודם, אבל מקבלת אותו אחרי תקופה לא פשוטה, ועם לא מעט סימני שאלה.

ג'יידון סאנצ'ו הוא יהלום. הוא היה כזה ב-4 השנים האחרונות, אבל הוא היה כזה בבונדסליגה, ליגה מאוד שונה מהפרמיירליג. כבר הוכח בעבר שלא פשוט לעשות את המעבר בין הליגות, ועם תג המחיר והציפיות, המשימה של שחקן הכנף בן ה-21 תהיה אפילו קשה יותר. אם נוסיף לזה את טורניר היורו בו כמעט ולא קיבל הזדמנות וננעל עבורו עם החמצת הפנדל הטרגית בגמר, נקבל שחקן צעיר עם לא מעט מעמסה על הכתפיים.

המספרים של סאנצ'ו בגרמניה היו פשוט משוגעים. הוא מסיים 4 עונות בבונדסליגה עם 104 הופעות, במהלכן כבש 38 שערים ובישל 51. כל זה בין גילאים 17-21. קשה להאמין שהוא יצליח לשחזר מספרים דומים כבר בעונה הראשונה שלו בפרמיירליג, אבל הפונציאל שם. אפשר להניח שהשיא שלו עוד לפניו, וכעת, על אולה גונאר סולשיאר מוטלת המשימה להביא אותו לשיא הזה.

הוא יוסיף ליונייטד מהירות, טכניקה, יכולת לעבור שחקנים וראיית משחק יוצאת דופן. על הנייר, סאנצ'ו אמור להרים את קצב המשחק של האדומים, ולשפר משמעותית את כמות המצבים אליהם מגיעים ראשפורד, גרינווד, קבאני ומרסיאל. הוא גם אמור לאזן את משחק ההתקפה של יונייטד. בשלוש השנים האחרונות, יותר מ-40% מההתקפות של האדומים הגיעו מצד שמאל. סאנצ'ו אמור לתת להם אפשרות דומה גם בצד ימין, ולהפוך את המשימה של הגנת היריב למסובכת אפילו יותר.

3. רומלו לוקאקו, מאינטר לצ'לסי, (כ-115 מיליון יורו)
ההעברה שנראתה הזויה רק לפני כמה חודשים, והפכה למציאות בעקבות המצב אליו נקלעה האלופה האיטלקית, אינטר. רומלו לוקאקו מגיע אחרי העונה הטובה בקריירה, שבה הפך למלך של הסרייה A, אפילו לפני כריסטיאנו רונאלדו. עונה שבה הוביל את אינטר לאליפות וסיים את השלטון הבלתי נגמר של יובנטוס. עונה שבה השתיק כל ביקורת שמישהו השמיע נגדו. עכשיו, בואו נראה את לוקאקו עושה את זה בפרמיירליג.

וזה לא שהבלגי לא הבקיע בצורורות בליגה האנגלית. נתונים של 113 שערים ו-35 אסיסטים ב-252 משחקים הם בהחלט מרשימים, אבל משהו היה חסר שם. הוא חוזר למועדון שרכש אותו מאנדרלכט, אבל גם לזה שלא באמת נתן לו הזדמנות. צ'לסי, שכבר איבדה "תודות" לז'וזה מוריניו שחקנים כמו קווין דה בריינה ומוחמד סלאח, מנסה לכפר את הטעות שלו.

ב-2011, צ'לסי שילמה תמורתו כ-15 מיליון יורו. הקיץ הזה, ואחרי שעבר בדרך באברטון ומנצ'סטר יונייטד, היא רוכשת אותו בחזרה ב-100 מיליון יותר. היא מקבלת גירסא מנוסה יותר, חכמה יותר ומגוונת יותר. "הוא מסוג השחקנים ששומרים על הכדור עם הגב ומפנים שטחים לשחקנים האחרים. זה יעזור לקאי האברץ, טימו ורנר ופולישיץ' לבוא ידי ביטוי. הוא בדיוק בפרופיל שאנחנו מחפשים", אמר תומאס טוכל, מאמן הבלוז בקיץ האחרון. כעת, על לוקאקו מוטלת האחריות להוכיח שהוא יכול להיות שחקן מרכזי בקבוצה אלופה, גם בפרמיירליג.

2. רפאל וראן, מריאל מדריד למנצ'סטר יונייטד (כ-50 מיליון יורו)
לא הרכש הכי יקר של השדים האדומים הקיץ, אבל לעניות דעתי, הרכש החשוב יותר. מנצ'סטר יונייטד ואולה גונאר סולשיאר נמצאים בתהליך חיובי. את עונת 18/19 סיימו האדומים במקום ה-6, מרחק 32 נקודות מהמקום ה-1. עונה לאחר מכן עלו למקום ה-3, ובעונה החולפת כבר סיימו במקום השני, במרחק שמונה נקודות בלבד מהפסגה, וכשלפרקים הם נראים כמועמדת אמיתית לזכות בתואר.

בקיץ האחרון, בהנהלת יונייטד החליטו להאריך לאולה גונאר סולשיאר את החוזה ל-5 שנים, אבל ברור לכולם שאם הוא לא יספק תוצאות כבר בשנה הקרובה, עתידו לא מובטח. שחקנים מסוגו של רפאל וראן, אלוף העולם, אלוף אירופה עם ריאל מדריד 4 פעמים ואחד השחקנים הכי מעוטרים בעולם, הם בדיוק מסוג החיזוקים שהשדים האדומים היו צריכים. הוא יוסיף ניסיון בהגנה, מהירות ואתלטיות. תכונות שלצד הארי מגווייר, יכולות ליצור חוליית הגנה אחורית שאולי תזכיר מעט את וידיץ' ופרדיננד של פרגוסון.

הצרפתי, בסך הכל בן 28, מגיע אחרי עשר עונות בריאל. הוא זכה 4 פעמים בליגת האלופות, ב-3 אליפויות לה ליגה, 3 פעמים בסופר קופה, 4 גביעי העולם לקבוצות, גביע המלך ו-3 פעמים בסופרקאפ האירופי. אם יונייטד רוצה שוב "ללמוד" איך לזכות בתארים, קשה לחשוב על מורה מתאים יותר לתפקיד.

1. ג'ק גריליש - מאסטון וילה למנצ'סטר סיטי (כ-117 מיליון יורו)
נכון לכתיבת שורות אלו, מדובר ברכש הגדול היחידי של האלופה הקיץ. אבל איזה רכש! כל כך הרבה שאלות מונחות על הכף, כאשר הקוסם האנגלי, 'סופר ג'ק', סוף סוף ינסה להוכיח את יכולתיו במועדון גדול באמת. חובבי הפרמיירליג מכירים את יכולותיו של הקשר, ובטורניר היורו האחרון, גם חובבי הכדורגל ברחבי העולם נחשפו אליהם (בהחלט לא בצורה מספקת, אדון סאות'גייט).

השאלות על השילוב בין גריליש לגווארדיולה הן באמת מרתקות. האם פפ יכול להפוך את ג'ק לסוג של ליאו מסי אנגלי? לאיזה רמות הוא מסוגל להרים אותו? האם גריליש יצליח להשתלב לצד קווין דה בריינה, המנהיג הבלתי מעורער של קישור האלופה? האם קשר אסטון וילה לשעבר הוא בכלל מה שסיטי הייתה צריכה? הרי הבעיה בקישור האחורי עדיין קיימת, וחלוץ 9 אמיתי אין.

אבל בסופו של דבר, מדובר במעבר שמסעיר את הדמיון. המכונה המשומנת, יש שיגידו המושלמת מדי שבנה גווארדיולה, תקבל פן אנושי. היא תקבל שחקן מסעיר, שחקן עם קסם ברגליים. שחקן שעושה דברים מחוץ לקופסא. אם זה יתחבר, התוצאות עשויות להיות מרהיבות.