$(document).ready(function () { setTimeout(function () { $('#Haim_L').remove(); }, 2500); // Remove the element after 3000 milliseconds (3 seconds), you can adjust this value as needed });
הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

קיבל החלטה נכונה? ההסבר לפרישה של אגוארו

התקדימים, האפשרויות שעמדו בפניו והסיכון. נקודת מבט רפואית

יונתן קריא  16.12.21 - 11:02

ההודעה הייתה מצערת, בטח כשהיא נאמרה בגרון חנוק בדמעות, אבל עושה רושם שההודעה של סרחיו "קון" אגוארו אמש (רביעי) על פרישה מכדורגל בעקבות בעיה לבבית הייתה מתבקשת.

אגוארו, כזכור, הוחלף בדקה ה-41 במשחקה של ברצלונה בסוף אוקטובר לאחר שחש בכאבים בחזה, סחרחורות וקשיי נשימה. החלוץ מיד נלקח לבדיקות בבית חולים בברצלונה, שם נבדק ע"י מנהל מחלקת הקרדיולוגיה ד"ר ג'וזף ברוגדה. לאחר הבדיקות אובחן כי החלוץ סובל מהפרעות קצב בלב (cardiac arrhythmia).

מה זה? כמו שזה נשמע, הפרעות בקצב הלב היא מחלה הגורמת לשינויים בקצב הלב, בדרך כלל בעקבות הפרעה באותות החשמליים ולעיתים בעקבות הפרעה מכנית ללב. במצב תקין, בפעילות גופנית מאומצת קצב הלב יעלה כדי לספק דם (והרכיבים בו) למערכות השונות בלב ולהפך במנוחה. כאשר יש הפרעות קצב, הלב לא מתפקד במהירות שהגוף צריך אותו.

תחשבו על הרכב שלכם ועל המנוע שלו. עכשיו דמיינו מצב בו אתם נוסעים בעליה, לוחצים על דוושת הגז אבל המנוע, במקום לספק עוד כח, מפחית בכח. מצב זה נקרא ברדיקרדיה - כשקצב הלב פחות מ-60 פעימות לדקה. המצב ההפוך נקרא טכיקרדיה (מעל 100).

כאשר סובלים מהפרעות בקצב הלב, פעילות הגוף מושפעת מכך בדרכים שונות כמו קושי נשימה, כאבים בחזה וסחרחורת. לפעמים הבעיה היא נקודתית וההפרעה לא חוזרת, אך עדיין יש צורך בפיקוח הדוק על המצב - במיוחד אצל ספורטאים.

איך מטפלים? הטיפול הוא לרוב תרופתי, אך במצבים מסוימים מבצעים ניתוח זעיר שנקרא cardiac ablation - בו המנתח יצלק את האזור הפגוע בלב כדי "לחסום" אותות חשמליים שגויים ממערכת העצבים (השנה קינגסלי קומאן מבאיירן מינכן עבר ניתוח כזה) או השתלת דפיברילטור זעיר "לתקן" אותות שגויים בזמן אמת (דיילי בלינד מאייאקס עבר זאת).

ברוב המקרים, ספורטאים ימשיכו את הקריירות במצבים אלו, אך לפעמים שהמצב מעט יותר מורכב או אם השחקן מבוגר יותר - ייאלצו לפרוש. ד"ר איגנאסיו לוזאנו, מנהל מחלקת ניתוחי לב, אמר על מצבו של אגוארו כי עליו לעבור את ניתוח צילוק האזור בתקופה הקרובה. "סביר להניח כי אחרי ניתוח זה שינויי הקצב לא יחזרו, אך זה לא 100 אחוז", הוא אמר.

בהמשך הראיון, הכתב הספרדי שאל את המנתח אם אגוארו יוכל לחזור ועל זה לוזאנו אמר: "כעיקרון כן, אך הדרישות הגופניות ברמות האלו כה גבוהות, שהסיכון למקרה חוזר וחמור יותר יחסית גבוהות".

כל הפרעה שכזאת צריכה להיות מטופלת באופן מיידי. בישראל, 16% ממקרי המוות הם בעקבות מחלות לב ורובם הגדול בעקבות התעלמות מסימנים ראשונים.

לניתוחים והסברים נוספים - לחצו כאן לעמוד הפייסבוק של יונתן קריא, "פיזיותרפיה וספורט"