$(document).ready(function () { setTimeout(function () { $('#Haim_L').remove(); }, 2500); // Remove the element after 3000 milliseconds (3 seconds), you can adjust this value as needed });
הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

הכי גבוה אחרי מסי: חוזהו של אנטואן גריזמן בברצלונה

השכר, הבונוסים וכמה מהם שולמו? בקטלוניה חשפו את הסכומים

מערכת אתר ערוץ הספורט
מערכת אתר ערוץ הספורט  05.09.21 - 12:05

שנתיים אחרי שנרכש מאתלטיקו מדריד תמורת 120 מיליון יורו, אנטואן גריזמן עזב בשבוע החולף את ברצלונה בחזרה לוואנדה מטרופוליטנו בהשאלה עם אופציית רכישה, וככל הנראה חתם את הפרק שלו בקטלוניה, שנחשב לכישלון. כעת, ב"ספורט" המקומי חשפו את פרטי חוזה העתק של הצרפתי, שנחתם ב-10 ביולי 2019.

נתחיל במענק החתימה. כפי שנהוג ברוב המוחלט של המקרים, בין החלוץ לנשיא ז'וזפ מריה ברתומאו סוכם על בונוס בגובה חמישה מיליון יורו.

מבחינת השכר, ברצלונה התחייבה לשלם לרכש שלה 95 מיליון יורו ברוטו בחלוקה לחמש שנים, שבכל אחת מהן הסכום עולה בהדרגה. כלומר, בעונתו הראשונה (2019/20) גריזמן קיבל 17 מיליון יורו, בעונה שעברה הסכום עלה ל-18 מיליון יורו והעונה הוא אמור היה להשתכר 19 מיליון יורו, ו-20 ו-21 מיליון יורו בשנתיים הבאות בהתאמה.

כעת, יהיה מעניין לראות אם אתלטיקו מדריד תהיה חייבת לרכוש את גריזמן בסוף העונה או שמדובר רק באופציה, מאחר שמעבר קבוע שלו בחזרה לוונאדה מטרופוליטנו יגרום לברצלונה לחסוך למעשה שלוש שנות שכר של כוכב שלה.

בנוסף לשכר הבסיס, בחוזהו של גריזמן נכללו כמובן בונוסים שקשורים לביצועיו בכר הדשא. על פי אחד מהם, אם יפתח ב-60% מהמשחקים, הוא יקבל שני מיליון יורו וחצי נוספים, סעיף שבו עמד בשתי עונותיו בקאמפ נואו.

בנוסף, גריזמן ונציגיו דאגו לכלול בחוזהו סעיפים למקרים שבהם יקבל תארים אישיים: זכייה בכדור הזהב הייתה מכניסה לצרפתי מיליון יורו, בחירה לשחקן המצטיין של הליגה הספרדית הייתה שווה חצי מיליון יורו וזכייה בשחקן השנה של פיפ"א או של אופ"א משמעותה עוד רבע מיליון יורו על כל אחד מהפרסים. לצערה של ברצלונה מבחינה מקצועית, ולשמחתה כלכלית, היא לא נאלצה לשלם אף אחד מהבונוסים האלה.

בנוגע להישגי הקבוצה, עלייה משלב הבתים של ליגת האלופות הכניסה לגריזמן חצי מיליון יורו, עלייה לרבע מיליון יורו, חצי הגמר שווה מיליון יורו וחצי וגמר פירושו הכנסה של שני מיליון יורו, עם סעיף שמנע הצטברות של המענקים. זכייה בתואר הייתה שווה לו שני מיליון יורו נוספים. עם ההדחה של ברצלונה על ידי באיירן ברבע ב-2019/20, ובשמינית על ידי פריז סן ז'רמן בעונה החולפת, גריזמן הכניס מיליון יורו וחצי מיליון יורו בהתאמה.

באשר לתארים מקומיים, זכייה באליפות הייתה שווה מיליון יורו וחצי, וזכייה באליפות ובגביע 2.25 מיליון יורו, גביע וליגת האלופות 2.5 מיליון יורו, דאבל שכולל את הליגה וליגת האלופות היה מכניס 3.75 מיליון יורו וטרבל פירושו ארבעה מיליון יורו. בכדי שסעיפים אלה ימומשו, על גריזמן היה לשחק לפחות 10 משחקים עם לפחות 45 דקות בכל אחד מהם.

בהתחשב בסעיפים למעלה, הצרפתי קיבל 25.5 מיליון יורו בעונתו הראשונה בבארסה, עם בונוס חתימה של חמישה מיליון יורו שהמועדון חילק לכל אחת מהעונות ו-21 מיליון בשנה השנייה. מדובר בברוטו, כך שהסכום נטו עומד על קצת יותר מחצי. חוזה של כוכב לכל דבר.

בנוסף, אם גריזמן היה מצליח לעמוד בתנאים לכל הבונוסים, גריזמן יכול היה להכניס 33.5 יורו בעונתו הראשונה, 25.9 בשנייה ו-37.5 בשלישית, 38 ברביעית ו -39 בחמישית. בסך הכל מדובר על 177.5 מיליון יורו, ומתוכם השתכר רק 46.5 מיליון יורו.

בשורה התחתונה, משמעותם של המספרים האלה היא שגריזמן היה המשתכר הבכיר בברצלונה אחרי מסי, אך בהפרש לא גדול מהעברה כושלת אחרת של ברצלונה - פיליפה קוטיניו, והקפטנים הנוכחיים של הקבוצה שהתנדבו לאחרונה לקצץ בשכרם למען המועדון.