$(document).ready(function () { setTimeout(function () { $('#Haim_L').remove(); }, 2500); // Remove the element after 3000 milliseconds (3 seconds), you can adjust this value as needed });
יורוליג 2023/2024
קבוצה מש’ נצ’ הפסד הפרש
1 ריאל מדריד 34 27 7 243
2 פנאתינייקוס 34 23 11 172
3 מונאקו 34 23 11 99
4 ברצלונה 34 22 12 120
5 אולימפיאקוס 34 22 12 117
6 פנרבחצ`ה 34 20 14 135
7 מכבי תל אביב 34 20 14 30
8 באסקוניה 34 18 16 -18
9 אנדולו אפס 34 17 17 16
10 וירטוס בולוניה 34 17 17 -78
11 פרטיזן בלגרד 34 16 18 -20
12 ארמאני מילאנו 34 15 19 14
13 ולנסיה 34 14 20 -96
14 ז`לגיריס קובנה 34 14 20 2
15 באיירן מינכן 34 13 21 -120
16 הכוכב האדום בלגרד 34 11 23 -52
17 וילרבאן 34 9 25 -213
18 אלבה ברלין 34 5 29 -353
הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

משחק משימות: הערב בו מכבי נמנעה מכאוס

כשהחסינות על הפרק, מכבי עמדה במטרה בבודוצ'נוסט. כמו בדרושפאקה, ווילבקין כיכב ולקח על עצמו את הקבוצה, כשגם נבן ספאחיה ביצע התאמות. הצהובים שרדו פרק הדחה קריטי, אך לא בטוח שלא ייתקלו בו שוב. האוזמן על הערב שמנע כינוס של מועצת השבט

שי האוזמן
שי האוזמן  19.10.18 - 10:09

לא בטוח עדיין שמכבי תל אביב טובה כפי שראינו מול צסק"א. היא בטוח לא רעה כמו שנראתה נגד בודצ'נוסט אמש. רגע רגע, ננסח מחדש: בשלב מוקדם שכזה בעונת הכדורסל הנוכחית, קשה עדיין לקבוע אם מכבי תל אביב מסוגלת באמת לרמה ההתקפית הגבוהה במיוחד שהפגינה במשחק ההפסד שלשום מול צסק"א.

די בטוח, מצד שני, שיכולותיה בצד שבו אמורים לקלוע מרשימות בהרבה מכפי שהפגינה לראווה במשחק הנצחון אמש על אלופת הליגה האדריאטית.

וכל זה ממש לא משנה כעת. אלופת ישראל הפסידה את שני המשחקים הראשונים, בהם יכולה הייתה לנצח, וניצחה במשחק מספר 3, שבו לא הייתה לה כל ברירה אחרת.

יש יריבות, מגרשים ומצבים במהלך העונה מהם צריכים בסך הכל לחזור הביתה בשלום. למצוא את הדרך שלא להפסיד. יכולת? שיטה? רמת אימון? זאת כבר עבודה של פרשנים ומלהגים אחרים. המטרה של  מכבי הייתה להימנע מכאוס מוקדם, בעונה שבה תולים אנשיה ואוהדיה כל כך הרבה תקוות. ובכן, המטרה הושגה. אפשר לשחרר אנחת רווחה רגעית.

כשהיא מרוקנת ועייפה, לאחר המאמץ וה-היי מהמשחק מול צסק"א מחד, ובאופן טבעי במשחק יורוליג שני ב-48 שעות מאידך, תלתה מכבי תל אביב תקוותיה בשני אלו שאמורים לנהל את המשחק עבורה. כלומר סקוטי ווילבקין ונבן ספאחיה, ושניהם עשו מספיק כדי לנצח.

ווילבקין, כשהוא שוב נטול גארד יוצר דומיננטי לצידו, הביט אמש ימינה ושמאלה – ותחושת דה ז'ה וו ודאי הציפה את כל חושיו. השילוב של יריבת ברמת יורוקאפ (ולא צמרת יורוקאפ, חלילה) ומגרש יורוקאפ, בצרוף התלות ההתקפית המוחלטת של הצהובים בו, החזירה אותו לעונת הקסם שחווה אשתקד במדי דרושפאקה. ו-ווילבקין שיחק כאילו הוא עדיין במדים של דאצ'קה וסחב על גבו הצנום את כל 20 מיליון הדולר שמרכיבים, על פי פרסומים זרים, את תקציבה של מכבי הנוכחית.

בואו נדבר מעט על דומיננטיות. ברבע הראשון מול בודצ'נוסט היה אחראי ווילבקין ישירות (נקודות ואסיסט) ל-11 מכל 14 הנקודות שקלעה מכבי. כשהיא בפיגור 46-54 לקראת סיום הרבע השלישי, קלע הרכש היקר ביותר שלה העונה 7 נקודות רצופות שהותירו אותה עם הראש מעל המים. וברבע הרביעי, כשהזדקקה לכמה מהלכים שיסגרו עניין, הלכה אל הגו טו גאי שלה – והוא סיפק את הסחורה. ובדיוק כמו בימיו אצל קואץ' בלאט, חש ווילבקין נוח למדי במשחק עם קצב משחק נמוך, כשהוא אוחז בכדור ומכדרר לא מעט, ועם רשיון לירי נרחב.

ונכון שהיו מהלכים בודדים שהגיעו לאחר הנעת כדור יפה - שימו לב כאן לווילבקין, שמיד לאחר שמתחיל את האקשן עם חדירה ומערב הגנתית את אלן אומיץ', הוא מסמן ודורש את הכדור, שמגיע אליו לבסוף דרך מייקל רול וקאלויארו – ומוריד את ההפרש למינוס 6 בלבד.

via GIPHY 

אבל בסופו של יום, זה היה בעיקר ווילבקין של דרושפאקה. עד שיוכח אחרת, יכול להיות שזה דווקא הדבר הנכון כרגע עבור הצהובים.

עכשיו קצת ספאחיה. כמאמן מנוסה, ודאי הבין וידע היטב מה יכולה להיות המשמעות המיידית של הפסד ביחס למעמדו או המשך העסקתו בתפקיד. שתי החלטות שקיבל במהלך המחצית השניה בכלל וברבע הרביעי בפרט עזרו לקבוצה שלו לחמוק ממאזן של שלושה הפסדים רצופים.


הראשונה נוגעת לניהול החילופים. בניגוד לשני המשחקים הקודמים, החליט ספאחיה לוותר על שירותיו הרעים של ג'וני אובריאנט בתחילת המשחק, כולל איבודי הכדור המוקדמים והחורים ההגנתיים שהוא סיפק עד כה באופן יציב. ספאחיה הלך על חמישיה של ווילבקין, רול, קיין קאלויארו ו-בלאק, ונשאר איתה לאורך חלקים משמעותיים במשחק. ווילבקין, רול וקיין שהו כ"א 30-35 דקות על הפרקט, כשקאלויארו נותר מאחור עם 27 משלו.

וחשוב לא פחות מבחינת הקואץ' – זו החמישיה איתה פתח את הרבע הרביעי וממנה לא זז (עד שקאלויארו יצא ב-5 עבירות 55 שניות לסיום המשחק) והיא זאת שהובילה את מכבי לנצחון 6:20 בעשר הדקות האחרונות. לא רוטציה רחבה ולא נעליים – ספאחיה ניהל את חילופיו כאילו שוחק אמש גמר גביע. והאמת? זה אכן היה גמר גביע עבורו ועבור המועדון. כמו במשחקי גמר גביע, רוטציה קצרה בת 7 שחקנים (פלוס כמה דקות לזוסמן ודיברתלומיאו שהפריעו יותר משסייעו - ושסיימו שניהם עם מדד יעילות מצטבר של מינוס 1), עשתה את העבודה הפעם.

השניה נוגעת להחלטות ההגנתיות של ספאחיה. נו, אז בשלב הזה יודע כבר כל אוהד לנאום בלהט נגד הגנת החילופים שהנהיג עד כה, למנות חסרונותיה ולדרוש שינוי. וגם ספאחיה הבין והפנים, אי שם במהלך המחצית השניה בכלל וברבע הרביעי בפרט, שיש מקום למספר התאמות הגנתיות שיעזרו למכבי לצאת מהפיגור המפחיד שבו נכנסה לשלב המכריע של המשחק.

ברשותכם, גולשים יקרים, בואו נתעכב לרגע על סוגיית החילופים. כדאי להבין, קודם כל, שהגנות ובהן חילופים מהוות כיום את ברירת המחדל של הכדורסל העולמי. קשה מאוד לאתר קבוצות, בטח ב-NBA, שלא הולכות לפתרונות הגנתיים כאלו באופן בסיסי ושיטתי, וכך גם ביבשת הישנה, שבה חילופים על הכדור במהלכי פיק אנד רול וגם חילופים שלא על הכדור הם פתרון מקובל, מצליח ומוצלח.

כך שהטענה הבסיסית כנגד השימוש באלמנט ההגנתי הזה, בהגדרה, מופרכת. בעיה נוספת בטיעון כנגד הגנת החילופים הוא שאין בו הבחנה בין חילוף לחילוף. יש הבדל בין קבוצות שמחליפות על כל מהלך ומהלך, תהא זהותו של שחקן ההתקפה או שחקן ההגנה אשר תהא, לבין כאלו שמסמנות מראש, כשיטה או כהכנה ספציפית, שחקנים שאיתם נכון ולא נכון להחליף – מתי ואיך.

כשנבן ספאחיה העמיד (גם) מול צסק"א הגנה ובה חילופים רבים, הוא קיווה בכך למנוע ממנה מצבים של יתרון מספרי במסגרת ההתקפה המסודרת. ומצד שני, חשף את מכבי שלו ליכולות ההתקפיות הגבוהות של שחקני האלופה הרוסית, שיודעים להעניש היטב במהלכים של אחד על אחד, בטח ובטח כשנוצרים מיס מאצ'ים הגנתיים.

ספאחיה קיווה שמול בודצ'נוסט המוכשרת הרבה פחות, הוא יהיה חשוף הרבה פחות לעונשים בכדורסל של אחד מול אחד, ותקוותו נכזבה. בודוצ'נוסט רכבה על החילופים ההגנתיים של מכבי, שעזרו לה גם ביצירת נקודות קלות למדי.

למשל כאן, מיד בתחילת המחצית השניה ולקראת סוף שעון השניות, כשחילוף בין טיוס לבין קיין משאיר את האחרון עם אומיץ', עמוק בתוך הצבע. את האגדות לגבי היכולת של קיין לשמור כל שחקן גבוה ניפצו כבר הקייל היינסים של העולם ביום שלישי. הפעם הביג גאי, שטייל פעם בארנה בירושלים, סיפק עוד הוכחה מפריכה.

via GIPHY

או כאן, כאשר התאמות הגנתיות מהירות של מכבי (חילוף משולש לאחר פיק אנד רול מונטנגרי) מצאו את בלאק כשהוא מחוץ לרחבה, מופקד על גורדיץ'. ברגע שהכדור הלך פנימה לאומיץ', ובלאק – אינטסטינקטיבית – ירד נמוך במעט כדי לספק עזרה לקאלויארו, הענישה בודצ'נוסט עם שלשה.

via GIPHY

ולא שהפתרונות האחרים הצליחו בהכרח בכל פעם. הנה, למשל כאן, במהלך פיק אנד רול שבו מעורבים (הגנתית) דיברתולומיאו ובלאק. בלאק לא מחליף אלא עוזר במעט, דיברתולומיאו נתקע בחסימה וגורדיץ' דופק שלשה.

 

via GIPHY

כתבנו שההגנה מבוססת החילופים סייעה לבודצ'נוסט גם ביצירת נקודות קלות. למה גם? כי היא סייעה לה גם בהכתבת קצב משחק איטי, כאשר לא אותגרה עם אלמנטים הגנתיים אגרסיביים. וכשמשחקים בקצב משחק של הכתבה, עם מספר פוזשנים נמוך, הסיכויים להתמודד מול יריבה עדיפה טובים יותר.

ההרכב שאיתו רץ ספאחיה משך הרבע הרביעי ויתר על מספר חילופים הגנתיים ואתגר הרבה יותר את ההתקפה העייפה של המקומיים. התוצאה הישירה הגיעה בדמות החלטות וזריקות קשות שהוטלו על ידי בודצ'נוסט ושעזרו למכבי בצד השני לייצר כמה נקודות מהירות יותר. מעניין, אגב, שדווקא החילופים ההגנתיים שאמורים לסייע בנטרול הזריקות מעבר לקשת שלוש הנקודות הובילו את הקבוצה מפודגוריצה ל7 שלשות ב70% במחצית הראשונה, להבדיל מכלום ושום דבר מהטווח הזה ובכלל ברבע הרביעי.

וכאשר נפתח לו קצת המשחק, ראינו כמה מהלכים מהירים יותר. למשל כאן, כשפיק אנד רול מהיר בתחילת התקפה של ווילבקין ובלאק שובר את השיוויון, כחלק מריצת 0:12 של האורחים בתחילת הרבע הרביעי.

 

via GIPHY

מכבי תל אביב ו/או מאמנה שרדו אמש פרק הדחה וסימנו לעצמם וי חשוב. התאריך הקובע הבא אליו הם ודאי נושאים עיניהם הוא ה-8 לחודש נובמבר הקרוב. ביום זה תסיים עוד שלושה משחקים בדרגת קושי גבוהה, בדמות אולימפיאקוס חוץ, ברצלונה חוץ וריאל מדריד בבית.

לאחריו נדע האם פנינו לפרק הדחה נוסף.