$(document).ready(function () { setTimeout(function () { $('#Haim_L').remove(); }, 2500); // Remove the element after 3000 milliseconds (3 seconds), you can adjust this value as needed });
הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

ההמלצה שלכם: ערן זהבי צריך להישאר בסין

לפי דעת הגולשים, חיי הנוחות עדיפים על הישגיות. קרב צמוד על המקום השני

אור אבולעפיה
אור אבולעפיה  10.06.19 - 07:55

כושר השיא של ערן זהבי פתח את התיאבון לגבי היכולת שלו להשתלב בליגות הגדולות ביבשת. מלך שערי נבחרת ישראל בקמפיין הנוכחי עושה ככל העולה על רוחו בליגה הסינית, וכעת גם במוקדמות היורו, במה שמעורר בו עניין גם מחוץ לישראל. בראיון שערך לערוץ הספורט, זהבי הצהיר שהליגה האנגלית בהחלט מעניינת אותו, אבל האם באמת זו הליגה הגדולה שהכי תתאים לו? רגע אחרי, ניסינו לתהות עד כמה הכוכב הישראלי מתאים לכל ליגה מ-5 הגדולות. איזו ליגה הכי תתאים לו לדעתכם? הצביעו בסקר.

הליגה האיטלקית - שחקנים בגיל של זהבי נוטים לפרוח
זהבי כבר חווה את ההרפתקה שלו באיטליה ב-2011 לא בהצלחה גדולה. יחד עם זאת, פאלרמו היא סמל של אי יציבות בקבוצות הקטנות באיטליה שממהרות לפטר מאמנים, מה שמקשה מאוד על שחקנים חדשים שמגיעים ולא מכירים את התרבות והמנטליות.

יחד עם זאת, בשנים האחרונות מאמנים צעירים ושאפתניים כמו סימונה אינזאגי (לאציו), סיניסה מיכאילוביץ' (בולוניה) ואחרים שינו את ה-DNA ואנחנו רואים יותר שערים ומשחק הרבה יותר התקפי. אם בליגות בכירות אחרות נוטים להמר על שחקנים צעירים יותר, הליגה האיטלקית חושבת אחרת. שחקנים בשלהי הקריירה נהנים מהכדורגל ההתקפי שמאפיין את הליגה, כך שחקן לא מהיר במיוחד כמו פאביו קוואליארלה בן ה-36 הפך למלך השערים. זהבי יוכל למצוא את המקום שלו בארץ המגף בקבוצות גדולות מהדרג השני (פיורנטינה, לאציו וכו') ויוכל לנצל את החוש לשערים שלו כדי לכבוש. המכשול כאן יכול להיות לא ההתאמה שלו, אלא דווקא הפן הכלכלי, שקשה לראות קבוצות בסדר גודל הזה רוכשות שחקן במחיר עתק מסין וכן קשה לראות אותן משלמות לו שכר שמתקרב לזה שמרוויח כיום.

הליגה האנגלית - פספס את הרכבת?
זהבי וכיאל דיברו על הרצון להשתלב בפרמייר ליג, אבל האם זה ריאלי? נתחיל בפרטים היבשים. זהבי משחק באופן קבוע בנבחרת ישראל כך שלא תהיה לו בעיה בהשגת רישיון עבודה, כשגם נושא השכר לא אמור להוות בעיה. חוזי השידור הענקיים מאפשרים גם לקבוצות בסדר גודל של ברייטון וכדומה לרכוש שחקנים בסכומים אדירים וגם לשלם להם משכורת גבוהה, מה שיכול בהחלט להספיק לזהבי.

יחד עם זאת, בפרמייר ליג בדרך כלל מצרפים שחקנים יותר צעירים (גילאי 22-26) ופחות לשלם הון על שחקן בגיל 31, שטרם הטביע חותם על ליגה גדולה. בנוסף, הפרמייר ליג דוגלת בכדורגל מאוד מהיר ופיזי, מה שפחות מתאים לזהבי, שפורח כאשר הוא מקבל מרחב פעולה, כך שקשה לראות אותו מתרגם את חוש השערים שלו בסגנון המשחק בממלכה.

הליגה הצרפתית - מחכה לטלפון מפאולו סוזה?
רק הצעה מקבוצה גדולה ממש יכולה לגרום לערן זהבי לוותר על חיי הנוחות בסין, וקשה לראות את זה מגיע מצרפת. הליגה ממנה מגיעה אלופת העולם הפכה לליגה של הכשרונות, שחקנים צרפתיים ואפריקאיים צעירים מגיעים לליג 1 והופכים אותה לכזאת שגם כן דוגלת בפיזיות ומהירות עצומה. קשה לראות את זהבי משתלב בתוך המשחק המאוד פיזי ומהיר.

היתרון של זהבי מבחינת יכולת זה שהוא יוכל להשתלב בקבוצות גדולות מארסיי, בורדו (פאולו סוזה) וכו', כי הוא בהחלט מתאים לרמה הזו, בשונה מליגות אחרות שם יהיה לו קשה להשתלב בקבוצות צמרת שמתחרות על תארים, למרות שקשה לראות קבוצה שמשלמת לו את שכר העתק שמקבל בסין או משלמת סכום העברה שכזה על שחקן שאי אפשר למכור אותו להמשך. פאולו סוזה בעבר ניסה לצרף את זהבי לבאזל, אז אולי הפורטוגלי שהדריך את הישראלי במכבי ת"א, ירים את הכפפה ויצרף אותו לבורדו?

הליגה הגרמנית - התקפה ומרחב פעולה
הליגה שהכי מתאימה לערן זהבי מהסיבה הפשוטה שזו ליגה שמאוד אוהבת התקפות ושערים. ממוצע השערים בגרמניה כמעט בכל שנה הוא הכי גבוה מבין כל הליגות הגדולות, כששחקנים מהסוג של ערן זהבי, שיכולים לתפקד כחלוץ ראשון או כחלוץ שני לצד שחקן פיזי, בהחלט נותנים את הטון שלו.

זהבי יוכל ליהנות מהקהל העצום שמגיע לכל משחק ומספק אווירה מחשמלת, וכן אפשר לראות אותו משתלב בקבוצות שמתחרות על ליגת האלופות כמו לברקוזן ופרנקפורט. הסגנון ההתקפי וריבוי השערים יכול להתאים מאוד לזהבי, כשגם בבונדסליגה, בדומה לאיטליה, אנחנו רואים שחקנים בשלהי הקריירה הופכים למכונות שערים (פאקו אלקאסר). מקום שדוגל בכדורגל התקפי ומאפשר מרחב פעולה הוא מקום בו זהבי יוכל לתרגם את חוש השערים שלו, כך שהליגה הגרמנית היא בהחלט אופציה מעניינת בשבילו.

הליגה הספרדית - מחסום כלכלי ימנע את המעבר שלו
כמו הפרמייר ליג, גם "לה ליגה" נחשבת לליגה מאוד תובענית וקשה, שנותנת דגש על שחקנים טכניים. אם נשים בצד קבוצות כמו ברצלונה וריאל מדריד, רוב הקבוצות בדרג הבינוני מתבססות על צירוף שחקנים בהשאלה או מהמרות על שחקנים שסיימו חוזה, מה שיקשה עליהן לשלם את דמי ההעברה הגבוהים שגוונאגז'ו ר.פ תדרוש עבורו. אם נסתכל על הדרג השני כמו סביליה, שרכשה את מונאס דאבור, אלו מעדיפות גם כן שחקנים צעירים יותר, שאפשר למכור בהמשך, ולכן קשה לראות אותן משלמות מיליונים עבור זהבי בן ה-31.

יחד עם זאת, לאחרונה ראינו את אספניול לוטשת עיניים לליגה הסינית ומצרפת את וו לי, מלך שערי הליגה הסינית אשתקד, אך הסיפור עם זהבי הוא קצת שונה. לי צורף בעיקר כדי לפתוח את אספניול אל עבר השוק הסיני. מבחינה מקצועית, הרכש מהמזרח כבש רק 3 שערים בחצי עונה שלו בספרד לעומת 27 שלו בסין, מה שיכול לרמז על הקושי במעבר בין הליגות, שיכול לאפיין גם מעבר עתידי של זהבי.

הליגה הסינית - הכי נוח, הכי משתלם
עם כל הכבוד לכל המשחק "בנדמה לי", קשה מאוד לראות את ערן זהבי מוותר על כל מה שבנה בסין. מעמד של כוכב על, שכר עתק וחיי נוחות, הפכו את גוואנגז'ו ר.פ לתחנה בה ערן זהבי מאוד נהנה. בכל שנה כמעט הו מקבל שדרוג לשכרו, הוא מבקיע ללא הפסקה (ומתוגמל על כך), אז למה לו לעזוב מקום בו הוא ומשפחתו כל כך נהנים בו. זהבי יכול לשחק בסין עוד שנים רבות ולהמשיך להצליח בליגה הזו ובקצב ההבקעות שלו גם יוכל בהמשך להפוך למלך שערי הליגה בכל הזמנים.