$(document).ready(function () { setTimeout(function () { $('#Haim_L').remove(); }, 2500); // Remove the element after 3000 milliseconds (3 seconds), you can adjust this value as needed });
הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

חילופי שלטון: סיכום אלטרנטיבי לחלון ההעברות

פ.ס.ז' צחקה על הפייר פליי, ברצלונה הושפלה, ארסנל בזבזה בלי חשבון, ליברפול ישבה בחיבוק ידיים ומי צירפה את הרכש הכי משתלם? רגע אחרי שנסגר, סיכום אלטרנטיבי לחלון ההעברות

דני פורת
דני פורת  01.09.21 - 13:05

ליאו מסי לפ.ס.ז', רונאלדו למנצ'סטר יונייטד, אנטואן גריזמן בטוויסט מטורף לאתלטיקו ועוד ועוד ועוד. חלון ההעברות של קיץ 2021 היה כנראה אחד המשוגעים, מפתיעים, היסטוריים שידענו, והנה הוא ננעל. לכבוד סיום הקדחת, סיכום אלטרנטיבי למעברים הבולטים בכדורגל האירופי.

הקבוצה שעשתה את החלון הטוב ביותר: פ.ס.ז'. יש למישהו בכלל ספק? נאסר אל חליפי הפך בחודשים האחרונים לאדם החזק ביותר בכדורגל האירופי. זה שבלם את הסופר ליג והפך לחבר בוועד הפועל של אופ"א הנחית את ליאו מסי בעיר האורות, שמר על קיליאן אמבפה ובעיקר לגלג לפייר פליי שהלך לעולמו ומבלי שמישהו יספר לנו על כך. הקבוצה של מאוריסיו פוצ'טינו בנתה קבוצת גלאקטיקוס ושילמה רק על שחקן אחד בקיץ: אשרף חכימי. סרחיו ראמוס, ג'ורג'יניו וינאלדום ודונארומה הגיעו בחינם ונונו מנדש בהשאלה. פריז הקבוצה הטובה בעולם? אולי עוד לא, אבל לבטח הכי דומיננטית בשוק אחרי שניפנפה את ריאל מדריד והשפילה את ברצלונה.

הקבוצה הכי מאכזבת בחלון: ההיסטוריה תזכור כי השחקן הגדול בתולדות המועדון ובעולם כולו, ליאו מסי, עזב את ברצלונה בניגוד לרצונו, כשהוא כועס, מתוסכל ועצוב, רק כי הקטאלונים לא היו יכולים לעמוד במגבלות השכר של הליגה הספרדית. הנשיא ז'ואן לאפורטה שידר במהלך כל הקיץ כי הארכת חוזהו של הפרעוש היא רק עניין טכני ולבסוף התגלו ממדי ההרס הכלכלי - זכר לניהול הכושל של ההנהלה הקודמת. בארסה הולכת לתהליך הבראה קשה אחרי ששלחה באופן כמעט נואש את גריזמן לאתלטיקו (וחיזקה במודע את האלופה) וקיצצה במשכורות הוותיקים. והשפן של הרגע האחרון? צירופו של לוק דה יונג, חלוץ שהיה קרוב למעבר לפ.ס.וו איינדהובן וכיום אין לו מקום בסביליה. זמנים אחרים.

הקבוצה הכי 'חסרת מושג' בחלון: תאמינו או לא אבל ארסנל מחזיקה בתואר הבזבזניות של אירופה בקיץ 2021 וזה אחרי שהוציאה כ-150 מיליון פאונד על שישה שחקני רכש: בן ווייט, מרטין אודגור, ארון רמסדייל, אלברטו לוקונגה, נונו טבארס וטאקירו טומיאשו. ואם נבחן במיקרוסקופ, אז 50 מיליון פאונד על בלם ששיחק שנה אחת בלבד בפרמיירליג (ווייט), 24 מיליון על שוער מחליף (רמסדייל), 30 מיליון על הנורבגי שעוד לא הוכיח את עצמו (אודגור) והשאר על מגנים אנונימיים (טבארס וטומיאשו) וקשר בלתי מנוסה (לוקונגה). ארסנל פתחה את הליגה עם 0 מ-9 וקשה לראות מישהו מבין שחקני הרכש מעלה אותה מעל הבינוניות שבו היא שקועה שנים.

הקבוצה שעשתה אחלה חלון ולא סיפרו לכם: ניס, שמחוזקת על ידי האיש הכי עשיר בבריטניה, ג'ים רדקליף, הוציאה הקיץ כמעט 50 מיליון יורו - סכום לא מבוטל ביחס לקבוצה צרפתית שאיננה פ.ס.ז'. קלווין סטנגס הכישרוני הגיע מאלקמאר, ג'סטין קלייברט הושאל מרומא, פאבלו רוסאריו הוחתם מפ.ס.וו, אנדי דאלור סקורר עם קבלות הצטרף ממונפלייה ומאריו למינה בא מסאות'המפטון. כנראה הרכש הטוב ביותר הוא המאמן כריסטוף גאלטייה, שהוביל את ליל לאליפות היסטורית ועכשיו מכוון לקחת את הקבוצה מהריביירה לליגת האלופות. על פי פתיחת העונה, היעד השאפתני בהחלט ריאלי. משהו טוב קורה בדרום צרפת.

הקבוצה שלא עשתה מספיק ותצטער על כך: ליברפול. מנצ'סטר סיטי הביאה את ג'ק גריליש, צ'לסי את רומלו לוקאקו, מנצ'סטר יונייטד את כריסטיאנו רונאלדו, ג'יידון סאנצ'ו ורפאל וראן. הקבוצות הגדולות באנגליה ממשיכות לשלוט בשוק ההעברות וליברפול? הסתפקה בהארווי אליוט האלמוני שחזר מהשאלה מבלקבורן, ואם תרצו גם את איברהימה קונאטה מלייפציג. הקיץ של יורגן קלופ התאפיין בעיקר בחידוש חוזים לשחקני מפתח כמו טרנט אלכסנדר ארנולד, אנדי רוברטסון ואליסון. לשמור על הנכסים זה דבר אחד, לנסות ולהמשיך להיות תחרותיים מול מעצמות מתחזקות זה דבר אחר ונראה כי האדומים עלולים להצטער שלא חיזקו את מרכז השדה הנואש ליצירתיות.

הרכש הכי טוב: אם להוציא את מסי ורונאלדו מהמשוואה, בין היצורים האנושיים עלי האדמות, נראה כי המעבר של רומלו לוקאקו לצ'לסי הוא בדיוק מה שהיה חסר לבלוז. בכל זאת אלופת אירופה, אבל זו שמלך שעריה בעונה שעברה היה קשר אחורי מצטיין בפנדלים - ז'ורז'יניו. כדי לעשות את קפיצת המדרגה ולהסתער מחדש על אליפות אנגליה, היו זקוקים הבלוז לחלוץ אימתני מסוגו של לוקאקו, שיידע לסיים את התקפות המעבר של תומאס טוכל עם הכדור ברשת, להחזיק שניים או שלושה שחקני הגנה ולפנות שטחים לאחרים. יש מי שמתביישים לקנות שחקן שכבר היה להן בידיים ושוחרר, צ'לסי הורידה מהאגו ושילמה את מה שצריך (115 מיליון יורו) עבור הענק הבלגי.

הרכש הכי פחות נחוץ: ג'ק גריליש. הקשר שהגיע מאסטון וילה הפך לרכש הכי יקר של הקיץ והוא הבריטי היקר בתולדות הפרמיירליג - 100 מיליון פאונד. יסכימו כולם שיש לו משהו ברגליים ומה שהראה לפרקים בווילה פארק בשנתיים האחרונות היה לעיתים אפילו ספקטקולרי, אבל בכנות, האם סיטי היתה זקוקה לעוד קשר טכני שאוהב לדרבל? המצוקה הגדולה ביותר של הסיטיזנס היתה היעדר חלוץ מרכזי בכיר ואחרי הדיבורים על הארי קיין, פפ גווארדיולה נותר קירח בשוק ההעברות. תוסיפו לכך את התאוריה לפיה אם עסקת גריליש לא היתה מתרחשת לפני הפיצוץ של מסי בברצלונה, יכול מאוד להיות שהפרעוש היה נוחת באיתיחאד.

הרכש הכי משתלם: לבאיירן מינכן יש מדיניות רכש מאוד ברורה: הראשונה מדברת על רכישת שחקנים מקבוצות יריבות על מנת לסכל כל ניסיון התנגדות בליגה והשניה מכוונת לכך שהשחקן החדש יגיע אחרי שיסיים חוזה, או שנה לפני כן. מרסל זביצר נופל בדיוק בקטגוריות הללו אחרי שנרכש מלייפציג תמורת 16 מיליון יורו בלבד. הקשר האוסטרי, אוהד באיירן מילדות, יכול לשחק בכמה תפקידים במרכז השדה ואמור לתת ליוליאן נגלסמן עוד אפשרויות לסגל היחסית דליל שלו. בסכום ששילמה אלופת גרמניה כמעט ואי אפשר לטעות. באיירן מקבלת שחקן חכם, מנוסה שמצטיין במעמדים גדולים.

הרכש המעניין של סוף החלון: אדוארדו קמאבינגה. ריאל מדריד התחננה לקיליאן אמבפה, אבל פ.ס.ז' לא ענתה בצד השני של הקו. אז מתחת לידיים שלה, היא הצליחה להגניב את הכישרון הצרפתי הכי גדול בנמצא. הקשר שמגיע מראן בסכום צנוע ביותר (כ-30 מיליון יורו) יכול להיות השקעה נהדרת לטווח ארוך, ועל הדרך ללמוד מהטובים ביותר - טוני קרוס, קסמירו, לוקה מודריץ' - את רזי המקצוע במרכז השדה. יש שיגידו שריאל היתה חייבת להביא בלם ולא קשר במהלך החלון, זה אולי נכון, אבל במבט קדימה, הרכישה של קמאבינגה עשויה להיות אחת החשובות שלה לקראת עידן חדש, אולי עם אמבפה בקיץ 2022.

הרכש הכי מפתיע של החלון: ראדמל פלקאו לראיו וייקאנו! (יש לציין כי החוזה עדיין לא חתום, אך הוא צפוי להיות בקרוב). כן, אל טיגרה צפוי לחזור לליגה הספרדית 8 שנים אחרי שקרע רשתות במדי אתלטיקו מדריד והיה לאחד הכוכבים הגדולים ביבשת. החלוץ הקולומביאני אומנם כבר בן 35, ולמוד פציעות, אבל המטרה שעומד לנגד עיניו - לשחק במונדיאל 2022 עם נבחרתו - היא אחת הסיבות העיקריות שהתיר את חוזהו בגלאטסראיי, ויתר על הצעות אטרקטיביות יותר באיטליה והעדיף לשוב לספרד ולנסות לשחזר ימיו כקדם, דווקא בקבוצה השכונתית הקטנטנה מוויקאנס, שתלחם על השרדותה אחרי שרק חזרה לליגה הבכירה. סיפור מפתיע ודי רומנטי.