$(document).ready(function () { setTimeout(function () { $('#Haim_L').remove(); }, 2500); // Remove the element after 3000 milliseconds (3 seconds), you can adjust this value as needed });
יורוליג 2023/2024
קבוצה מש’ נצ’ הפסד הפרש
1 ריאל מדריד 34 27 7 243
2 פנאתינייקוס 34 23 11 172
3 מונאקו 34 22 11 99
4 ברצלונה 34 22 12 120
5 אולימפיאקוס 34 22 12 117
6 פנרבחצ`ה 34 20 14 135
7 מכבי תל אביב 34 20 14 30
8 באסקוניה 34 18 16 -18
9 אנדולו אפס 34 17 17 16
10 וירטוס בולוניה 34 17 17 -78
11 פרטיזן בלגרד 34 16 18 -20
12 ארמאני מילאנו 34 15 19 14
13 ולנסיה 34 14 20 -96
14 ז`לגיריס קובנה 34 14 20 2
15 באיירן מינכן 34 13 21 -120
16 הכוכב האדום בלגרד 34 11 23 -7
17 וילרבאן 34 9 25 -213
18 אלבה ברלין 34 5 29 -353
הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

עדיין בטעינה: חוסר ההתאמה של דראגן בנדר למכבי תל אביב

בשלב זה, דראגן בנדר הוא קטסטרופה והעמדה מספר 4 של מכבי תל אביב תלויה לחלוטין בקלויארו, וככה הצהובים יתקשו ללכת רחוק מדי. הבעיה של ספרופולוס (מעבר להפסד), הקושי של האנטר בהגנה וההפתעה הנעימה מג'ונס ובלייזר. האוזמן מסכם, ויש גם גיפים

שי האוזמן
שי האוזמן  17.10.20 - 11:00

זה לא כיף להפסיד שלושה משחקים רצופים, בפעם הראשונה מאז שנחת בארץ הקודש יאניס ספרופולוס. זה ממש לא כיף להפסיד פעמיים באותו השבוע, באותה התוצאה, לקבוצות שלא נחשבות כשייכות לחלק העליון שיש ליורוליג להציע. ואתם יודעים מה? זה בכלל לא כיף לסיים עוד משחק שבו מדברים על כמה פעולות קטנות שיכולות היו לעשות את ההבדל. בין היתר, כי לא רק הפעולות הקטנות בסוף עשו את ההבדל. והסיפור הוא יותר גדול ורחב מאשר אירוע מיקרו מיקרי שמשנה את התוצאה הסופית.

ושלא ישתמע אחרת לרגע, כן? אין ספק שאיזה לייאפ אחד שונה והסיפור היה משתנה. ופחות איבוד בדקות משמעותיות או איזה ריבאונד הגנה נוסף יכול היה לשלוח חבורה צהובה שמחה בדרך הביתה. אבל גם אם כל זה היה קורה, לא היה בכך כדי להעלים כמה בעיות ותופעות עליהן כדאי לתת את הדעת. ולגביהן שווה להקדיש מחשבה. והעניין הראשון על סדר היום צריך להיות מה שקורה לצהובים בעמדה מספר 4.

בנדר. קטסטרופה
עת חתם בצהוב העלם הקרואטי, כתבתי כאן שאני לא ממליץ למהר עם הגרזנים. כי דראגן בנדר רחוק מלהיות נגר כדורסל. כי הוא יודע לעשות טוב לא מעט דברים. כי הוא הפגין בזנב קריירת ה-NBA הנוראית שלו סימני חיים, גם ברמה המקצועית, גם ברמה הגופנית ובמיוחד בכל הנוגע לרצון ותשוקה. ומצד שני, מעולם, אבל מעולם בקריירת הבוגרים שלו, לא הראה בנדר שהוא כבר שחקן כדורסל טוב. לא פוטנציאל, לא תקווה גדולה ולא אפסייד, אלא כדורסל ת'כלס, שאיתו אפשר ללכת למכולת.

ואחרי משחק לא רע בכלל של בנדר מול צסק"א במוסקבה, במחזור היורוליג השני, הפגין לראווה השבוע שני משחקים מהגיהנום. משחק אחד מול באיירן שבו לא הצליח לתפוס כדור, ומשחק שני, אמש מול אולימפיאקוס, שבו לא הצליח לייצר פעולה אחת שעזרה לקבוצה שלו. לא בצד שבו מתקיפים ולא בצד שבו אמורים לשמור. כלומר במיוחד לא בצד שבו אמורים לשמור.

לרוע מזלו של דראגן בנדר, דקות המשחק הראשונות שלו אתמול, בתחילת הרבע השני, היו גם דקות המשחק הראשונות של פריטנזיס, אחד שיודע להתעלל בשחקנים שלא מוכנים אליו מספיק. או שלא שומרים מספיק. או, במקרה של הקרואטי הצעיר של מכבי תל אביב, שלא שומרים בכלל.

רגע. עזבו דיבורים. בואו נראה את זה.

מיד בתחילת הרבע השני, מסמנים האדומים תרגיל וזורקים את הכדור פנימה לפרינטזיס. עליו שומר, כאמור, בנדר. הצהובים, בשלב זה, זועקים מיד YELLOW, שזה הסימן של שמירה כפולה על קו הבסיס. מהשלב הזה כבר נוצר יתרון מספרי לטובת הקבוצה הביתית. וכשהכדור יוצא החוצה להאריסון, הוא מתקיף את הרגליים של האזרח סנדי כהן שמגיע אליו לאחר שניסה לחפות על מרטין למטה. ושימו לב בבקשה לבנדר, גם תוך כדי החדירה. האם הוא נשאר בחוץ עם פרינטזיס? לא. האם הוא עוזר על החדירה של האריסון? אהה, לא. כמו שוער שלא שנתקע באמצע הרחבה, כך נתקע לו גם הבנדר.

via GIPHY

הלאה. פחות מדקה אחרי, ואולימפיאקוס מריצה את התרגיל ההתקפי הקבוע שלה לאחר חילוף הגנתי של גבוה (האנטר) מול גארד (האריסון). שימו לב בבקשה לפרינטזיס, שנמצא בצד השני (החלש). ושימו לב בבקשה לבנדר, שאמור להביט סביב ולהיות גם במצב עזרה וגם לוודא שהאיש שלו לא נעלם. אבל הוא לא מבחין בפרינטזיס שחותך לכיוון קו העונשין. וכשהוא שם לב לבסוף, הוא אוכל בטיפשות את ההטעיה ומאפשר סל קל.

via GIPHY

התקדמנו משהו כמו שתי דקות קדימה. ברצוקאס מריץ תרגיל פיק אנד רול של המלך ספנוליס עם פרינטזיס. שימו לב לתגובה האיטית והמאוחרת של בנדר אל מול היציאה מהמקום של האיש שלו. שימו לב לעמידה הלא יציבה שלו בעת החסימה. ושימו לב לשינוי הכיוון שהוא חוטף מספנוליס, איש שלא ייצר ספרינט כבר כמה שנים טובות. יש כל מיני סוגים של הגנה רעה. כאן? זה ברמת הפדיחה.

via GIPHY

יכולתי להביא כאן עוד לא מעט דוגמאות, אבל בואו ניתן רק עוד אחת לסיום. זוכרים את החבר האריסון? אז הנה כאן הוא מתקיף את הטבעת בכדרור. בנדר שומר על פרינטזיס שנמצא בצד השני. ובצדק גמור, עוזב אותו קצת וסוגר לכיוון הצבע. העניין הוא שהוא לא באמת עוזר לאף אחד. כולל לא לאחשלו ז'יז'יץ', שהצליח להגיע למרטין, לגעת בו ולמנוע אליו מסירה. ובנדר? הוא בעיקר תקוע. ומאפשר לאיש עליו הוא מופקד עוד זריקה קלה.

via GIPHY

8 דקות ו-19 שניות שיחק אמש דראגן בנדר. וסיים במדד פלוס מינוס שלילי של 12. במילים פשוטות, הוא הצליח ברבע אחד לייצר בור שממנו קשה היה לטפס.

ולא, לא כל הנזק של הרבע הזה הוא על הכתפיים שלו, כי היה גם מי שדאג לצוות לידו חבורה לא מתאימה. וכן, יש לא מעט נסיבות מקלות שאפשר ורצוי להשמיע בעניינו. כי הוא רק הגיע לקבוצה ולא עבר איתה הכנה סבירה. כי הוא לא שיחק כדורסל הרבה מאוד זמן. כי הוא ככה וכי הוא אחרת. אבל ת'אמת? כרגע הוא לא ככה ולא אחרת. כרגע דראגן בנדר קטסטרופה. ועמדה מספר 4 של מכבי תל אביב תלויה לחלוטין ביכולת של קלויארו. ואנג'לו קלויארו הוא מותק של שחקן, אבל קבוצה שבה הוא משחק 30 דקות בממוצע למשחק, בעמדה מספר 4, היא קבוצה שתתקשה ללכת רחוק מדי.

שיאניס ינהל
בקנדציה הצהובה שלו הוכיח קואץ' ספרופולוס שהוא מאמן יורוליג מצוין. אחד שיודע לקחת חומר שחקנים טוב ולהפוך אותו לקבוצה טובה מאוד. ולאו דווקא בשל שימוש בתאוריות כדורסל מתוחכמות ומתחכמות, אלא בזכות היכולת להוציא משחקניו יותר ממה שנתנו לפניו, בזכות הכשרון שלו להטמיע כדורסל פשוט, קשוח ותכליתי ובזכות החוש שלו לשחק עם מי שמתאים, ברגעים שמתאימים.

ו-וואלה? עושה רושם, בלא מעט רגעים במשחקים ששוחקו עד כה, שגם האיש מיוון סוחב על עצמו חלודה. שמונעת ממנו ללכת למי שצריך כדי לנצח. גם בעמדת הגארדים בכלל ובכל הנוגע לכריס ג'ונס בפרט. וגם בכל הנוגע לניהול החילופים של השחקנים הגבוהים שלו או בניהול החילופים הכללי שלו.

למשל השילוב של דראגן בנדר החלוד לקראת סיום משחק הניצחון היחידי עד כה, מול אלבה ברלין. שילוב שיכול היה לעלות במשחק. למשל ההחלטה הגורפת להתעלם מז'יז'יץ' הלוהט בדקות ההכרעה מול באיירן מינכן. למשל ההחלטה לתקן את דקות המשחק שחסרו לסנדי כהן מול באיירן, בעמדת שחקן האנרגיה, לטובת רעיון מיותר ודקות מבוזבזות ברבע השני (כחמש דקות אותן סיים עם מינוס 6 במדד הפלוס מינוס), ועוד בהרכב שבו נמצא גם בנדר (וז'יז'יץ'). ובחייאת, ההרכב ההגנתי הזה, של שני אלה ביחד, הוא הרכב שאפשר וכדאי לנסות להסתדר בלעדיו.

החדשות הטובות מהבחינה הזאת הן שספרופולוס יודע לגרום לקבוצה שלו לא לוותר, וכך אנחנו מקבלים קאמבקים צהובים לרוב. ושהפעם דומה שהצליח למצוא את ההרכב הנכון ברבע האחרון, הרכב שכמעט עזר לו לייצר ניצחון חוץ במקום שהכי חשוב לו. טוב יעשה מעתה, גם אם לוקחים בחשבון עייפות שחקנים, רוטציה רחבה ושאר ירקות, אם יחדד מעט את חושיו גם בשלבים מוקדמים יותר של המשחק.

האנטר שומר?
אות'לו האנטר התאושש אתמול משני משחקים רעים רצופים, כאשר הדבר בא לידי ביטוי במיוחד באחוזי ההצלחה שלו מהשדה. 7/8 ל-2 נקודות זה כבר הרבה יותר מוכר ומצופה מסנטר אדיר שכמותו. בין היתר, ניצל האנטר את העובדה שברצוקאס, ככל הנראה, לא הקדיש תשומת לב רבה מדי לדברים ההגנתיים שעשה טרינקיירי ביד אליהו רק יומיים לפני, ואולימפיאקוס שלו ניסתה לפתור את הפיק אנד רול הקטלני של ווילבקין את האנטר בדרכים שהאנטר אוהב הרבה יותר.

כלומר, במקום להחליף ולהכריח את האנטר לשחק בעיקר עם הגב לסל, אולימפיאקוס ניסתה לדקור או לקפוץ על ווילבקין המכדרר, ובכך לאפשר להאנטר לקבל את הכדור כשהוא בתנועה לכיוון הצבע, ולא במצב סטטי כשהוא עם הגב אל הסל. ומהבחינה הזאת, האנטר נראה יעיל ודומה הרבה יותר לגרסה הטובה והמוכרת.

וכשאנחנו משווים אותו למשחק רע מאוד של אנטה ז'יז'יץ', שסיים עם מדד הפלוס מינוס הגרוע ביותר בקבוצה (מינוס 15 בפחות מ-13 דקות), מבינים את הפער שנפער אמש בין שני הביגמנים של אלופת המדינה.

ועדיין, אפשר וצריך לצפות ליותר מאות'לו האנטר. בטח ובטח בכל הנוגע למשחק ההגנה. כי האנטר טעה אמש לא מעט, כולל בעזרות מוגזמות על הכדור שהותירו שחקנים פנויים. כולל ובמיוחד בהגנת היחיד שלו לאחר חילופים הגנתיים. במשחק מול באיירן הועדף הסנטר הוותיק על פני הקרואטי הצעיר מאחר שספרופולוס רצה לשמור הגנה שמבוססת על חילופים, ולכך לא מתאימות הרגליים הכבדות של ז'יז'יץ'. הבעיה היא שאתמול אכזבו גם הרגליים הקלילות בהרבה של האנטר.

למשל כאן, כששאקיל מקיסיק לוקח אותו (בתרגיל ניצול המיסמאצ'ים של אולימפיאקוס) בקלות עד לטבעת.

via GIPHY

למשל כאן, ברגע מכריע של המשחק, כאשר קיל ביל ספנוליס מתעתע בו בדרך לצעד וחצי קללל.

via GIPHY

שבלייזר יקלע
אחלה, אחלה, אחלה משחק היה אתמול לעוז בלייזר. אפשר בקלות להראות לא מעט קטעים הגנתיים מוצלחים ומרשימים שלו מול אולימפיאקוס (ואולי אפילו נעשה זאת בפריגיים הקרוב), אבל אני רוצה לדבר דווקא התקפה. כי עוז בלייזר הוא שחקן הגנה קשוח וחכם, שמראה שוב שהוא מסוגל להחזיק מעמד ומעלה ברמה הזאת, גם כשהוא שומר על ה-3 היריב וגם כשהוא עוזר או מחליף על אחרים. אבל המפתח שלו להצלחה בקבוצה הזאת וברמה הזאת הוא דווקא בהתקפה.

ואני יודע, עוז, שמדברים איתך הרבה על תנועה ללא כדור וכל מיני דברים קטנים וחשובים אחרים בהתקפה. ואלו באמת דברים חשובים מאוד שאותם אתה מבצע היטב (והראית זאת גם אתמול). אבל בסוף? בסוף מה שחשוב הוא האחוזים לשלוש נקודות. אה, רגע, דיברתי לרגע בגוף שני. בוא נחזור לגוף שלישי.

הפעם האחרונה שבה השיג בלייזר מעל 35% לשלוש נקודות, בליגת העל, היה בעונת 2014/15, כשהוא במדי בני הרצליה. כלומר מזמן, אבל ממש. מאז הוא מראה בעיקר פוטנציאל קליעה, אבל לא אחוזים של קליעה. ואם הוא רוצה להתביית על עמדה מספר 3 במדי מכבי תל אביב, הוא צריך להיות D & 3. הוא צריך לשבת על ממוצע של 35% צפונה. בדומה לקאלויארו, שהחזיק נתון דומה בעונה שעברה, רק שבמקרה של בלייזר הציפייה היא לקצת יותר זריקות.

כי אם ירמו ממנו, כמו למשל במהלך הזה, שבו ממתין בלייזר בפינה תוך כדי פיק אנד רול ווילבקין את האנטר, שבו ההגנה מתמקדת ועוזרת על הכדור ועל האנטר החותך, הוא חייב לדעת להעניש. כלומר לסמן, לקבל ולדפוק הטריצה.

via GIPHY

כי אם יווצר יתרון מספרי במשחק ההתקפה המסודר למכבי, לאחר אי התאמה הגנתית שמובילה לשמירה כפולה של היריבה, הוא צריך להיות מוכן – ולקלוע. בלי תירוצים, בלי סיפורים ובלי כמעטים. 35% לפחות.

via GIPHY

אחלה עוז בלייזר. נהנינו ממך מאוד אתמול. סליחה, נהנינו ממנו מאוד אתמול.

ג'ונס
כריס ג'ונס הוא המוסר הטוב ביותר במכבי תל אביב. נקודה. נכון לעכשיו, בסגל הקיים, אין אף אחד שמסוגל לייצר את המסירות/ אסיסטים שמייצר האיש שהגיע מטורקיה. נניח כאן, בווריאציה היפה של ספרופולוס על תרגיל הפיק אנד רול הספרדי, כשבריאנט לא חוסם להאנטר, אלא חותך לכיוון הטבעת על קלויארו.

via GIPHY

למי שזוכר, אגב, היו לג'ונס שני אסיסטים כמעט זהים במשחק הניצחון ההוא מול אלבה ברלין.

או נניח כאן, כשתנועה יפה ללא כדור של בריאנט, שוב מול סלוקאס ובעזרתו של האנטר, מייצרת זווית שאותה מזהה מיד ג'ונס.

via GIPHY

ממוצע של 4.5 אסיסטים למשחק, כשהוא משחק פחות מ-18 דקות למשחק, מלמד היטב גם על יכולת המסירה וגם על ההשתלבות המרשימה/ מפתיעה של הגארד הכמעט אלמוני, שנחת כאן בעיקר בגלל שהוא בא במחיר שמתאים לתקציב המקוצץ של הצהובים. ואחרי שנדמה היה שספרופולוס לא משתמש בו מספיק בשני ההפסדים שלפני, הפעם כבר ראינו ממנו קצת יותר דקות. גם בזכות היד היציבה והממש לא מובנת מאליה שהוא מפגין כרגע מחוץ לקשת שלוש הנקודות (56%!! לשחקן בעל קליעה לא מוכחת!!) ולמרות שיא שלילי של 4 איבודים תמימים.

העניין הוא שאם רוצה ג'ונס לבדל עצמו מדורסי למשל, הוא צריך להראות שהוא גם יותר מתאים ממנו התקפית, אבל שהוא גם יותר אמין ממנו הגנתית. וג'ונס, עד כה, די מזכיר את הפרופיל שלו טרם נחת בארצנו הקטנטונת. כלומר שומר לא רע על הכדור, אבל שומר לא מספיק טוב ובעיקר לא מספיק מרוכז כשהוא רחוק מהכדור.

למשל כאן, כשג'ונס מקבל בתחילת המהלך עזרה הגנתית, אבל בסיומה מאבד קשר עין ומהמר על השחקן הלא נכון, באופן שמשאיר את וזנקוב חופשי לשלוש נקודות (ביום שבו הוא לא מחטיא כדור). ג'ונס לא עומד נכון, לא מסתכל נכון ולא מחליט נכון.

via GIPHY

או כאן, כשעזרה הגנתית טובה של בלייזר, לאחר שג'ונס מועד, לא מזיזה אותו מספיק מהר ומדויק אל השחקן אליו הוא צריך להגיע – ומהר. נו, הווזנקוב הזה.

via GIPHY

נקודה אחת לסיום
1. לא סתם היורוליג היא הליגה השניה בטיבה בעולם. יופי של מחזור משחקים עבר עלינו, עם כדורסל איכותי, מרתק ולחלוטין לא צפוי. רק שלא יהרסו או יעצרו לנו אותה העטלפים הסינים.