$(document).ready(function () { setTimeout(function () { $('#Haim_L').remove(); }, 2500); // Remove the element after 3000 milliseconds (3 seconds), you can adjust this value as needed });
הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

כך הפשע השתלט על הכדורגל בארגנטינה

סערת האלימות בין ריבר לבוקה רק הציפה תופעה חמורה: קבוצות אלימות השתלטו על המועדונים, שנתנו להם יד חופשית. רגע לפני הסופר קלאסיקו בין ריבר לבוקה, הצצה מרתקת לצד האפל של ארגוני הפשע שהשתלטו על הכדורגל בארגנטינה. צפו בכתבה

רם חיים
רם חיים  09.12.18 - 16:03

הסנטיאגו ברנבאו, שרחוק 10 אלפים קילומטרים מבואנוס איירס, יארח ביום ראשון בערב את הערב הגדול בהיסטוריית הכדורגל הדרום אמריקאי, גמר הליברטדורס בין בוקה לריבר פלייט. החברה הארגנטינאית ציפתה ליום שבו כל עיני העולם יהיו נשואות אליה, אבל לארגוני הפשע, שההשפעה שלהם על הענף הרסנית, היו תוכניות אחרות.

"האלימות הזו שאנחנו רואים ושראינו ב-24 בנובמבר, עם ההתקפה הזו נגד האוטובוס, היא לדעתי רק קצה הקרחון של תופעה הרבה-הרבה יותר חמורה", קלאודיה קדר דוקטור מהחוג ללימודים לטינו-אמריקאיים, האוניברסיטה העברית, מסבירה. "יום אחד, אנחנו עוד נתחרט על כל מה שקרה", מאמן ריבר, מרסלו גז'ארדו בטוח, "נזכור זאת בתור בושה עצומה. גנבו את האוהדים".

נשיא ארגנטינה, מאוריסיו מאקרי, חיזק את דבריו: "פעם נוספת, האלימות גבתה מחיר מאיתנו. לכן, לא נותרה לנו ברירה אלא להתנגד. להדחיק את האנשים האלימים וארגוני הפשע, שהרבה פעמים נמצאים מאחורי מקרי אלימות מהסוג הזה".

"מה שקורה זה שהמועדונים מתחילים לממן את אותן קבוצות אלימות. בהתחלה זה היה כדי לתת להם כרטיסים שיבואו לתמוך בקבוצה שלהם, ובמקביל, להפחיד את הקבוצה השניה וגם את השופטים", קדר מבהירה, "זה כמובן קשור למסחור של הכדורגל והאתוס הזה של 'צריך לנצח בכל מחיר', תרתי משמע".

התקיפה על האוטובוס של בוקה הייתה פעולת תגמול מצד ארגון אוהדים קיצוני של ריבר פלייט. בפשיטה על ביתו של אחד מבכירי הארגון, המשטרה מצאה 3 מיליון דולר ו-300 כרטיסים לסופר קלאסיקו. למרות זאת, לא ממש הייתה אבטחה סביב ההגעה של אלופת ארגנטינה למונומנטאל, באותו יום שבת שהפך לביזיון לאומי".

זה עצוב, זה מאוד עצוב. קשה לצפות בזה מכאן, זו בושה", מאוריציו פוצ'טינו, מאמן טוטנהאם אומר, "זה קשה מאוד לפוליטיקאים, זה קשה מאוד לעם שעושה מאמצים גדולים כדי להשתנות".

"עד שנות החמישים, הקבוצות האלימות האלו פעלו על דעת עצמן, בצורה די ספונטנית", קדר אומרת, "זה איזשהו תהליך, שצומח מלמטה, עם תמיכה, א' - של המועדון, וסביבה כל המערכת של אכיפת חוק וכוחות הביטחון, שלא ממש עושים משהו".

"איך יכול להיות שהמשטרה עצרה 23 אנשים אחרי האירועים באותה שבת, ובתוך שעות, האנשים האלה שוחררו? אני לא מבין את זה", הנשיא מאקרי מבקר, "בשם כל הארגנטינים, אני לא מבין את זה".
 
"אחת מהטענות הקשות נגד המשטרה כעת היא שהשאירה שטח, שהיה צריך להיות שטח סטרילי", קדר מסכמת, "היא השאירה את השטח הזה משוחרר. עולה חשד של שיתוף פעולה או לכל הפחות, רשלנות פושעת".

הפרידות המרשימות שאירגנו אוהדי בוקה וריבר לקבוצות שלהם, ממחישות בפנינו את התשוקה שכל כך אופיינית לדרום אמריקה וזו שכיף כל כך לספוג את האווירה שלה. מצד שני, הטוב הזה עוד לא יכול להתמודד עם עבריינות כמו בקבוק שנזרק על האמבולנס בו פונה קשר בוקה, פאבלו פרס, או מקרה בו נשיא ריבר, רודולפו דונופריו, היה חייב לברוח כדי לא להיפגע. "זו עצבות גדולה, כאב גדול. לא הצלחנו להוכיח את עצמנו כחברה בצורה הטובה ביותר", מאמן אתלטיקו, צ'ולו סימאונה, תיאר את תחושותיו, "הלוואי שיום אחד נפתח את העיניים".

גם פוצ'טינו לא אופטימי: "אי אפשר להגיד שכל הארגנטינים אותו הדבר, אבל עדיין ברחבי העולם יוצאת לנו תדמית כל כך שלילית. אני לא בטוח שזה הולך להשתנות".