$(document).ready(function () { setTimeout(function () { $('#Haim_L').remove(); }, 2500); // Remove the element after 3000 milliseconds (3 seconds), you can adjust this value as needed });
הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

ביבי של הכדורגל: תעלומת ווילי רוטנשטיינר

כריזמטי, ורבאלי ומפולפל, אך גם שתלטן וחובב פרסום. תוך פחות מ-9 חודשים הגיע ווילי רוטנשטיינר לעמדת כח בלתי מבוטלת בכדורגל הישראלי. הסיפורים והתקריות בזמן הקצר שהוא פה מעלים את התהייה: האם הוא האיש הנכון להוביל את הענף קדימה? מבט מבפנים

מוטי פשכצקי
מוטי פשכצקי  20.03.19 - 12:06

תשעה חודשים חלפו מאז מונה ווילי רוטנשטיינר למנהל הטכני של נבחרות ישראל, והאוסטרי הספיק לצבור לא מעט כח ולהפוך, אולי, לאיש המשפיע ביותר על הכדורגל פה. האם הוא מנווט את הספינה בכיוון הנכון? כרגע קשה למצוא חוות דעת אחידה. לצד כאלו שמתרשמים ממנו, מעריכים את פועלו, יש גם את את מי שמרגיש שההתאחדות עשתה טעות ונתנה לו סמכויות רחבות מדי.

לרוטנשטיינר אישיות מרשימה. הוא מפולפל, ורבאלי, נראה בטוח בעצמו, בעל כריזמה שלא נגמרת. "הוא מזכיר את ביבי נתניהו, הוא קונה אותך בדיבור", אמרו לערוץ הספורט מספר אנשים שנפגשו עימו. כמו ראש הממשלה, האוסטרי הוא חובב תקשורת. בכל הרגעים הטובים, הוא מגיע למיקרופונים. בהפסדים הוא משאיר את אנדי הרצוג לבד. בהתאחדות הרימו גבה כשהוא ביקש להיות נוכח במסיבת העיתונאים עם המאמן והקפטן, ביברס נאתכו, לפני המשחק מול סלובניה, דבר שלא מקובל. אבל אף אחד לא התעמת איתו בנושא.

לכל מקום הולך רוטנשטיינר עם המחשב הנייד, המחברת והעט. הוא חובב טבלאות וגרפים, אוהב להרצות וללמוד. הוא הגיע לעסק אחרי שהיה מורה בבית ספר כשבאמתחתו תואר שני במנהל עסקים ותואר ראשון בסוציולוגיה. הוא היה כדורגלן בינוני שפרש בגלל פציעה וחלם להיות מישהו שעוד ידברו עליו וקיבל את מבוקשו. במסדרונות ההתאחדות הדביקו לו כבר כינוי: "רוק סטאר". המחליט הבלעדי. האיש שהכל יעבור דרכו.

כבר בתחילת דרכו ארעו כמה תקריות שגרמו לתהיות. רוטנשטיינר קיבל אישור לצאת ולבדוק מחנה אימון במולדתו. הוא סיפר על מקום איכותי, אבל אחרי שכבר נחת, התברר שהנבחרת האוסטרית הצעירה תתאמן שם באותם תאריכים. זה לא היה הפיצוץ הראשון שלו עם ההתאחדות. גורמים בהתאחדות סיפרו כי הוא רצה להביא מכונה שבודקת את העייפות של שחקנים על ידי לקיחת דם מהאוזן. על פניו, מהלך מבורך שמקובל בנבחרות אחרות בעולם, אבל בארץ זקוק לאישור של משרד הבריאות. כשזה לא הגיע, בגלל הפרוצדורה לטענת אותם גורמים, הוא ביקש מהנבחרת האוסטרית להביא איתה מכונה כזו, והמנכ"ל סירב.

לא מזמן הוא החליט חד צדדית לקחת למנהל חטיבת הנבחרות, עומר עצמוני, את הסמכויות והנחה את מנהלי האגפים האחרים להעביר עדכונים אליו. מנהלי הנבחרות הצעירות, רוב אבידן ורועי גליס, קיבלו מכתב פיטורים כי סירבו להישאר כל יום מ-09:00 עד 17:00  בשכר של 10,000 ש"ח במשרה מלאה וגם המנהל האגדי של הנבחרת האולימפית, אלי רוזן, בדרך הביתה. רובי רגב הוזמן לפגישה כדי להחליפו, אבל שמע את השכר ולא השיב. לדוקטור מרק רוסנובסקי הוא הביא מחליף (דוקטור ערן דולב), את  המנהל הוותיק, ישראל שצ'וצ'ינסקי, הוא רוצה לשלוח הביתה ונתן לגיא פורטניאגין חלק מסמכויותיו רגע לפני החילוף בינהם.

"ווילי השתגע"
למרות שעיקר העבודה שלו מולם, יש מי שמבקר את היחס שלו לנבחרות הצעירות. למשחק של הנוער נגד הפועל ר"ג לפני מספר שבועות הוא בכלל לא הגיע, בעוד במפגש עם אוקראינה הוא נכנס לחדר ההלבשה ובמקום להגיד מילה או שתיים לשחקנים, ביקש מעיל שישמור עליו מהקור. עדי ראייה טענו שלא נשאר אפילו עד סוף המשחק. "הוא בחיים לא הגיע לאימון של הנוער. זה הזוי", אומרים שחקנים, "מנהל מקצועי שמדבר כל היום על בנייה של צעירים ולא ראינו אותו אפילו באימון אחד".

רוטנשטיינר היה זה שהמליץ על ניר לוין כמאמן הנבחרת הצעירה, מה שגרם להרמת גבה אצל לא מעט אנשי כדורגל. "הוא תמיד אמר שהוא לא מאמן, זה מוזר", אמר גורם בהתאחדות לכדורגל ששמע את האוסטרי לא פעם מדבר נגד המאמן החדש של הצעירה. אגב, אחד הדברים הראשונים שעשה היה להזיז את לוין מחדרו בבית הנבחרות בשפיים והיום הוא גם רוצה להעביר את האפסנאות מאצטדיון ר"ג לשם. אותו גורם טוען שמינויים של לוין ועזורי לנבחרת הנוער היו מהלכים פוליטיים שקשורים במי שאחראי על כדורגל הנשים, שמעון מימון. האחרון ככל הנראה רצה להחליף את עזורי בנבחרת הנשים. 

גם בבוגרת לא היו חסרות תקריות. אחרי ההפסד בגלאזגו, יו"ר ההתאחדות לכדורגל, שינו זוארץ, נכנס לחדר ההלבשה ואחריו, כנהוג, ראש מערך ההסברה, שלומי ברזל, שביקש לצלם את היו"ר מדבר עם שחקנים כדי להעלות לאתר הרשמי. על פי גורמים בנבחרת, רוטנשטיינר זעם על כך ונרשמו דין ודברים בין השניים. "ווילי השתגע", אמרו שחקנים שהיו עדים לאירוע. אגב, זוארץ מנע ממנו לעמוד על הדשא באימוני הנבחרת ומאז השיחה בינהם, הוא מגיע לאימונים, אבל יושב על הספסל ומסתכל מהצד. 

אז איך למרות כל הטענות הפך תוך זמן קצר האיש שהתעמת והתווכח עם לא מעט אנשים לאחד החזקים בכדורגל הישראלי? רוטנשטיינר הצליח אז וגם היום להרשים את חברי הפורום המקצועי. הוא מרבה להיפגש ולהתייעץ עם זוארץ ומורן מאירי, שרבים טוענים שהוא בין המשפיעים ביותר על הכדורגל הישראלי.

מרגע שמועמדותו הועלתה על ידי איציק בן מלך, אז חבר הפורום המקצועי, רוטנשטיינר הגיע מוכן. כשיצא מהראיון, לא היה אחד שישב שם, שלא אמר לעצמו: "מצאנו את האיש שיפתור את הבעיות של הכדורגל". כושר הדיבור, ההרצאה והמצגת המושקעת גרמו להתאחדות לכדורגל לחרוג מהתקציב של 250 אלף יורו שהוקצה עבור המטרה ולהעניק לו משכורת של 300 אלף יורו. העיקר שרוטנשטיינר יהיה זה שיוביל.

החוזה שנחתם עימו הבטיח לו סמכויות נרחבות. המילה האחרונה תהיה שלו. הפורום יקשיב, אבל ייאלץ להתגמש. חברי הוועדה המקצועית, דרור קשטן ודודו אוואט, לא רצו את לוין כמאמן הנבחרת הצעירה, אבל נאלצו להסכים. "הוא שתלטן", אומר בכיר בהתאחדות. באוסטריה לא מופתעים מהסיפורים בישראל. "גם אצלנו מערכת יחסים שלו עם חלק מאנשי ההתאחדות הייתה עכורה, ובעיקר עם ראשי הקבוצות הגדולות. כולם מסכימים שמדובר באיש מקצועי, אבל עם התנהגות בעייתית לעיתים", אומר עיתונאי אוסטרי.

נכון להיום, לראשי הכדורגל יש סבלנות לרוטנשטיינר, אבל עכשיו מתחילה המשימה האמיתית: קמפיין יורו 2020. הצלחה תוביל אותו להיות אולי האיש הכי חזק בכדורגל הישראלי, כישלון? והסיפורים יימשכו.