$(document).ready(function () { setTimeout(function () { $('#Haim_L').remove(); }, 2500); // Remove the element after 3000 milliseconds (3 seconds), you can adjust this value as needed });
הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

"רע לכדורגל": אופ"א רוצה שינוי בחוק היד

צ'פרין שלח מכתב לנשיא פיפ"א: "לא בושה להודות בטעות"

מערכת אתר ערוץ הספורט
מערכת אתר ערוץ הספורט  05.11.20 - 19:40

נגיעת יד היא אחד הנושאים היותר שנויים במחלוקת בעולם הכדורגל, וביממה האחרונה הנושא עלה שוב לכותרות בעקבות פנדל שקיבלה צ'לסי, ב-0:3 שלה על ראן. כעת, מתברר שגם באופ"א חושבים שיש בעייתיות בחוקה, ולפי סוכנות הידיעות AP, נשיא הארגון אלכסנדר צ'פרין שלח מכתב בנושא למקבילו מפיפ"א, ג'אני אינפנטינו.

על פי הדיווח, צ'פרין ביקש שבוועידת אופ"א שצפויה להתקיים החודש, אחד הנושאים שיעלו לדיון הוא שינוי חוק היד, כדי לאפשר לשופטים גמישות רבה יותר בקבלת ההחלטות, בין היתר, לאפשר לשופט לקבוע אם השחקן נגע בכדור בידו בכוונה או לא. "הניסיון להגדיר בקפדנות מקרים של יד בהתקפה גרמו לכמה החלטות לא הוגנות, דבר שגורם לתסכול ואי נוחות הולכים וגוברים בכדורגל", כתב הנשיא.

אינפנטינו אומנם כתב את המכתב עוד בשבוע שעבר, אך התקרית במשחק אמש רק חיזקה את הטענה שלו. "יש לשמר את רוח המשחק בכל עת, ואני מאמין שחזרה לנוסח הקודם היא אפשרות שצריכה להילקח בחשבון", כתב נשיא אופ"א. "לעיתים קרובות קורה שכדור פוגע ביד או בזרוע של שחקן, אך על פי רוח החוק, כשאי אפשר להימנע מכך, אין צורך להעניש במקרים כאלה, כדי למנוע שינוי מוגזם במשחק,  ואף לאפשר למצבים מסוכנים להכריע תוצאות".

יש לציין שעל אף שהיא עומדת בראש טורניר המועדונים הגדול בעולם, ליגת האלופות כמובן, לאופ"א אין סמכות לקבל החלטות בנושאי חוקת המשחק. חוג היד השתנה במארס 2019, אז גם נכנס שיפוט ה-VAR לתחרויות ברחבי היבשת, וצ'פרין התייחס להשלכות: "השימוש ב-VAR החמיר את הבעיה ודוחף את השופטים והתקשורת לבחון בו כל סיטואציה, עם השפעות פרנואידיות ותוצאות שנויות במחלוקת".

"הזרועות הן חלק מגופים דינמיים שנמצאים בעיצומם של מאמצים ספורטיביים", ציין נשיא אופ"א. "והתנועה שלהן הכרחית כדי לשמור על איזון הגוף להימנע מפציעות. קיימות עדויות רבות לכך ששחקני הגנה נאלצים בימינו לעמוד באופן 'לא טבעי' כדי להימנע מהסיכון שהיד או הזרוע שלהם תפגע בכדור וזה יוביל לפנדל. ישנם מצבים רבים שבהם ידיים או זרועות שיצאו מהגוף, בתנועות טבעיות, בלתי מכוונות ובלתי נמנעות - נענשו בפנדלים. זה לא שירות טוב למשחק".

צ'פרין הביע תקווה שהדבר ישתנה בכנס השנתי של  IFAB, שאחראי על חוקת כדורגל, בתחילת 2021: "הרוח המקורית של החוק הייתה למנוע כיבוש שער ביד או בזרוע, אך ההוראה הזאת חורגת בהרבה מההיגיון ומובילה לפסילת שערים בעקבות מצבים שבהם הכדור פגע ביד או בזרוע באופן מינימלי, ללא כל כוונה של השחקן, גם כאשר היד במצב טבעי ואין לה השפעה משמעותית על כיבוש השער. לפעמים אין בושה להודות שהתקבלו למען מטרה טובה צריכות להישקל מחדש".

כזכור, גם בוועידת IFAB באפריל האחרון התקבלו מספר החלטות, ביניהן, שהשופטים ייקראו יותר ל-VAR כדי לקבל החלטות, וכן הגדרת האזור בגוף שנגיעת הכדור בו תיחשב לנגיעת יד.