$(document).ready(function () { setTimeout(function () { $('#Haim_L').remove(); }, 2500); // Remove the element after 3000 milliseconds (3 seconds), you can adjust this value as needed });
הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

עונה אחת ודי? ההחלטה של מנצ'סטר יונייטד וכריסטיאנו רונאלדו

הקאמבק החפוז של הפורטוגלי הדגיש את ההבדל בין יונייטד לבין ליברפול וסיטי. הרווח ממכירת חולצות גדל, אבל על המגרש ובחדר ההלבשה הבעיות החלו לצוץ. יעקבי על חזרה שעשויה להיגמר מהר מהצפוי

נדב יעקבי
נדב יעקבי  23.02.22 - 13:52

כדי להבין מהו ההבדל העיקרי בין ההתנהלות של מנצ'סטר יונייטד לעומת ליברפול, לא צריך יותר מאשר לראות איך שני מועדוני העל הללו פעלו בשוק ההעברות בשנים האחרונות. בעוד שבליברפול מערך הסקאוטינג בודק לעומק, לאורך חודשים ואפילו שנים, את המועמדים לחיזוק, ביונייטד חלק גדול מההחתמות נעשות באינסטינקטיביות, ללא מחשבה מעמיקה.

קחו למשל את ההחתמות של וירג'יל ואן דייק, דיוגו ז'וטה ולואיס דיאס. ליברפול עקבה אחרי השלושה תקופה ארוכה, וידאה שהם מתאימים לשיטה של יורגן קלופ ואז רכשה אותם. לא במקרה יש מעט מאוד שחקני רכש שהגיעו לליברפול בתקופת קלופ ונכשלו.

ביונייטד הסיפור שונה לחלוטין. דוני ואן דה בייק היה שחקן נפלא באיאקס, נרכש ב-40 מיליון יורו, אבל לא התאים לשיטה של יונייטד, כמעט ולא שותף והיום הוא משחק כמושאל באברטון. על הכישרון של ג'יידון סאנצ'ו אין חולק, הוא אחד השחקנים האנגלים הצעירים הטובים ביותר, ובתקופה שלו בדורטמונד הוא היה פשוט מדהים. יונייטד רכשה אותו ב-85 מיליון יורו – אבל מאז תחילת העונה ראינו ממנו מעט מאוד. 4 שערים ב-28 משחקים זה יבול עלוב עבור מי שהבקיע 36 שערים בשתי העונות הקודמות שלו בגרמניה.

אבל כמובן שמעל כולם עומד כריסטיאנו רונאלדו. ההחתמה שלו מהווה את הדוגמא הבולטת ביותר לדרך בה הדברים נעשו עד לא מכבר במנצ'סטר יונייטד. כשהתברר שרונאלדו החליט לעזוב את יובנטוס, נראה היה שהוא בדרך למנצ'סטר סיטי. אלו לפחות היו השמועות, בימים האחרונים של אוגוסט, כשחלון ההעברות היה על סף סגירה.

אלכס פרגוסון, המנג'ר האגדי, האיש שהנחית את רונאלדו בן ה-18 באולד טראפורד אי שם ב-2003, היה זה שנזעק. פרגי בן ה-80 לא יכול היה לקבל מצב שבו אחד הסמלים הגדולים בהיסטוריה של "השדים האדומים" ילבש את מדי התכלת של סיטי.

למרות שאין לו תפקיד רשמי ביונייטד, לפרגוסון יש עדיין השפעה עצומה בהנהלת המועדון. כמה טלפונים ליליים לרונאלדו, לסוכן ז'ורז'ה מנדס ולראשי ההנהלה עשו את שלהם, ו-CR7 חזר "הביתה". כמובן שזה היה הסיפור הגדול של חלון ההעברות. זה היה סיפור מהאגדות. אחרי 12 שנים אחד מגדולי שחקני יונייטד בכל הזמנים חוזר ללבוש את החולצה האדומה.

זו הייתה העברה מהדהדת, רומנטית, כזו ששווה עשרות מיליונים במכירת חולצות, כזו שטילטלה את הרשתות החברתיות. בכל זאת, רונאלדו הוא האדם עם הכי הרבה עוקבים בעולם. הכל נכון. אבל האם זו הייתה העברה נכונה מבחינה מקצועית?

העונה עדיין לא הסתיימה ולכן לא ניתן כרגע לתת תשובה נחרצת. כי בכל זאת, רונאלדו הבקיע 15 שערים ובלי האופי הווינרי שלו והשערים החשובים שהבקיע בליגת האלופות, המפעל שבו הוא מרגיש הכי טוב בעולם, יונייטד לא הייתה מעפילה לשמינית הגמר.

מצד שני, אי אפשר שלא לראות את הבעיות שנוצרו. בגיל 37 קשה ואפילו בלתי אפשרי לבקש מרונאלדו להשתנות, להתאים את עצמו לדרישות הטקטיות של המאמנים. סביר להניח שליברפול לא הייתה מחתימה את רונאלדו, גם אם הוא היה מוצע לה בחינם. מהסיבה הפשוטה, שהוא לא מתאים לשיטה של קלופ. ובגלל שליברפול לא רוכשת שחקנים בהחלטה של רגע.

שחקן העבר והפרשן דידי המאן טוען כי לרונאלדו יש השפעה שלילית בחדר ההלבשה. שבגלל שהוא כוכב כל כך גדול, השחקנים הצעירים מפחדים ממנו. שהם מקנאים בו על השכר שהוא מקבל, 480 אלף פאונד בשבוע.

אצל אולה גונאר סולשיאר, המאמן הנורבגי שרונאלדו עוד הספיק לשחק איתו בקדנציה הראשונה שלו ביונייטד, הבעיות הטקטיות הורגשו פחות. אבל כאשר סולשיאר פוטר ובמקומו הגיע הגרמני ראלף ראנגניק, אצלו כל השחקנים אמורים להשתתף במשחק הלחץ, זה היה מאוד בולט.

רונאלדו, וזה לא חדש, מרוכז בעיקר בעצמו ובשאיפה שלו להבקיע שערים. נכון, אין מישהו שעושה את זה יותר טוב ממנו, אבל זה לא מתאים לטקטיקה הקבוצתית. ההצלחה של ליברפול ומנצ'סטר סיטי, שפתחו בשנים האחרונות פער מיתר הקבוצות בפרמייר ליג, נובעת בעיקר מזהות המאמנים שלהן: יורגן קלופ ופפ גווארדיולה. אצלם הקבוצתיות עומדת מעל הכל. אצלם אין שחקנים שנמצאים במעמד על, שמקומם בהרכב מובטח. ואצלם כולם עובדים ומשתתפים במשימות הקבוצתיות. כולם חיילים למען המטרה הגדולה.

ביונייטד הבינו, אולי קצת מאוחר מדי, שסולשיאר לא מסוגל להתמודד עם קלופ ופפ, ולכן הביאו את ראנגניק, כדי שיתווה דרך חדשה, מודרנית ומתקדמת יותר. ראנגניק לא אמור להיות המאמן בעונה הבאה. הוא יישאר ביונייטד על תקן יועץ ובעצם יהיה זה שיבחר את המאמן הבא. זה יכול להיות מאוריסיו פוצ'טינו, אריק טן האח או לואיס אנריקה. וסביר להניח שכל אחד מהשלושה, שיגיע כדי להתחיל פרוייקט של כמה שנים, יעדיף את יונייטד בלי רונאלדו בן ה-37, מאשר איתו.

בימים האחרונים החלו השמועות על כך שרונאלדו לא יישאר לעונה השנייה בחוזה שלו אם יונייטד לא תסיים במקום הרביעי ולא תעפיל לליגת האלופות, מה שמעלה את החשד שמדובר בתחילת הכנת הקרקע לעזיבה בכל מקרה, גם אם הקבוצה כן תסיים במקום הרביעי בו היא נמצאת כרגע.

אוהדי יונייטד חלוקים. בסקר שהתפרסם לפני מספר ימים ב"את'לטיק" אמרו 55 אחוז מהם שהם לא מעוניינים שרונאלדו יישאר בקבוצה, ו-45 אחוז דווקא רוצים שהוא ימשיך. אבל כמובן שלא האוהדים הם אלו שיחליטו.

הערב (22:00 ב-5SPORT) רונאלדו ינסה להוכיח לכולם שהוא עדיין אחד החלוצים הטובים בעולם, גם אם הבקיע רק שער אחד ב-8 המשחקים האחרונים. יונייטד תתארח בוואנדה מטרופוליטנו בשמינית גמר ליגת האלופות מול אתלטיקו מדריד, קבוצה מולה הוא כבש לא פחות מ-25 שערים. וזה כולל שתי שלישיות בלתי נשכחות, אחת במדי ריאל מדריד והשנייה במדי יובנטוס. ואת זה הוא לא שכח, ובטח לא אוהדי אתלטיקו.