הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

3 שיטות לאכול נכון ולשמור על המשקל

הדרכים והמתכונים המיוחדים של טל בנין. המדריך המלא

מערכת אתר ערוץ הספורט
מערכת אתר ערוץ הספורט  20.06.21 - 10:11

תגיות: טל בנין

תחילת כתבה

שלוש שיטות לאכול הכל ולשמור על המשקל

1. מלאו את המקרר והמזווה במצרכים בריאים: מקרר מלא עושה חשק לבשל. דאגו למלא את המקרר בירקות ופירות טריים ואת המזווה בדגנים מלאים וקטניות. ירקות וקטניות בקופסה, ירקות חתוכים מראש או עגבניות מרוסקות שהופכות לשקשוקה תוך כמה דקות: כל עוד יש לכם במקרר ובמזווה קופסאות עם חומרי גלם מוכנים אתם לגמרי במרחק של 5 דקות מארוחה טרייה ומעולה.

שקשוקה ירוקה של טל בנין:
 בצל גדול
3 שיני שום
2 כפות שמן זית
2 שקיות תרד בייבי טעם הטבע
1/2 פלפל חריף קצוץ
1 קופסא אפונה טעם הטבע
4 ביצים
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
כף עגבניות מרוסקות

פורסים דק את הבצל והשום.
מחממים שמן זית במחבת רחבה ומטגנים שום ובצל עד הזהבה.
מוסיפים תרד ופלפל חריף ומטגנים עוד 2 דקות.
מוסיפים את האפונה עם הנוזל שלה ואת העגבניות המרוסקות ומבשלים על להבה גדולה עוד 3-4 דקות, עד שהרוטב מסמיך.
מתבלים במלח ופלפל.
שוברים מעל ביצים, מכסים את המחבת ומבשלים כמה דקות עד שהביצים עשויות לפי דרגת העשייה הרצויה.

2. דאגו שיהיו לכם נשנושים בריאים בבית לארוחות ביניים
בין הארוחות הן השעות בהן העייפות עולה והחשק לנשנוש עולה. כאשר אנחנו ערוכים למצב ויש לנו מגוון אפשרויות לארוחות ביניים יהיה לנו קל יותר לעשות את הבחירה הנכונה.
רעיונות לארוחות ביניים מזינות וקטנות:

פרי, 2 תמרים+ 4 אגוזים, יוגורט, גרגרי חומוס מתובלים, חטיף אנרגיה, 2 פריכיות עם ריבה, 2 קוביות שוקולד מריר

3. שדרגו מתכונים למנות  מזינות יותר:
• כמעט כל מנה מטוגנת אפשר גם לאפות בתנור ולחסוך בשמן מבלי לחסוך בטעם: קציצות, כדורי פלאפל ואפילו אגרול
• המירו בצק עלים בבצק פילו: אותו הטעם והרבה פחות שומן.
• ברטבים ומרקים מוקרמים, השתמשו בשמנת לבישול עם 9% שומן.
• במקום קרוטונים הוסיפו לסלט שעועית או גרגרי חומוס מוכנים לאכילה, כך תרוויחו יותר חלבון ותחסכו בפחמימות ושומן.
• בין אם בחומוסיה או בבית, לצד החומוס העדיפו פיתות מחיטה מלאה וסלט ירקות עשיר.

מתכון החומוס הביתי של טל בנין:
2 קופסאות חומוס (סה"כ 780 ג' לפני סינון)
3 שיני שום קלופות
חצי כוס טחינה גולמית
כפית כמון
כפית מלח
חצי לימון טרי
כף שמן זית
לקישוט: שמן זית ופטרוזיליה קצוצה.

לתוך מעבד מזון מכניסים קופסת חומוס עם הנוזלים ומעבדים כחצי דקה. לאחר מכן, בודקים את המרקם ומוסיפים את הקופסה השנייה ללא נוזלים, טחינה גולמית, שיני שום, שמן זית, תבלינים ולימון. מעבדים עד לקבלת המרקם הרצוי ובתאבון!