$(document).ready(function () { setTimeout(function () { $('#Haim_L').remove(); }, 2500); // Remove the element after 3000 milliseconds (3 seconds), you can adjust this value as needed });
ליגת העל 2023-2024
קבוצה מש’ נצ’ הפסד % נק’
1 מכבי תל אביב 23 20 3 87%
2 הפועל תל אביב 22 16 6 72.7%
3 מכבי עירוני רמת גן 22 16 6 72.7%
4 הפועל חולון 21 12 9 57.1%
5 הפועל ירושלים 21 12 9 57.1%
6 בני הרצליה 22 11 11 50%
7 עירוני קרית אתא 22 11 11 50%
8 הפועל עפולה 23 10 13 43.5%
9 הפועל חיפה 23 10 13 43.5%
10 עירוני נס ציונה 23 9 14 39.1%
11 הפועל אילת 21 6 15 28.6%
12 הפועל באר שבע/דימונה 21 5 16 23.8%
13 הפועל גליל עליון 22 5 17 22.7%
הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

עלה על שרטון: מדוע רפפורט הודח מהפועל?

מה"הסתרה" מהבעלים ועד החיכוך עם כהן: "לא יתפרו לי ג'וב"

עמרי מנהיים
עמרי מנהיים  15.06.20 - 09:52

על פניו, ההודעה הרשמית המעורפלת יחסית הייתה אמורה להפתיע. כרעם ביום בהיר, הודיעה הפועל ת"א שידידיה רפפורט, אחת משתי הדמויות המשפיעות ביותר במועדון בשנים האחרונות, לא ייקח יותר חלק בניהול השוטף של המועדון. איך? מתי? למה? ננסה לעשות קצת סדר.

הפועל תל אביב, כידוע, היא מועדון שונה בנוף הכדורסל הישראלי. היא מחולקת כך ש-51% אחוזים נמצאים בידי עמותת האוהדים ו-49% בידי הבעלים הפרטיים. ה"בעלים הפרטיים" הם מספר אנשי עסקים שחיים בחו"ל, שלא רוצים להיחשף, כאשר רפפורט הוא מהם - והוא הנציג שלהם בתוך ההנהלה.

רפפורט, לצד רמי כהן, הוא אחד משני האנשים שעל פיהם יישק דבר בהפועל ת"א. רפפורט מעורב מאוד בכל מהלך, מגדול עד קטן, בשנים האחרונות. מינויי מאמנים, החתמות שחקנים, ניהול מו"מ - ובשל העובדה שידו היתה בכל בהפועל, הוא לא פעם מצא את עצמו בעימותים מול גורמים שונים בענף.

הבעיה צצה כאשר החלו עימותים פנימיים. זה כבר תקופה ארוכה שהיחסים של רפפורט עם אותם בעלים פרטיים, אותם הוא כביכול מייצג בהנהלה, עלו על שרטון. רפפורט מאז ומתמיד היה ריכוזי מאוד וכמעט לא שיתף במהלכים שביצע, כאשר יתר השותפים דרשו יותר פתיחות מצידו - דבר שלא קרה, מה שהפך את היחסים ביניהם לבלתי אפשריים.

גם עם רמי כהן, רפפורט לא ראה תמיד עין בעין, כשהסוגיה האחרונה עסקה בחידוש העונה. רפפורט, שמייצג כאמור את האנשים ששמים את הכסף מכיסם הפרטי, היה נגד - בטענה שהדבר עלול להביא להפסדים כלכליים גדולים. אבל מה הצביעה הפועל ת"א בישיבת הדירקרטוריון המכרעת? בעד. יתרה מזאת, רמי כהן אף היה ממובילי המאבק לחזרת הליגה, בניגוד לדעתו של רפפורט.

היחסים המתוחים הללו, בעיקר מול נציגי הבעלות הפרטית, היו כל הזמן ברקע - עד שבישיבת הוועד המנהל האחרונה של הפועל ת"א, הוחלט כי רפפורט (שנכח באותה ישיבה) לא ייקח יותר חלק בניהול השוטף של המועדון.

על פי המתווה החדש, כפי שנוסח בהודעה הרשמית, רפפורט אמור להיות אחד השותפים בזכויות הניהול וכן חבר בדירקטוריון. העניין הוא שנציג הבעלים הפרטיים לא מתכוון להמשיך להשקיע כסף, ולתת לאחרים לנהל אותו במקומו. בפועל, אפשר לומר שבהפועל הראו לרפפורט את דלת היציאה. עוד מוקדם לדעת מה יקרה ואיך יקרה, שכן הוא אף מחזיק במניות ובאחוזים קטנים במועדון, אבל מה שבטוח זה שהפועל ת"א נמצאת בעיצומה של מהפכה ניהולית.

רפפורט עצמו ביקש להגיב:

"במהלך העשור האחרון השקעתי את כל מירצי, כוחי והרבה מכספי האישי בהפועל תל אביב, פעמים רבות מאוד גם על חשבון חיי האישיים, חיי המשפחתיים ועל חשבון עסקיי הפרטיים. עבדתי בהתנדבות מלאה, שבעה ימים בשבוע, עשרים שעות ביממה, ללא קבלת שכר כלשהו, ללא ציפייה להטבות מכל סוג, תוך שימוש במשאבים כלכליים אישיים משמעותיים".

"לא חיפשתי פרסום, לא תהילה, לא קידום לעסקיי הפרטיים. הדבר היחיד שעמד לנגד עיניי מאז ומתמיד היה אחד ויחיד - האהבה העזה, הבלתי מתפשרת, האינסופית, ולעיתים הבלתי ברורה לישות הזאת שנקראת 'הפועל תל אביב בכדורסל'. תמיד חיפשתי רק את הצלחתה של הקבוצה, ואת הצלחתו של המועדון כולו, גם אם אלה הגיעו תוך כדי פגיעה אישית בי".

"אני לא פוליטיקאי, לא רוצה להיות כזה ולא יודע להיות כזה. למען הצלחת הקבוצה ולמען הצלחתו של המועדון כולו, נזקקתי פעמים רבות להפעיל כוחות, לדחוף קדימה ולהשתמש ב'מרפקים' וירטואליים. כבכל מערכת, כך גם במקרה הזה, ישנם בעלי תפקידים שנבהלים מאנשים חזקים, בעלי כוח והשפעה, גם אם מטרתם היחידה היא הצלחת הארגון, ללא מטרות משניות או נילוות כלשהן".

"לצערי, פעמים רבות, בכל ארגון, הפוליטיקה הקטנה מצליחה לדחוף לקרן זווית את אנשי העשייה, שרק טובת הארגון היא לנגד עיניהם. אם ניתלה על אילנות גבוהים, ניתן לראות זאת בניהול המדינה, שם האנשים הטובים והמקצועיים באמת 'בורחים' מהעולם הפוליטי, והתהליך הזה מחלחל גם לאירגונים קטנים יותר".

"כפי שכבר אמרתי, אני איש עשייה, תמיד הייתי כזה, איני פוליטיקאי ואינני מתכוון להתחיל להיות פוליטיקאי כעת. אני לא מסוג האנשים שמחפשים את הגינונים, הכיבודים, הפינוקים, 'סידור העבודה' ושאר התארים ה'ממלכתיים' והמכובדים, אך חסרי העשייה וחסרי ההשפעה. מעולם לא חיפשתי את ה'בורקסים' בישיבות מנהלת הליגה, וגם לא את ה'רוגאלך' בישיבות איגוד הכדורסל".

"מאז ומעולם אני מתעורר לפנות בוקר לצורך דבר אחד בלבד - העשייה. כבעל מניות במועדון, וכאחד מבעלי המאה במועדון, אני אחראי על גורלי האישי, ולא אתן שפוליטיקאים ושליחיהם יסדרו לי תפקיד מעונב ומכובד, אך חסר תוכן אמיתי ב'מרתפי' המועדון".

"לאחר תקופה של חשיבה רגועה ושקולה, אני אקבל בעצמי את ההחלטה שתהלום את יכולות העשייה והתרומה שלי, ותביא לידי ביטוי את יכולותיי - ולא אסתפק בתארים רשמיים חסרי תוכן. אני לא רוצה להצטייר כ'לקחו לי, שתו לי, אכלו לי'. בסופו של דבר, ההליכה שלי היא רצון שלי. עבור הכסף שלי אני אעשה משהו שאני רוצה, לא משהו 'שתפרו' עבורי".