$(document).ready(function () { setTimeout(function () { $('#Haim_L').remove(); }, 2500); // Remove the element after 3000 milliseconds (3 seconds), you can adjust this value as needed });
הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

קונצנזוס מבית: קורטואה בכושר הטוב בקריירה

בזמן שב-FOURFOURTWO הוא לא דורג כאחד מ-10 הטובים בעולם בעמדתו, השוער שהתקבל בספקות בריאל מדריד הפך לאחד השחקנים החשובים ביותר שלה ולמנהיג בחדר הלבשה. הערב (22:00) הבלגי יחזור לסטמפורד ברידג', בדרך להשיג את התואר היחיד שחסר לו בקריירה

דני פורת
דני פורת  06.04.22 - 17:00

לא קל להוציא את קרלו אנצ'לוטי משלוותו. לפני חודש, אירוע כזה קרה במסיבת עיתונאים סטנדרטים לפני משחק ליגה. המאמן האיטלקי הוותיק נשאל לדעתו על כך שבאופן תמוה ומנותק, טיבו קורטואה לא נמנה על עשרת השוערים הטובים בעולם לפי המגזין ה-FOURFOURTWO. "זה קישקוש", הרים אנצ'לוטי את קולו, "אל תשאלו אותי מה אני חושב על קורטואה. מבחינתי הוא הכי טוב בעולם. אולי אני משוחד, אבל אם עיתונאי או מאמן טוען אחרת, צריך לשלול מהם את הרישיון".

אפשר להבין את הכעס של אנצ'לוטי. כל מי שעוקב אחרי הליגה הספרדית וליגת האלופות, יכול להצביע כמעט ללא היסוס על קורטואה כשוער הטוב והיציב ב-2021/2. יש איזשהו ריטואל שחוזר על עצמו: על כל שער של כרים בנזמה, דריבל מוצלח של ויניסיוס ג'וניור או חילוץ כדור פנומנלי של לוקה מודריץ', מגיעה הצלה אחת טובה או יותר של השוער הבלגי, שמשאירה את ריאל מדריד בעניינים, שלא לומר בחיים. והיו לא מעט תחנות חשובות כאלה: קורטואה הצטיין מול אינטר בשלב הבתים, ניפק שתי הצלות אדירות במשחק הצמרת מול סביליה בברנבאו, שמר על הפסד מינימלי מול פ.ס.ז' וניפק את אחת מהצלות הפנדלים הכי אקרובטיות שנראו בסופר קאפ נגד בילבאו.

לפני שבועיים חווה קורטואה רגע של שפל ברמה הקבוצתית, לאחר שריאל הובסה 4:0 על ידי ברצלונה בקלאסיקו. ולמרות מפגן הגנתי מחריד של החברים בלבן, השוער התמיר היה כנראה השחקן הבודד שעוד הופיע למעמד, כשמנע תבוסה חסרת תקדים של 6:0 או 7:0. מובן שזה לא בדיוק מנחם מישהו בבירת ספרד. אך גם ההשפלה מול היריבה המושבעת, לא תשנה את הסטטוס, שקורטואה וריאל מחזיקים בהגנה השניה בטיבה בליגה, עם 26 ספיגות ב-30 משחקים, והם בדרך הכמעט בטוחה לזכות שוב באליפות ספרד, ובמקביל נמצאים חזק בתמונת רבע גמר ליגת האלופות.

המספרים האישיים של קורטואה מדברים בפני עצמם ואולי מלמדים שזו השנה הטובה ביותר שלו בסנטיאגו ברנבאו. בעקומת ההצלות, נמצא הבלגי שני שוב ליאסין בונו (80) וסביליה עם 78 אחוזים בליגה. ולא פחות חשוב מכך, שני השוערים הגדולים האחרים בספרד - מארק אנדרה טר שטגן מברצלונה (69) ויאן אובלק (60) מאתלטיקו מדריד משתרכים הרחק מאחור ואולי בעצם מסבירים את הפער הגדול בין ריאל ליתר הגדולות בלה ליגה. הנתונים של השוער מספר 1 בלבן אפילו טובים יותר בליגת האלופות. קורטואה מחזיק ב-87 אחוזי הצלות למשחק והוא מדורג במקום הראשון העונה, מבין השוערים שהופיעו יותר מפעם אחת.

זה המקום להזכיר כי כאשר קורטואה נרכש על ידי ריאל מדריד מצ'לסי לפני ארבע עונות, הוא לא בדיוק היה קונצנזוס. המעבר לא היה חלק כל כך עבור אוהדי ריאל מדריד, שקיבלו את האויב הגדול שלהם מהעבר, אקס אתלטיקו מדריד. מבחינה מקצועית, נכנס קורטואה לסגל שבו נמצא גם קיילור נבאס, השוער האהוב והמוצלח שזכה שלוש פעמים רצופות בליגת האלופות. קורטואה נבחן על כל תנועה וכל טעות שביצע ובהתחלה היו לא מעט כאלה שערערו אותו. בעונת הבכורה, ריאל וקורטואה הודחו בבושת פנים מהאלופות על ידי אייאקס בשמינית הגמר, אבל עם הזמן תפס הבלגי יותר ויותר ביטחון. כבר אחרי שנה, הוא זכה בתואר הסמורה של השוער המצטיין ובאליפות ספרד על חשבון ברצלונה של ליאו מסי.

עם העזיבה של נבאס לפ.ס.ז', ההשפעה של קורטואה על ריאל גדלה וההופעות היו יותר ויותר יציבות בין הקורות, ודאי בשנתיים האחרונות. וזה לא טריוויאלי, שכן בקיץ איבדה ריאל את שני הבלמים המובילים שלה סרחיו ראמוס ורפאל וראן. אנצ'לוטי ביקש מקורטואה יותר אחריות והשוער לקח את ההזדמנות בשתי ידיים.

"קורטואה היה מאוד שקט בהתחלה, אבל הפך למנהיג בחדר ההלבשה", סיפר עליו שוער העבר אנדרס פאלופ. לצד המעלות הרבות שלו - עבודת רגליים מהירה בין הקורות, מסה אדירה ויכולת טובה באחד על אחד, נראה שקורטואה עשה צעד אחד קדימה גם בקריאת המשחק. "הוא מודד בצורה טובה מאוד את המרחק עם ההגנה שלו ומתמודד טוב יותר עם הכדורים הארוכים של היריבה. לפני כן, קורטואה היה יותר סטטי בשער ולא היה ער לדברים האחרים", הוסיף פאלופ.

בסביבתו של קורטואה מספרים על אדם מעט סגפני, ששומר על אורך חיים ספורטיבי 24/7, בעל שף פרטי שמגיע אליו הביתה, אך משאיר את הסוכר מחוץ לדלת. באימונים מתואר כי יחד עם מאמן השוערים, לואיס יופיס, השניים מנתחים בווידאו כל כדור חופשי ופנדלים של השחקנים היריבים, שעות על גבי שעות. כך ידע בדיוק לאן לזנק בפנדל של ליאו מסי בשמינית גמר ליגת האלופות מול פ.ס.ז'.

העצירה מול הפרעוש היתה השלישית שלו בכדור עונשין מ-11 מטרים העונה. "אני מודע לכך שאני בכושר הטוב שלי בקריירה", הודה קורטואה בראיון לאתר הרשמי של מדריד, "בשנתיים או שלוש האחרונות הרמה שלי היתה טובה ועשיתי את ההבדל עבור הקבוצה. אשתקד, היתה אחת הטובות שלי בקריירה, אבל לא זכיתי בתארים, אז אנשים נוטים לשכוח את זה".

ועכשיו צ'לסי. התחנה הבאה. הערב, קורטואה יחזור לסטמפורד ברידג', המקום בו עשה שנים נהדרות, לפני שהחליט להחרים את אימוני הקבוצה ב-2018 ולעבור למדריד, בין היתר גם מסיבות משפחתיות. בארון התארים של קורטואה נמצאת לפחות אליפות אחת בכל תחנה שעבר בה: מגנק, דרך אתלטיקו מדריד, צ'לסי וריאל מדריד. למתעניינים יש אפילו זכיה באליפות העולם למועדונים וליגה אירופית.

רק דבר אחד גדול חסר לשוער בן ה-29: זכיה בליגת האלופות (הפסיד בגמר 2014 עם אתלטיקו לריאל מדריד). עכשיו, כשהוא חווה אולי את עונתו הטובה בקריירה, ועובר בראש אחד את שאר הקולגות בין הקורות, הופעה גדולה נוספת נגד אלופת אירופה ברבע גמר בהחלט יכולה להוות צעד גדול בדרך לחלום הזה. במקרה הזה יהיה אפשר לקחת את המגזינים הבריטים ולעטוף אותם בדגים.