$(document).ready(function () { setTimeout(function () { $('#Haim_L').remove(); }, 2500); // Remove the element after 3000 milliseconds (3 seconds), you can adjust this value as needed });
הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

חלון הזדמנויות: הליגיונרים שעשויים לעבור בינואר

מצבם המעורפל של חמד וכיאל, הספסול הארוך של בן חיים וסייף ו-וייסמן וזהבי שמחכים לאקזיט. לא מעט מנציגינו בחו"ל צפויים לשנות יעד. אז מה הסטטוס שלהם? עושים סדר

מערכת אתר ערוץ הספורט
מערכת אתר ערוץ הספורט  24.12.19 - 16:40

תגיות: ליגיונרים

מתחילת עונת 2019/20 סיקרנו לא מעט את הכדורגלנים הישראלים בחו"ל. חלקם הפכו להצלחה מסחררת, חלקם המשיכו לשמור על יציבות בתור ליגיונרים בכירים, אחרים התרסקו בעונה הראשונה שלהם מחוץ לישראל ויש כאלה שפשוט לא מוצאים את עצמם זמן רב ועתידם בסימן שאלה. רגע לפני תחילת חלון ההעברות של חודש ינואר, עשינו קצת סדר אם המתנדנדים על מנת להבין מה עשוי לקרות או איפה נראה אותם אחרי החורף.

מונאס דאבור (סביליה, ספרד)
החלוץ הוא ללא ספק הישראלי שנמצא בליגה היוקרתית מכולן, אבל מבחינה מקצועית, הוא אחד מאלה שנמצאים במצוקה הגדולה מכולן. דאבור בן ה-27 ערך 9 הופעות בלבד בסביליה מפתיחת העונה, לא פתח אפילו פעם אחת במסגרת הליגה, וברוב הזמן "יובש" על ידי ז'ולן לופטגי. נראה כי הוא אכן ימצא לעצמו מקום עבודה חדש במהלך החלון של ינואר, כאשר אספניול, גלאטסראיי, בורדו וצסק"א מוסקבה כבר הוזכרו כמועמדות לקלוט אותו.

ערן זהבי (גוואנגז'ו ר.פ, סין)
עתידו של הכוכב הבלתי מעורער של גוואנגז'ו ר.פ עדיין תלוי באוויר. על פי פרסומים בסין, זהבי בן ה-33 דורש 12 מיליון דולר לעונה, בעוד גוואנגז'ו ר.פ מוכנה לשלם לו "רק" 10 מיליון דולר. שכרו הנוכחי של הישראלי עומד על 7.5 מיליון דולר, כשנראה לפחות שלאריות הכחולים יהיה קשה לעמוד בדרישות השכר שלו.

כזכור לזהבי נותרה שנה אחת בחוזהו ב-R&F. הצדדים כבר החלו במשא ומתן להארכתו. למרות זאת, דווח שהקבוצה לא שוללת את האופציה למכור את זהבי, כדי למנוע עזיבה בחינם. אחרי היציאה לפגרה, הישראלי ביקר בשנחאי ובבייג'ין ובתקשורת הסינית נטען שבמידה שיחליט לעזוב את גוואנגז'ו, שתי הערים יהיו יעד אטרקטיבי מבחינתו.

שון וייסמן (וולפסברגר, אוסטריה)
אחד הליגיונרים המוצלחים ביותר, אם לא המוצלח מכולם בימים אלה, עשוי למצוא את עצמו כבר בחודש ינואר בקבוצה בכירה מוולפסברגר. אבל גם אם זה לא יקרה בתחילת 2020, החץ של וייסמן בהחלט נוטה כלפי מעלה ונראה כי קידום הוא רק עניין של זמן. עם 24 שערים ב-26 הופעות בכל המסגרות, כולל בליגה האירופית, חלוץ נבחרת ישראל כבר עורר עניין במועדוני ענק בפרמיירליג וכן בבורוסיה מנשנגלדבאך - כך על פי הדיווחים באירופה.

תומר חמד (צ'רלטון, אנגליה)
מאז אוגוסט 2018 החלוץ נע בין שלוש קבוצות באנגליה ולא הצליח למצוא יציבות. פציעות וחוסר קרדיט מנעו ממנו לנסות לקדם מחדש את הקריירה שלו, וכעת נדמה שגם התקופה הקצרה שלו בצ'רלטון, בה שותף העונה בחמישה משחקים בלבד, מתקרבת לסיום. בכלי התקשורת כבר פרסמו החודש כי המועדון מהצ'מפיונשיפ יחפש להתחזק במספר שחקנים בחלון ההעברות של חודש ינואר, כולל בחולייה הקדמית, ככל הנראה על חשבון שחקנים אחרים דוגמת הישראלי.

החלוץ, שסבל מפציעה שהכבידה עליו וגרמה לו להיעדר, לא הצליח להותיר חותם כלשהו ולהיכנס לעניינים במועדון אליו הגיע לפני חמישה חודשים בלבד, בעיקר לנוכח הקושי שלו להתאושש מהפגיעה ולשוב לכושר גופני. עד כה שני חלוצים אחרים קיבלו את חולצת ההרכב באופן קבוע, ונדמה שחמד יעדיף לעבור לקבוצה בה יוכל לקבל דקות, ובקבוצה הנוכחית שלו לא צפויים לעמוד בדרכו.

בירם כיאל (צ'רלטון, אנגליה)
הליגיונר השני מהליגה האנגלית השנייה, גם כן מצ'רלטון, במצב מאד דומה למצבו של חמד. פציעות לא מעטות וחוסר קרדיט הובילו לכך שהוא עד כה רשם שש הופעות העונה בלבד. מדיווחים באנגליה עולה כי הקבוצה צפויה לחתוך אותו מחוזה ההשאלה, והוא ישוב לברייטון, שם יהיה די תקוע ולא ברור אם יקבל בכלל קרדיט אחרי שישוב מהפציעה. בכל מקרה, הקשר לא צפוי לחזור לישראל בזמן הקרוב, שכן הוא מאד מוערך באנגליה ואם לא יקבל דקות, הוא ככל הנראה ינסה לצאת בהשאלה פעם נוספת.

טל בן חיים (ספרטה פראג, צ'כיה)
בין טרגדיה לאכזבה, ככה אפשר להגדיר את התקופה של החלוץ בפראג. השחקן, שהיה היקר בתולדות הליגה המקומית, מתקשה לחזור לקצב. אחרי שהתאושש מקרע ברצועה הצולבת, הוא משחק רק בקבוצת המילואים של מועדון הפאר הצ'כי, ולא קיבל ולא דקה אחת העונה בצ'כיה.

אז מה משאיר את בן חיים בן ה-30 בקבוצתו מבלי לשחק? כנראה החוזה הגבוה. בן חיים סגר על חוזה עתק (בסיס של מיליון יורו לעונה בלי בונוסים) בצ'כיה שיהיה מאד קשה לקבוצה אחרת לשלם עליו. דיווחים היום הזכירו את אומוניה ניקוסיה, כמי שעשויה לצרפו, אבל שוב, נראה שרק קבוצה עם כיסים עמוקים שיכולה לשלם את שכרו (מישהו אמר מכבי ת"א?) תהיה מסוגלת להחזיר אותו למגרש ומראה שוב כמה כישרון טמון בו.

חן עזרא (אומוניה ניקוסיה, קפריסין)
מי שהגיע כאחד משחקני הרכש הכי נוצצים של הקפריסאים, כולל סעיף שבת מיוחד, לא הצליח ממש לבוא לידי ביטוי עד עכשיו. ההופעה האחרונה של עזרא הייתה לפני חודשיים, כשבשבע הופעות שלו באי השכן הוא לא הצליח למצוא את הרשת.

בקפריסין בטוחים שעזרא יחזור לבית"ר י-ם על פי דיווחים רבים, אבל בקבוצה מהבירה לא ממש מחפשים שחקן בעמדה שלו, למרות ההערכה לה הוא זוכה מיוסי בניון. בכל מקרה, עזרא, שכבר הוכיח את עצמו בליגת העל, יכול להפוך לחיזוק משמעותי עבור כל קבוצה שמחפשת תוספת כוח לחלק הקדמי, השאלה היא האם הוא ימצא כזאת שתוכל לעמוד בשכרו.

טל כחילה (אטרומיטוס, יוון)
לאחרונה הבלם הישראלי התראיין לערוץ הספורט וסיפר על החיים הלא פשוטים כליגיונר שגר במדינה זרה. מאז, כחילה הספיק לחזור מפציעה שהשביתה אותו וגרמה לו להיעדר במשך חודשיים. עד עכשיו הוא שותף רק בשני משחקים (97 דקות מפתיחת העונה), שזה הרבה פחות מתחת למה שהוא ציפה. אז מה הלאה? חזרה לישראל היא בהחלט ריאלית עבורו, אבל גם הישארות, שכן יש לו חוזה לעוד עונה ביוון. הצעה טובה עשויה להחזיר אותו לארץ, כשקבוצתו לא צפויה לעמוד בדרכו.

גיא אסולין (יאשי, רומניה)
הכישרון קיווה לצאת לדרך חדשה דווקא ברומניה, אבל דברים פחות התחברו לו. אחרי שהתאמן במשך חודשיים בניסיון לצאת לדרך חדשה, הוא נפצע שוב בצורה קלה, מה שגרם לכך שעד כה הוא שותף ל-61 דקות בלבד מפתיחת העונה.

לאחר 7 הפסדים ב-8 המשחקים האחרונים, המאמן שהנחית את אסולין פוטר, כשאתמול פורסם ברומניה שהישראלי הוא אחד מתוך שישה שחקנים שעשויים לעזוב בחלון העברות. הכחולים יערכו מחנה אימון קצר בחורף, במה שעשוי להפוך לניסיון האחרון שלו להרשים לפני שיעזוב ליעד חדש.

מיקי סירושטיין (סופאן בורי, תאילנד)
הבלם בן ה-30 יצא בקיץ האחרון להרפתקה בתאילנד, שהסתיימה בירידת ליגה עם סופאן בורי. כעת, סירושטיין עשוי למצוא את עצמו חוזר על עקבותיו, לליגת העל, כאשר מכבי נתניה כבר הביעה בו עניין. לסירושטיין, שיכול לשחק גם כקשר אחורי, עבר עשיר בליגה הבכירה בישראל (הפועל רעננה, מ.ס אשדוד, בני יהודה ובית"ר ירושלים), כך שהוא יכול לתרום באופן מיידי לזו שתחליט להנחיתו בחזרה בנתב"ג.

קני סייף (אנדרלכט, בלגיה)
המעבר תמורת 3.8 מיליון יורו לאנדרלכט היה נראה כמו שידוך משמיים עבור הישראלי-אמריקני, שהפך לאחד השחקנים היקרים בסגל של מועדון הפאר.  יחד עם זאת, אחרי התחלה טובה, משום מה סייף לא ממש נספר אצל הסגולים. אחרי שחזר מתקופת השאלה בסינסינטי מה-MLS, סייף חזר לאנדרלכט ולא רשם ולא דקה אחת העונה בבלגיה, כשהספקולציות סביבו רק עולות.

בקיץ שמו נקשר בחזרה לישראל, אבל כדי להעביר אותו בעסקה שהיא לא השאלה, נדרש לשלם סכום העברה משמעותי. בבלגיה ניתחו בזמן האחרון את הסטטוס של סייף, ואף ציינו כי הוא לא הולך לשחק בקרוב, מה שמעיד על עזיבה די צפויה בחלון ההעברות בחורף. גם בארצות הברית, שמסקרים את סייף מתוקף היותו שחקן נבחרת, זוכרים את התקופה שלו בסינסינטי (שער אחד בתשע הופעות) בצורה לא טובה. יהיה מעניין לראות אם קבוצות בארץ ילכו עליו, שכן הוא יכול כמובן לשחק כישראלי, ואופציה של צירופו בהשאלה יכולה להיות ריאלית מתמיד. כזכור, בשבוע שעבר פורסם כאן באתר כי הוא עשוי לנהל מו"מ עם מכבי חיפה.

עמרי בן הרוש (לוקרן, בלגיה)
אחד השחקנים הישראלים בחו"ל שעתידם הכי לא ברור. בעוד קבוצתו, לוקרן, שירדה ליגה אשתקד, ממשיכה בהתרסקות וכעת גם נמצאת במקום האחרון בליגת המשנה בבלגיה, המגן לא מקבל הזדמנויות בהרכב ועד כה שותף בשמונה משחקים העונה. בבלגיה השם שלו לא כל כך עלה, אך בארץ הוא קושר לאפשרות להגיע להפועל תל אביב. ניר קלינגר מעוניין לחזק את הסגל של האדומים לנוכח המצב בטבלה, וקיים סיכוי שמגן הנבחרת יגיע לחודורוב, אך בינתיים אין שום דיבורים מתקדמים בנוגע לכך.