$(document).ready(function () { setTimeout(function () { $('#Haim_L').remove(); }, 2500); // Remove the element after 3000 milliseconds (3 seconds), you can adjust this value as needed });
הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

ריאל מדריד: התוכניות ל-2020/21

אלופת ספרד, שתחזור לברנבאו, משהה את הרכש ותתרכז בניקוי אורוות, לא רק בעקבות אילוצי הקורונה. איך הסגל ייראה, מי מהמושאלים ישוב ומה יעלה בגורל בייל? תמונת מצב

אברהם בן עמי
אברהם בן עמי  08.08.20 - 07:13

היא ספגה לא מעט ביקורות בדרך מרבים, ולא תמיד הרשימה, בעוד אחרים יסתכלו על כך שצברה 10 ניצחונות רצופים ביישורת האחרונה של הליגה עם ההגנה הטובה באירופה. אבל בשורה התחתונה, בריאל מדריד כנראה יתנחמו באליפות אחרי ההדחה הכואבת מליגת האלופות כבר בשמינית הגמר. קבוצתו של זינדין זידאן אמנם עמדה באחד היעדים שלה לעונה וזכתה בתואר המקומי ה-34 בתולדותיה, אך לא הצליחה לגבור על מנצ'סטר סיטי ופעם נוספת נפרדה מהמפעל הבכיר באירופה מוקדם מהצפוי. כעת, בבירת ספרד עובדים במרץ על העונה הבא.

קודם כל, למקרה שתהיתם, זה הזמן להבהיר את סוגיית האצטדיון. אחרי שאירחה את משחקיה הביתיים באלפרדו די סטפאנו הצנוע, ובכך האיצה באופן משמעותי את השיפוץ בסנטיאגו ברנבאו, ריאל מדריד צפויה לחזור עם תחילת העונה הבאה לאצטדיונה הביתי, בתקווה שתוכל סוף כל סוף לארח אוהדים במשחקיה, גם אם באופן חלקי. בכל מקרה, השיפוץ צפוי להימשך בשנתיים הקרובות.

בגזרת הסגל, אחד האתגרים שיעמדו בפני המאמן הצרפתי, שכמובן ימשיך גם בעונה הבאה, יהיה חילופי הדורות במועדון. שחקנים שהיו חלק מהשנים הכי יפות שלו בעשור האחרון כבר חצו את גיל 30, ביניהם: סרחיו ראמוס (34), לוקה מודריץ' (34), מרסלו (32), כרים בנזמה (32) וטוני קרוס (30). מנגד, המועדון מחזיק בלא מעט צעירים מבטיחים כמו ויניסיוס ג'וניור, רודריגו, פדריקו ואלוורדה ומרטין אודגור, וזידאן יצטרך להחליט איך הם ישתלבו בקבוצה בעונה הבאה, במיוחד אם יגיע רכש.

ובאותו נושא, פלורנטינו פרס ציין 20 שנה מאז שנבחר לראשונה לנשיאות המועדון. ואם בעבר נודע בעיקר בזכות שני הפרויקטים הנוצצים של הגלאקטיקוס, כיום מדובר בנחלת העבר ונראה שבמצב רגיל, הוא היה ממשיך במדיניות שאותה הוא מוביל במועדון בשנים האחרונות - פרויקט הצעירים. אולם מגפת הקורונה עשתה את שלה, ומיד אחרי חגיגות האליפות הנשיא לא היסס להצהיר: "אנחנו לא חושבים על רכש כרגע, הסיטואציה מסובכת וקשה. אי אפשר לבקש משחקנים לקצץ בשכר, אבל לבצע החתמות גדולות".

במציאות אחרת, כאמור, התכנון המקורי היה להתחזק בעיקר בהתקפה שקרטעה לא מעט העונה, וגם בקישור. ארלינג הולאנד, קיליאן אמבפה, קאי האברץ ואדוארדו קמאבינגה הם רק חלק מהשמות שמופיעים ברשימה של המועדון, אך גם אם חלקם אכן יגיע, קשה להאמין שזה יקרה בקיץ הקרוב.

קשה להאמין שבורוסיה דורטמונד ופאריס סן ז'רמן ימהרו למכור את כוכביהן הקיץ, וגם בנוגע להאברץ וקמאבינגה המצב לא פשוט בעקבות הסכומים הגבוהים שדורשות באייר לברקוזן וראן בהתאמה. בעניין הגרמני אף פורסם שהצעה רשמית של לוס בלאנקוס בגובה 80 מיליון יורו נדחתה. אצל הקשר האחורי הצרפתי, שמשחק באחת העמדות שיותר חשוב לריאל מדריד לחזק,  ראן מערימה קשיים עם תג מחיר גבוה שנע על פי הדיווחים סביב 80 מיליון יורו, וכן הדרישה שיושאל אליה בחזרה לעונה נוספת.

כפי שעשה במקרים של אדן הזאר וטיבו קורטואה, לא מן הנמנע שפרס יהיה מוכן לחכות לקיץ 2021 כדי לצרף את השמות שהוזכרו, אז הם יהיו קרובים יותר לסיים את החוזים בקבוצותיהם, ולריאל מדריד יהיה הרבה יותר כוח כשתיגש לשולחן המשא ומתן.

במקביל, לא מעט בלמים צעירים ומבטיחים קושרו לאלופת ספרד בשבועות האחרונים, במוקד בנואה בדיאשיל בן ה-19 ממונאקו, וגם בובקאר קמארה ממארסיי (20) ואוון אנדיקה מאיינטרכט פרנקפורט (20). אין ספק מיהיה מעניין לראות אם ההדחה הכואבת מליגת האלופות תשנה את דעתו של הנשיא בנוגע לרכש, אם כי לא צפויות להיות הפתעות גדולות בזירה הזו.

בכל מקרה, הרבה לפני הרכש, באלופת ספרד שמים בעדיפות העליונה את דילול הסגל הקיים באמצעות מכירת שחקנים והשאלתם. הסיבות לכך הן מקצועיות וכלכליות: גם בעקבות הצורך בהכנסות בעקבות משבר הקורונה, וגם בעקבות העומס שייווצר בסגל, שמונה כבר היום 25 שחקנים (המקסימום המותר לפי חוקי לה ליגה), בנוסף ל-17 שחקנים נוספים שמושאלים לקבוצות שונות ברחבי אירופה. וזה הזמן לבדוק את מצב הסגל של זינדין זידאן.

טיבו קורטואה - השוער הבלגי לא הרשים בעונה שעברה וספג הרבה חצים בתחילת העונה לאחר שהבחירה של זידאן בו גרמה לעזיבת אהוב הקהל קיילור נבאס. אך ככל שהעונה התקדמה, קורטואה סתם הרבה פיות עם כמות כמעט זהה של ספיגות (20) ושערים נקיים (18), בדרך לתואר הסאמורה (השוער המצטיין בספרד) השלישי בתולדות המועדון, ושלישי עבורו (זכה פעמיים באתלטיקו מדריד). מזמן לא נראתה כזאת יציבות בין הקורות של ריאל מדריד, והוא כאן כדי להישאר.

אלפונס אראולה - למרות הדיווחים על כך שיישאר במדריד, השוער הצרפתי, שהגיע כמושאל מפאריס סן ז'רמן במסגרת עסקת נבאס, יסיים השאלה וצפוי לחזור למולדתו.

דייגו אלטובה - כמו לא מעט שוערים צעירים בשנים האחרונות, צפוי להמשיך לשמש כשוער שלישי, או שיושאל כדי לצבור ניסיון.

דני קרבחאל - אז נכון שהיו לו עונות טובות יותר במדים הלבנים, אך הספרדי הבינלאומי הציג עונה סולידית יחסית. גם בעונה הבאה הוא צפוי להיות באנקר בצד ימין של ההגנה של זידאן.

פרלאן מנדי - "היכולת שלו לא מפתיעה אותי, הוא היה בקשה שלי מהמועדון", סיפר זידאן במסיבת העיתונאים לפני המשחק מול גראנדה, ולאט לאט נראה שכולם מבינים מה המאמן ראה במגן החסון מליון. אם בתחילת העונה הוא הוגדר כמגן ההגנתי של הקבוצה שמשלים את מרסלו, ככל שקיבל דקות הצטרף גם הביטחון ועם מהירות, פיזיות ולא מעט עוצמה, כעת הוא כבר עם ארבעה בישולים ושער בכורה אדיר נגד גראנדה. נראה שהפציעה של מרסלו רק האיצה את הבלתי נמנע, וזו לא תהיה הפתעה אם את העונה הבאה מנדי יפתח כמגן הבכיר במדריד ובנבחרת צרפת.

מרסלו - כשהוא בכושר הוא אומנם עדיין אחד המגנים ההתקפיים הטובים בעולם, אך הגיל, הפציעות וההתרופפות במשמעת ההגנתית עושים את שלהם. את העונה הבאה כאמור, הוא כנראה לא יפתח כמגן הבכיר של הקבוצה וכשחקן השני הכי ותיק בקבוצה וכנראה הדמות הכי חיובית החדר ההלבשה, המועדון צפוי לתת לו את הכבוד ולהשאיר בידיו את ההחלטה לגבי עתידו - אם להישאר או לנסות אתגר חדש.

 
סרחיו ראמוס - הקפטן צפוי להתחיל את עונתו ה-16 בבירת ספרד, וקשה עד בלתי אפשרי לדמיין את הקבוצה בלעדיו. מעבר להיותו השחקן בוותיק בקבוצה (היחיד בסגל ששיחק לצד זידאן), עוגן הגנתי והמנהיג הבלתי מעורער, ראמוס העונה הוא גם הכובש השני בטיבו בקבוצה אחרי בנזמה. לבלם חוזה עד 2021, ועם סיום העונה הוא צפוי לשבת עם ההנהלה למו"מ על חידושו לפחות בעונה אחת ונראה שהרצון להמשך הקשר הדדי. "ראמוס יישאר בריאל מדריד כמה שנים שירצה", הצהיר פרס אמש, והקפטן עצמו אמר: "הלוואי שאוכל לפרוש כאן". בכל מקרה, ביציעי סנטיאגו ברנבאו מעדיפים שלא לחשוב על היום שבו הבלם המעוטר יתלה את הנעליים.

רפאל וראן - הגיבור הטראגי של ההדחה מליגת האלופות, שהייתה סיום צורב במיוחד לעונה מושלמת מבחינה אישית של הבלם. אחרי שבעונה שעברה נראה שהוא עדיין סובל מהנגאובר בעקבות הזכייה במונדיאל, ואולי אפילו הגיע למיצוי אחרי שבגיל 26 זכה בכל תואר אפשרי בבירת ספרד, השנה ההצרפתי חזר לעצמו ובגדול. וראן הציג העונה יכולת שיא במרכז ההגנה לצד השקט והאתלטיות שמאפיינים אותו. אם ראמוס הוא המנהיג הדומיננטי והקולני, וראן הוא פשוט ההפך המוחלט, והשניים ימשיכו להשלים אחד את השני גם בעונה הבאה.

אדר מיליטאו - הברזילאי שהגיע מפורטו לא זכה לדקות רבות העונה, וגם באלה שקיבל הציג מהירות וכוח, אך לעיתים גם טעויות של חוסר ניסיון. באופן מפתיע, נגד סיטי לא הוא היה נקודת התורפה של הקבוצה ובהחלט סיפק את הסחורה. בכל מקרה, הוא צפוי להמשיך לשמש כבלם השלישי בקבוצה גם בעונה הבאה.

נאצ'ו - מעטים השחקנים שיכולים להגיד ששיחקו רק במועדון אחד לאורך כל הקריירה, ומעטים עוד יותר הם אלה שיגידו שעשו זאת במדי ריאל מדריד. למרות שבגיל 30 מעמדו שונמך להיות הבלם הרביעי של הקבוצה, נאצ'ו סירב לעבור בעבר למועדונים שבהם יזכה למעמד מקצועי גבוה יותר. האם הקיץ זה ישתנה?

קאסמירו - שמות נוצצים הרבה יותר ממנו מעטרים את חדר ההלבשה של ריאל מדריד, אך רבים יגדירו את קאסמירו כאחד השחקנים החשובים בקבוצה, אם לא החשוב שבהם, והקריאה "קאסמירו, אתה אלוהים" הפכה לנפוצה ביציעי הבברנבאו. לעבודה ההגנתית שהוא עושה במרכז המגרש פשוט אין תחליף, ולעיתים הנוכחות שלו יכולה לעשות את כל ההבדל בין ניצחון להפסד. השאלה היחידה היא לא האם הוא יישאר, אלא מי יהיה הגיבוי מהספסל שיישא איתו בנטל בעונה הבאה.

טוני קרוס - כנראה השחקן שהחזרה של זידאן לקבוצה עשתה לו את הכי הרבה טוב. אחרי ששנה שעברה הוא נראה כמו הצל של עצמו, וכבר דובר על מעבר למנצ'סטר יונייטד, אחד הדברים הראשונים שהמאמן הצרפתי דרש כשחזר היה הארכת חוזהו עוד 2023. העונה הגרמני בן ה-30 הוא כבר השחקן הכי מדויק בליגה, עם 93.4% דיוק במסירות, ולא נראה שמישהו יוציא אותו מההרכב בקרוב. הדבר היחיד שצריך להדאיג את האוהדים לגבי הקשר הוא העובדה שהזכיר לאחרונה את גיל 33 כזמן שבו ירצה לפרוש.

לוקה מודריץ' - אז נכון, בתחילת העונה הבאה הקרואטי כבר יהיה בן 35, אך העונה ובעיקר בישורת האחרונה שלה, הוא הראה שאם משתמשים בו נכון והוא מקבל זמן מספיק זמן מנוחה, הוא עדיין יכול להזכיר את היכולת שהביאה לו את כדור הזהב ב-2018. האם זה יספיק לעונה נוספת? גם כאן, בדומה למרסלו הקבוצה תשאיר את ההחלטה בידיו של סגן אלוף העולם. אך אם לשפוט על פי יכולתו מאז חידוש הליגה, והעובדה שאליל הילדות שלו, זבונימיר בובאן, כבר לא במילאן, ההישארות שלו נראית התסריט המציאותי ביותר.

פדריקו ואלוורדה - את העונה הוא פתח כסימן שאלה גדול, והפך לאחד השחקנים שהקבוצה פשוט לא יכולה בלעדיהם. לאורגוואי הצעיר יש לא מעט מניות בהתאוששות של הקבוצה מפתיחת העונה הבינונית עם לא מעט לחימה, עבודה קשה והעובדה שתוכלו למצוא אותו בכל מקום במגרש, כשכנראה הרגע הזכור ביותר היה העבירה על אלברו מוראטה בגמר הסופרקופה, שהרשימה אפילו את דייגו סימאונה. בזמן שבקטלוניה פיתחו אלרגיה לשם ואלוורדה, במדריד לא יכלו שלא להתאהב בפדה, והוא הפך לאחד מחביבי הקהל בסנטיאגו ברנבאו. אז נכון שעדיין לא ברור אם האוהדים יחזרו לאייש את יציעי האצטדיון בתחילת העונה הבאה, אך ואלוורדה לא צפוי לזוז ממנו לשום מקום.

איסקו - הוא לא תמיד מדויק, מתמהמה עם הכדור, לעיתים שנראה שהוא לא רץ מספיק ואף זכה בספרד לכינוי הלא מחמיא "גורדיסקו" (הלחם של שמן+איסקו), אך עדיין מצליח לספק רגעי קסם והיה אחראי לשער נגד מנצ'סטר סיטי בשמינית גמר ליגת האלופות. זידאן מצידו מסרב לוותר על "הקוסם", ונראה שרק תסריט בלתי נמנע יגרום לו לעזוב הקיץ.

גארת' בייל - הסירוב לטוס למנצ'סטר לטובת גולף במדריד הוא רק הדובדבן שבקצפת על עוגה עשירה במיוחד של מיצוי הדדי, שכלל את פרשת "וויילס, גולף, מדריד. בסדר הזה", ולא מעט הצגות ביציע. אחרי שזה לא קרה בקיץ שעבר, נראה שבריאל מדריד יעשו הכל כדי להיפטר מהוולשי, אולי אפילו בחינם. המכשול מגיע מצד השחקן עצמו, שמצד אחד אומנם נראה שכבר אין לו ממש עניין בכדורגל, אך הוא מסרב לוותר על שכר שנתי של 15 מיליון יורו והחיים במדריד. בינתיים אף קבוצה לא מוכנה לשלם לו את הסכומים האלה, וסוכנו ג'ונתן בארנט אף רמז לא פעם שהוא מוכן להישאר עד תום חוזהו ב-2022. האם הפתרון יגיע מכיוון ניוקאסל והמיליארדרים מערב הסעודית? או שנראה את בייל צוחק ביציע במשך שנתיים נוספות?

חאמס רודריגס - עוד שחקן שלא ממש מסתדר עם זידאן, רק שבניגוד לבייל, נראה שהוא עדיין חושב על העתיד המקצועי שלו ולאחר ששיחק 78 דקות בלבד מאז חידוש הליגה, ו-8 משחקי ליגה בסך הכל העונה, ביקש מזידאן שלא להיכלל יותר בסגל הקבוצה. ואחרי שבקיץ מכירתו נבלמה ברגע האחרון, נראה שהשנה פרידה היא עניין בלתי נמנע. גם היריבה העירונית, אתלטיקו מדריד, הביעה עניין.

בראהים דיאס - הכישרון שהגיע בינואר שעבר ממנצ'סטר סיטי כי רצה לשחק בבוגרים כמעט שלא שיחק העונה, ולמעשה שחקן ההתקפה היחיד בסגל שלא כבש בליגה. בינואר הוא סירב לצאת להשאלה, האם הוא ישנה את דעתו הקיץ?

רינייר ז'סוס - הברזילאי המבטיח בן ה-18, שהצטרף בינואר מפלאמנגו תמורת 30 מיליון יורו, עדיין לא שיחק בקבוצה הבוגר. הוא הספיק אומנם לרשום רק בשלושה משחקים מאז שהגיע בקבוצת הבת קסטייה, אך גם בהם הוא הרשים עם שני שערים ובישול. בעונה הבאה הוא צפוי לצאת בהשאלה לעונת השתפשפות, הן מסיבות מקצועיות והן בעקבות מגבלת הזרים בסגל. לא מעט קבוצות מלה ליגה כבר הביעו עניין.

אדן הזאר - שער בודד ו-7 בישולים בכל המסגרות. אין ספק שלא לזה ציפו באלופת ספרד כשהחתימו בקיץ את הכוכב הבלגי תמורת 100 מיליון יורו. אחרי עונת הסתגלות לא פשוטה שבה סבל מלא מעט פציעות ולא הצליח לייצר המשכיות, הזאר יקווה ממש כמו חברו טוב, קורטואה, להשתיק את המבקרים בעונה הבאה. רק שהקרסול לא יעשה צרות.

מרקו אסנסיו - זה נראה שממש לא מזמן הוא עוד נחשב לדבר הבא בכדורגל הספרדי, והיום הוא כבר בן 24. הכישרון הספרדי סבל מלא מעט חוסר מזל העונה, עם פציעה שהשביתה אותו עוד מהקיץ, ואפילו הפכה לסרט דוקומנטרי. אסנסיו אולי השחקן היחיד שיצא נשכר מהקורונה, שנתנה לו עוד הזדמנות להוכיח את עצמו במשחקים המכריעים (וגם השאירה את חלום היורו בחיים). כבר בבכורה שלו העונה, נגד ולנסיה, הוא הראה שהוא בא לעבוד עם שער ובישול, והראה שגם החיוך חזר. בעונה הבאה הוא יקווה להראות סוף סוף שהוא בנוי להיות שחקן מוביל בקבוצה של זידאן.

לוקאס ואסקס - מסוג השחקנים שלא מפסיקים לספוג ביקורות מהקהל, אבל זה לאמון מכל מאמן ששיחקו תחתיו. הדבר נכון במיוחד בנוגע לזידאן, שרואה בו את השחקן המשלים האידאלי והשתמש בו בלא מעט תפקידים, כולל מגן ימני. עם זאת, במסגרת המכירות שהמועדון יצטרך לבצע הקיץ, לא מן הנמנע שגם ואסקס ימצא את עצמו בקבוצה חדשה.

ויניסיוס ג'וניור - עונה הפכפכה עברה על מי שהיה אחת מנקודות האור בעונה שעברה של ריאל מדריד. ממשחקים שבהם ישב בספסל או אפילו ביציע, מול בישול מול סיטי ושער בקלאסיקו. גם מאז הקורונה בחלק מהמשחקים היה המצטיין של הקבוצה, ובאחרים נכנס רק בדקות האחרונות של המחצית השנייה. מהירות ודריבל וירטואיזיים מצד אחד, וחוסר דיוק וקבלות החלטות חלשה מנגד. עם זאת, אוהדי ריאל מדריד יכולים להיות מרוצים מקו השיפור של היהלום מארץ הסמבה, גם בפן ההגנתי, ובעונה הבאה הוא ינסה להמשיך את ההתקדמות ואולי גם לקבע את מעמדו כשחקן הרכב.

רודריגו - 9 שערים ו-2 בישולים ב-27 משחקים הם נתון לא רע בכלל לברזילאי בן 19 בעונה הראשונה מחוץ למולדתו, אך בדומה לחברו הטוב ויניסיוס, ועוד צעירים רבים, גם רודריגו סובל מחוסר יציבות. קבלת החלטות מרשימה לגילו מול פיזיות שלוקה בחסר, ושלושער מול גלאטסראיי לעומת משחקים שבהם נעלם הם רק חלק מהדוגמאות לכך. למרות שאולי הצעד הנכון עבורו יהיה השאלה, סביר להניח שהוא יהיה חלק מהקבוצה הבוגרת גם בעונה הבאה.

כרים בנזמה - יאהבו אותו, ישנאו אותו, זה פשוט לא משנה. בנזמה לא הולך לשום מקום, ואחרי עונה שנייה ברציפות שאותה סיים כמלך השערים של הקבוצה זה רק הולך ומתחזק. החלוץ בן ה-32 הוא אחד השחקנים האהובים ביותר על זידאן, וצפוי להמשיך בסנטיאגו ברנבאו עד 2023. ומי יודע, עם סיום עונה כזה, אולי אפילו הקהל יתחיל לשנות את דעתו.

לוקה יוביץ' - "לפעמים אני רואה גולים שלי משנה שעברה, ושואל מה קרה?", סיפר יוביץ' בראיון במהלך העונה, ונראה שהוא לא היחיד ששואל את השאלה. אם הזאר הוא לא הרכש הכי מאכזב של של הקיץ שעבר, זה רק "בזכות" החלוץ הסרבי, שנרכש מאיינטרכט פרנקפורט תמורת 60 מיליון יורו. החלוץ שגדל בכוכב האדום יחד עם פרדראג ראיקוביץ' הגיע כהבטחה גדולה, אך נראה בעיקר לא מחובר על המגרש ומחוצה לו, סבל מפציעות, והיה מעורב ביותר פרשיות מחוץ למגרש מאשר בשערים, כולל הבידוד שאליו הוא נכנס. בתקשורת כבר נטען שלקבוצה נמאס והוא עומד למכירה, אך זידאן הכחיש ויהיה מעניין לדעת מה יעלה בגורלו של החלוץ.

מריאנו - מי שהגיע בקיץ 2018 וירש את חולצה מספר 7 מכריסטיאנו רונאלדו לא ממש נלקח בחשבון על ידי לופטגי, סולארי וזידאן, והעונה עם יוביץ' ובנזמה לפניו ברוטציה מעמדו פחת אף יותר. למעשה, ה-0:2 שלו נגד ברצלונה בקלאסיקו היה המהלך הראשון שלו בליגה העונה. למרות לא מעט מתעניינות, מריאנו סירב לעזוב בינואר האחרון, וכעת יהיה מעניין לראות אם ישנה את דעתו, או שעזיבה של יוביץ' והיעדר רכש יקדמו אותו להיות החלוץ השני בסגל.

מושאלים בולטים
מרטין אודגור (ריאל סוסיאדד)
- השם המרשים ביותר ברשימה. הנורבגי, שכבר בגיל 15 נחשב לאחד השחקנים המבטיחים ביותר בכדורגל העולמי, ממשיך בפריצה והעונה הוא עם 7 שערים ו-9 בישולים ב-35 משחקים בליגה ובגביע. לתחילה נראה היה שבמדריד ינסו להחזיר אותו בקיץ, הדיווחים על כך שימשיך לעונת השאלה שנייה בסוסיאדד הולכים ומתגברים, כאשר הישארות של מודריץ' רק תתרום לכך.

טאקפוסה קובו (מאיורקה) - מי שזכה לכינוי "מסי היפני" אומנם היה שותף לירידת ליגה, אך מבחינה האישית היפני, שחגג 19 רק בחודש שעבר, יכול להיות מרוצה. בעונתו הראשונה ב"לה ליגה" הוא רשם עד כה 4 שערים ו-5 בישולים, והציג יכולת מרשימה לצד רגעי קסם ככל שהעונה התקדמה. עם זאת, קובו צפוי לצאת להשאלה נוספת גם בעונה הבאה כדי להמשיך להשתפשף, בתקווה שימצא קבוצה שבה יוכל להביא טוב יותר את יכולותיו ההתקפיות לידי ביטוי. עם יותר מ-30 מחזרות, נראה שוויאריאל תהיה זו שתזכה ביפני.

סרחיו רגילון (סביליה) - זידאן פחות התרשם ממי שהיה אחת נקודות האור של הקבוצה בעונה שעברה, ושלח אותו להשאלה באנדלוסיה. רגילון אומנם הציג יכולת טובה, עם ארבעה בישולים ושער, אך סביר להניח שחזרה שלו לקבוצה תהיה מציאותית בעונה הבאה רק במקרה שמרסלו יעזוב.

אלברו אודריוסולה (באיירן מינכן) - אין ספק שאם מישהו הרוויח מהמכירה של אשרף חכימי לאינטר הוא המגן הבאסקי. עם עזיבתו של המרוקאי הבינלאומי לאינטר, אודריוסולה צפוי לשוב אחרי חצי עונת השאלה מאכזבת בגרמניה ולהתחרות עם דני קרבחאל על עמדת המגן הימני.

אנדריי לונין (ריאל אוביידו) - אחרי חצי עונה בריאל ויאדוליד שבה לא ראה דקות, האוקראיני בן ה-21 הושאל בינואר לריאל אוביידו מהליגה השנייה והספיק להציג יכולת לא רעה. אם אראולה יעזוב, לא מן הנמנע שבעונה הבאה הוא יהיה השוער השני לצד קורטואה, או שייצא להשאלה נוספת.

דני סבאיוס (ארסנל) - החיבור בין זידאן לקשר הספרדי מעולם לא הצליח, ואחרי עונת השאלה בינונית בארסנל הוא צפוי לעזוב במכירה או בהשאלה נוספת לתותחנים, גם כדי לצבור דקות ולשכנע את לואיס אנריקה לקראת היורו בקיץ הבא.

אוסקר רודריגס (לגאנס) - הקשר שכבש העונה תשעה שערים, חמישה מתוכם מחוץ לרחבה, נהנה מעונה מוצלחת בקבוצה הקטנה ממדריד, אך לא צפוי לחזור לקבוצת האם שלו ועם עניין מלא מעט קבוצות, בריאל מדריד מקווים להכניס כ-20 מיליון יורו ממכירתו.