$(document).ready(function () { setTimeout(function () { $('#Haim_L').remove(); }, 2500); // Remove the element after 3000 milliseconds (3 seconds), you can adjust this value as needed });
הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

הוגו, הבוס? על ההפתעה של סטארט אפ

משנה: הצרפתי לקח פיקוד אחרי פציעת גרייפל והבריק בקטע ה-3

דני פורת
דני פורת  31.08.20 - 21:08

הטור דה פראנס הוא הזדמנות נהדרת לעשות היכרות עם רוכבים אלמוניים שפורצים אל המיינסטרים. במרוץ שבו אין הרבה ספרינטרים טהורים, אפשר למצוא כמה 'מציאות'. אחד מהם הוא הוגו הופשטטר, הרוכב של סטארט אפ ניישן, שהפתיע הרבה פרשנים לאחר שהתברג במקום הרביעי המכובד בקטע השלישי שבו ניצח קאלב יואן בסיסטרון.

הופשטטר בן ה-26 סיפר בבדיחות הדעת אחרי המרוץ כי הוא אף פעם לא מרוצה כשהוא לא מנצח. העניין הוא שמאז החל את דרכו המקצוענית בקבוצת קופידיס לפני חמש שנים, לא רשם הישג משמעותי, דהיינו מקום ראשון על הפודיום של תחרות כלשהי. בפברואר האחרון השיג את הניצחון היחיד שלו בקריירה כשהגיע ראשון בטור לה סמין הבלגי מדרגה 1.1. הטור דה פראנס זו אופרה אחרת לגמרי.

לסטארט אפ ניישן, על שלל שאיפותיה ופרנסתיה, אין כמעט הישגים במרוצים הגדולים. למעשה, המקום השני של רובן פלאסה בקטע ההררי בג'ירו של 2018 הוא גולת הכותרת מבחינת הקבוצה של סילבן אדמס ורון בראון, כשהערב נקבע ציון דרך משמעותי בהתפתחות של הקבוצה, שכאמור מתנסה בפעם הראשונה העונה במרוצים מהדרג העולמי הבכיר.

עוד נדבך מפתיע בהקשר של הופשטטר הוא שהצרפתי לא נחשב לקלף הבכיר שלה במרוצי הספרינט, אלא אנדרה גרייפל. אלא שהגרמני הבכיר, אספן ניצחונות מדופלם בגרנד טורים, נפצע בברכו במהלך נפילה בקטע הראשון בניס ומאז בעיקר משתדל לשמור על עצמו. עיקר המעמסה נופלת עכשיו על הופשטטר שינסה להוכיח שהמקום הרביעי בסיסטרון לא היה מקרי. בטור שרוב תשומת הלב בדרך כלל מופנת למטפסים (גם בשל אופיו ההררי), למאיצים כמו הופשטטר נותרו ימים ספורים כדי לבלוט שוב, אולי רק בעוד 5 קטעים.

"המטרה היתה למקם את הוגו גבוה בספרינט וברור שאנחנו שמחים מהתוצאה ומהעבודה הקבוצתית שלנו", אמר עליו הדייקרטור ספורטיף שלו אריק ואן לאנקר, "התוצאה מרשימה במיוחד אם אתם שמים לב מי שלושת הרוכבים שסיימו לפניו, אלה המאיצים הטובים ביותר". הופשטטר סיים רביעי אחרי קאלב יואן, סם בנט וג'יאקומו ניצולו, החשודים המיידים בשלבים מהירים מסוג זה, ומצד שני השאיר מאחור שמות גדולים כמו פטר סגאן, אלכסנדר קרישטוף ואליה ויויאני.

הופשטטר שנולד בחבל אלזס סיפר בתקשורת הצרפתית לפני המרוץ כי המטרה שלו היא, בדומה לגיא ניב הישראלי, להגיע בשלום לשאנז אליזה בפאריס ב-20 בספטמבר. בימים האחרונים של המרוץ הטור גם יעבור בחבל הצפון מזרחי שבו נולד (הרי הווז'), כך שיש לו לא מעט סיבות לרצות להיות שם. הערב הוא גם נתן רמז למה שהוא יכול לעשות ברמות הגבוהות ביותר. "אם הוא סיים רביעי בספרינט, למה שבעתיד לא יצליח גם לנצח בקטעים?", סיכם אוסקר גריירו, הדיירקטור ספורטיף של סטארט אפ.