$(document).ready(function () { setTimeout(function () { $('#Haim_L').remove(); }, 2500); // Remove the element after 3000 milliseconds (3 seconds), you can adjust this value as needed });
ליגת העל 2023-2024
קבוצה מש’ נצ’ הפסד % נק’
1 מכבי תל אביב 22 19 3 86.4%
2 הפועל תל אביב 21 16 5 76.2%
3 מכבי עירוני רמת גן 22 16 6 72.7%
4 הפועל חולון 21 12 9 57.1%
5 הפועל ירושלים 21 12 9 57.1%
6 בני הרצליה 22 11 11 50%
7 עירוני קרית אתא 22 11 11 50%
8 הפועל חיפה 22 10 12 45.5%
9 הפועל עפולה 22 9 13 40.9%
10 עירוני נס ציונה 23 9 14 39.1%
11 הפועל אילת 21 6 15 28.6%
12 הפועל באר שבע/דימונה 21 5 16 23.8%
13 הפועל גליל עליון 22 5 17 22.7%
הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

עלו כיתה: שחקני ליגת העל שהגיעו מהלאומית

זוסמן עשה קפיצה מטאורית, סולומון עבר 3 שנים של גיהנום כדי להגיע לנחלה, טרידוול אמור להיות אדריאן יוטר הבא וליבינגסטון שיתף פעולה בעבר עם הארדן. רגע לפני תחילת ליגת העל, עושים לכם היכרות עם ארבע השחקנים הכי מרשימים שעלו מהליגה הלאומית

עודד הלפרין
עודד הלפרין  07.10.17 - 17:45

הליגה הלאומית בכדורסל אמורה בתיאוריה לשמש כקרש קפיצה לליגת העל. האם זה באמת קורה בפועל? לא באופן גורף. אבל בכל זאת, כמעט בכל שנה אפשר למצוא שחקנים שההצלחה שלהם בליגה השנייה, הובילה אותם לעליית כיתה". לקראת כדור הפתיחה של העונה החדשה, בחרתי ארבעה שחקנים, שני ישראלים ושני זרים, שמעניין לראות איך ייראה המעבר שלהם למרכז הבמה של הכדורסל הישראלי. 

יובל זוסמן: גארד/פורוורד, 19, 2.00 מ' מכבי ת"א (בעונה שעברה – מכבי רעננה)
השם הראשון והברור ביותר, עשה דווקא את הדרך הכי פחות צפויה. זוסמן נחשב לפני שנתיים לשחקן הנוער הטוב ביותר בישראל. היו הרבה קבוצות גם בליגת העל שהיו מוכנות לקלוט אותו, אך זוסמן, בצעד לא שגרתי, ויתר על ליגת העל לטובת האחות הקטנה מהלאומית, והלך לשחק אצל ברק פלג במכבי רעננה. 

"המעבר מנוער לבוגרים הוא מעבר די חד, יש מעט שחקנים שמסיימים נוער ומוכנים לדקות משמעותיות בליגה לאומית, לא בליגת העל" , מדגיש פלג. "רציתי שהוא יתלכלך אצלי, שירגיש על הבשר את המעבר מהנוער לבוגרים, ואת זה עושים עם הרבה דקות על הפרקט".

את ההתקדמות של זוסמן בתקופה הקצרה שלו בלאומית היה אפשר לראות ממש בין משחק למשחק, בעיקר באספקט הקליעה משלוש שהייתה בעייתית והפכה לאוטומטית כאשר האחוזים בהתאם – 41.8%, אחוז מצוין בכל קנה מידה. אבל זה לא רק האחוזים, אלא גם האופן שבו הוא סידר את עצמו לקליעה, שיחרר את הכדור מהיד, ובעצם הכין את עצמו לשלב הבא באבולוציה שלו כשחקן כדורסל. "יובל שחקן מוכן", מסביר פלג, "יהיו לו טעויות, אבל ברמת האינטיליגנציה והתפיסה, הוא מוכן. יש בו משהו מיוחד, שהוא יודע להתאים את עצמו לכל רמה שבה הוא משחק".

ובכל זאת, זוסמן רק בן 20, והמשחק שלו עוד רחוק מלהיות מושלם. לדעתו של פלג דווקא במבנה הגופני היחסית דק שלו, עדיף לא לפגוע כדי לשמור על התנועתיות שהיא חלק חשוב מהמשחק שלו, אבל ישנם אספקטים שהוא צריך לשפר "יובל צריך לעבוד על שליטה בכדור וכידרור תחת לחץ. זה נובע מהגודל שלו, אשר מקשה עליו להתמודד עם שומרים נמוכים ולחץ על הכדור. כמו כן, הוא צריך יותר אגרסיביות בחדירה, מכיוון שכאשר הוא נתקל במגע, הסיומת שלו נפגמת".

הכישרון והמימדים המיוחדים, נותנים אופטימיות לגבי העתיד המקצועי של זוסמן, אבל לפחות על פי פלג, דווקא האופי שלו הוא זה שמייחד אותו. "הוא חבר מדהים לקבוצה, לא מדבר הרבה, בחור מאוד שקט וצנוע. יש בו מצד אחד את המידה הנכונה של השטותניקיות, ומהצד שני אתה רואה אותו מארח בפסח ובשבתות את הזרים לארוחת ערב, והאישיות שלו עוד תתפתח עם השנים".

זוסמן מסומן כדבר הבא בכדורסל הישראלי והדקות שהוא קיבל במשחקי ההכנה לעונה מראים שלפחות ברמה המקומית, נבן ספאחיה, מייעד לו תפקיד משמעותי במכבי ת"א, לא דבר מובן מאליו אצל הצהובים בשנים האחרונות. לטובתו ולטובת הכדורסל הישראלי, צריך לקוות, שההתפתחות שהחלה בעונה שעברה במטרווסט, תימשך השנה גם ביד אליהו.

יניב סולומון, פורוורד, 22, 1.98 מ', מכבי ראשל"צ (בעונה שעברה - הפועל ר"ג/גבעתיים):
בין 20 הקלעים הבולטים של הליגה הלאומית בעונה שעברה, אפשר למצוא רק צבר אחד – יניב סולומון. 18.8 נק' בממוצע למשחק הכניסו אותו למקום ה-9 ברשימת הקלעים של ליגת המשנה, והיכולת שלו תאפשר לו לערוך בכורה בליגת העל, בגיל מאוחר יחסית, בטח בהסתמך על העתיד שניבאו לו כשהיה בגילאי הנוער, בדיוק באותו מועדון – מכבי ראשל"צ.

כבר בתחילת העונה שעברה, היו קבוצות בליגת העל ששמו עין על האח הצעיר לבית משפחת סולומון, אך הוא העדיף להישאר עוד שנה בלאומית, לעבוד על המשחק שלו – החלטה שבה תומך באופן מלא מאמנו בעונה שעברה, מתן חרוש: " בליגה הלאומית יש לא מעט שחקנים שמבחינת הכישרון או הפוטנציאל יכולים להגיע לליגת העל, אבל הדבר המשמעותי ביותר הוא האם אתה מגיע כשחקן עם סט כלים עשיר ואחרי שהובלת קבוצה והיית מאוד דומיננטי, או האם אתה מגיע רק על סמך אותו פוטנציאל".
 
סולומון עבר דרך לא פשוטה, "3 שנים של גיהנום", כמו שהגדיר זאת ב-2015: שתי פציעות משמעותיות ברצועה הצולבת של אותה ברך, עצרו לו את גרף ההתקדמות הטבעי, אבל בעונה החולפת, הפוטנציאל הופיע במלוא הדרו כשהוביל את ר"ג לרבע גמר הפלייאוף, והיה השחקן הישראלי הבולט ביותר בליגה הלאומית. "יניב חזק מאוד במגרש הפתוח, שם הוא יכול להביא את האתלטיות שלו לידי ביטוי", מספר עליו חרוש, "יש לו מתנה משמיים שהוא תמיד ימצא את המקום הנכון לחתוך בו, הוא זז מצוין בלי כדור ומגיע מקומות שקשה לשמור עליו, באספקט הזה יש דימיון בינו לבין המשחק של כארם משעור".

אין ספק שסולומון הוא שחקן התקפה מוכשר מאוד – יחסית לגובה שלו, הוא מסוגל להוריד כדור לרצפה ולהגיע בטבעת לחדירה, וגם השיפור בקליעה שלו ניכר, אפילו אם האחוזים (30% מחוץ לקשת) לא ממש הראו זאת. אבל כדורסל משחקים בשני צידי המגרש, ויכול להיות שההגנה היא זאת שתקבע את אופן ההשתלבות שלו בליגת העל. "ברור שבהגנה הוא יצטרך לעשות את ההתאמות הגדולות ביותר, כי בליגת העל יש הרבה שחקנים עם רגליים חזקות ומהירות", אומר חרוש. "לקראת סיום השנה כבר היו לו לא מעט משחקים שהוא  לא היווה חסרון הגנתי, ודווקא בליגת העל יש הרבה מאוד צורות להשתמש בו, באתלטיות, ביכולת לחטוף וגם ביכולת לעשות חילופים בהגנה ולשמור על גארדים וגבוהים".

כמות הנקודות  שקלע בר"ג/גבעתיים מדגישה פן מסוים במשחק של סולומון: מדובר בסקורר, וגם כאן, יצטרכו לבצע התאמות: גם אצל סולומון, וגם בקבוצה החדשה שלו. "יניב לא שחקן משלים, אלא בנוי להיות שחקן מרכזי", חרוש מדגיש, "תמיד חושבים במונחים של שלב אחרי שלב אבל זה מתאים לשחקנים שמשחקים ליד זרים ולא לשחקנים שיש להם אוריינטציה של סקוררים. אני מאמין שיחד עם עבודה נכונה, יניב יכול למצוא את הקו בין להיות סקורר לבין להילחם על המקום שלו, זה עניין תהליכי. לפעמים שחקן שעולה מהליגה השנייה, צריך לחוות חוויות פחות טובות כדי להבין מה המטרות שלו".

דימטריוס טרידוול, 25, פורורד, 2.01 מ', הפועל אילת (בעונה שעברה – הפועל עפולה)
דימטריוס טרידוול הגיע לישראל לפני שנתיים, והיה חלק משמעותי בחזרה של גלבוע/גליל לליגת העל, יחד עם ג'ייסון סיגרס. בעוד הגארד נשאר בגן נר ועלה ליגה, טרידוול נשאר שנה נוספת בליגת המשנה ובצפון, רק בהפועל עפולה. האמריקני היה אמור להיות הכוח המוביל של הקבוצה, אך שתי פציעות שלו במהלך העונה, פגעו בשאיפות של עפולה, והשאירו אותה ואותו מחוץ לפלייאוף. למרות זאת, בהפועל אילת, החליטו שהגיע הזמן של טרידוול לקפוץ מדרגה.

"אני מוצא בו הרבה תכונות טובות לשחקן כדורסל", אומר עליו מאמנו בעפולה, רועי פרל, "מדובר בבחור מחויב, בעל אופי טוב, יכול לשחק בליגה ראשונה ב-2 עמדות (4 + 5), הוא למעשה 4 וחצי, שמאוד מזכיר את אדריאן יוטר, שגם הוא התחיל בליגה הלאומית"

החוזקה העיקרית שלו, על פי פרל היא הגנתית: "מדובר בשחקן חכם, אחד שיודע איפה לעמוד, גם על הכדור וגם רחוק מהכדור. מאוד חשוב לו גם איך הוא משחק בהגנה, ריבאונד מצוין בטח לעמדה 4".

העובדה ששותף רק ב-17 משחקים, פגעה בחיבור שלו עם הקבוצה, והובילה אותו למשחקים של 6 ואפילו 8 איבודי כדור באותו משחק וזאת למרות שיכולת המסירה שלו נחשבת גם היא לתכונה חזקה אצלו. לפי פרל, הבעיה האמיתית בעונה שעברה הייתה בעצם בהגדרת התפקיד שלו בקבוצה: "יש הבדל גדול בתפקיד שלו בגלבוע כשחקן משלים לבין התפקיד שלו בעפולה כ"גו טו גיי",  תפקיד שקצת פחות מתאים לו. טרידוול הוא יותר טוב כ"רול פלייר".

בעידן הכדורסל הנוכחי שבו גם הקבוצות הכדורסל הגדולות באירופה מתקשות למצוא זרים איכותיים כמו פעם, הליגה הלאומית יכולה להוות מוקד משיכה לקבוצות ליגת העל, גם כדי למצוא זרים. ובכלל, יכול להיות שדווקא לאותם זרים, ההתאקלמות לליגת העל תהיה פשוטה יותר.

"בליגה הלאומית קשה מאוד לשחקנים זרים" מבהיר פרל, "המאמנים הישראלים בליגה הזאת מאוד טקטיים, מאוד מקשים על הזרים וזה מחשל אותם. כך למשל במקרה של טרידוול, שכל פעם שנגע בכדור, היה עליו דאבל אפ ולכן הוא היה מחויב לרמת ביצוע גבוהה יותר בכל מהלך".

דנזל ליבינגסטון, 24, גארד, 1.93 מ', עירוני נהריה (בעונה שעברה - הפועל כפר סבא)
מבחינה סטטיסטית, דנזל ליבינגסטון היה ללא ספק אחד הזרים המרשימים ביותר בליגה הלאומית בעונה החולפת. ציפינו לראות אותו בין קלעי הנקודות המובילים (שלישי עם 21.3), אבל כאשר גארד בגובה 1.93 מ' לוקח 10.3 ריב' בממוצע, וגם מוביל את הליגה בחס' עם 2 בממוצע למשחק, אפשר להבין שיש לנו עסק עם בשחקן קצת אחר.
"מדובר באתלט מדהים, יכולות גופניות יוצאות מן הכלל, טיימינג טבעי לחסימות וריבאונדים", מחמיא לו מאמנו בשנה שעברה ברק דמיציאן. "כאשר הגיע אלינו מקבוצת ליגת הפיתוח של יוסטון רוקטס  היה לנו עוד קשה להכיר ביכולות שלו, אבל ככל שהעונה התקדמה, כך גם הוא התפתח".

שנת "הרוקי" מעבר לים של השחקן האמריקנא היא תמיד לא פשוטה. בטח לבטח לשחקן שבקיץ של 2015 עוד שיתף פעולה עם ג'יימס הארדן במשחקי ההכנה של יוסטון, ושנתיים לאחר מכן מצא את עצמו באולם היובל בכפר סבא. "היה צריך לנהוג איתו בסבלנות", מסביר דמיציאן, "לקח לו זמן להיפתח, החודש הראשון היה פחות טוב, והיו לנו לבטים בנוגע אליו, אבל עם הזמן גילינו שיש הבדל בין ליבינגסטון של האימונים לבין זה של המשחקים".

לליבינגסטון היתה נטייה לפרקים "להירדם" על המגרש, אבל כשהוא התעורר, כמעט ולא נמצא השומר בליגה הלאומית שהצליח לעצור אותו. ולראייה, כפר סבא, קבוצה עם סגל מוגבלת יחסית, נבלמה רק בחצי גמר הפלייאוף ע"י הפועל ב"ש.

כזר הרביעי של נהריה, הוא יצטרך להוכיח את עצמו בכל דקה שיקבל, ועל פי דמיציאן, הדרך לשם מתחילה בהגנה: "הוא שומר אוף דה בול מצויין, אבל לא מספיק טוב על הכדור. הוא חייב לשפר את הפיזיות ואגרסיביות, ללמוד לעבור חסימות בכוח, הוא עדיין  קצת רך".

לפחות על פי משחקי ההכנה, ליבינגסטון הוא שחקן משלים בקאדר הנוכחי של נהריה, אבל בשנה השנייה שלו כבר בישראל, עם היכולות המוכחות שלו בצד ההתקפי, וההתמקדות הטבעית של שחקני היריבות בכוכבי נהריה, יכול להיות שהוא עוד יהווה פקטור משמעותי העונה, גם בליגת העל.

מועדון הכדורסל עירוני נהריה מתכבד להודיע על החתמתו (היום בבוקר) של השחקן דנזל ליווינגסטון (24, 1.93) ששיחק בעונה אשתקד בהפועל כפ"ס מהליגה הלאומית והעמיד ממוצעים של 21.1 נק', 10.7 כדורים חוזרים ו-3.2 אסיסטים ליווינסטון שחקן בעמדת הרכז /קלעי נחשב לאתלט ושומר מצויין . שיחק באוניברסיטת אינקרנתא וורד קארדינאל. ב2015 שיחק במדיה של היוסטון רוקטס בליגת הקיץ , לאחר שהרשים הוחתם לאותה עונה לNBA אך נחתך בסוף ספטמבר . מוזמנים לצפות בכמה מהלכים של דנזל https://www.youtube.com/watch?v=wHJyQtG_3cw https://www.youtube.com/watch?v=Dz42wc0e68M https://www.youtube.com/watch?v=12tqAhzf6XU

A post shared by Ironi Nahariya (@ironinahariya) on