$(document).ready(function () { setTimeout(function () { $('#Haim_L').remove(); }, 2500); // Remove the element after 3000 milliseconds (3 seconds), you can adjust this value as needed });
הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

"קימיך רץ אליי בספרינט, אז הרגעתי אותו"

מעמד שמינית הגמר באלופות והמטרה הבאה. גרינפלד מסכם

מערכת אתר ערוץ הספורט
מערכת אתר ערוץ הספורט  25.02.21 - 12:20

הנציג הישראלי בשמינית גמר ליגת האלופות מדבר על החוויה. אוראל גרינפלד, שרשם שלשום (שלישי) הופעת בכורה בשלבי הנוק-אאוט של המפעל הבכיר ביבשת כששפט את ההתמודדות בין לאציו לבאיירן מינכן באולימפיקו, סיכם היום את כל מה שעבר עליו במהלך הקרב בו הוא שלף שבעה כרטיסים צהובים, כולל אחד לג'ושוע קימיך מאלופת אירופה על מחאות.

"היו במשחק הזה שני כרטיסים צהובים על מחאות", אמר השופט. "הראשון היה על שחקן שביצע פעולת 'ביטול' מאוד גסה, משהו שלא אופייני להוציא צהוב ראשון במשחק על מקרה כזה. ההתקפה אפילו נעצרה. אם אני לא עוצר משחק ומסביר שיש חבר'ה צעירים שרואים ותדמית המשחק מאוד חשובה, אז זה חייב אותי להגיד לו שיש גבול מסוים ורצוי שלא נעבור אותו. קימיך? הוא רץ ממרחק מאוד גדול עליי, בספרינט עם מחאה, אז עצרתי והרגעתי ושלפתי צהוב. היה מבקר למשחק הזה, שהוא האחראי הראשי על השופטים בספרד, והוא אישית מאוד אהב את העניין של ניהול הכרטיסים הצהובים. שחקנים כאלה הם מאוד מנוסים, ואם רואים רפיון או רכות אז זו בעיה וזה בא לידי ביטוי בעבירות גסות. המטרה שלנו היא לשמור על השחקנים".

כשנשאל אם הוא שלם עם כל ההחלטות שקיבל, אמר: "שפטנו צוות, אני לא שופט לבד. להגיד שאני שלם עם כל ההחלטות זה קצת קשה, כל משחק שאני שופט זה כמו ניתוח לב פתוח. תמיד יש דברים שרוצה לשפר ולעשות שונה. כמובן שמה שמעניין את הציבור זה הדברים הכי גדולים ובולטים. לשמחתנו אנחנו בעניין של VAR, כך שהדברים הקריטיים נבחנים בעיניים נוספות. ברגע שהם בודקים ואני גם עם הצוות במגרש מאמתים את הדברים אז אנחנו שמחים שיש את העין הנוספת שעוזרת בנושא".

לאחר מכן תיאר גרינפלד את התחושות ממעמד השמינית: "שפטנו כבר כמה משחקים, ואם שפטנו ולא הגענו משום מקום, אז אנחנו אמורים להיות מוכנים. את באיירן כבר שפטתי לפני שלושה חודשים, לאציו פעם ראשונה. מגיעים מוכנים, מכירים את האנשים, השיבוץ מגיע מספיק זמן לפני. לגבי המעמד, גם בליגה האירופית שפטנו בשלב 32 האחרונות, אין ספק שזה מעמד מכבד. הרוח הגבית גם מהציבור והקולגות בארץ זה כיף, זה דוחף אותנו לעבוד יותר קשה ולהשקיע עד אין סוף. זה מניע את הצוות לעבוד עוד ועוד ולהגיע מוכנים".

"ההערכה היא אין סופית, אבל צריך בסוף לנהל את המשחק בלי לחשוב על שם של קבוצה או שחקן. הריגוש שלנו הוא אפקט של הצלחה וביישום הדברים שהתכוננו עליהם. בזמן המשחק אתה עסוק רק בזה. אחד הדברים שהתכוננו אליהם זה שיהיו התקפות מעבר מהירות של שתי הקבוצות, זה אומר שממני זה דורש להגיע במהירות גבוהה ולצאת מראש לכיוון ההתקפה. זה דברים שבאים לידי ביטוי, ואז אתה אומר שההכנה הייתה שווה כל דקה. הריגוש מנותב לריכוז וזה מביא את התוצאה הכי טובה שאפשר".

כשנשאל על האפשרות שישפוט ביורו, ענה: "זאת נגזרת של המטרות. הרצון הוא של כולם שנהיה שם, מטרת על שיש לי. יש גיבוי נכון של ההתאחדות ושל כל איגוד השופטים, זה משהו שאנחנו רוצים, מאמין שזה יכול לקרות".