$(document).ready(function () { setTimeout(function () { $('#Haim_L').remove(); }, 2500); // Remove the element after 3000 milliseconds (3 seconds), you can adjust this value as needed });
הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

התחזית: צמיחה. השינוי בכדורסל הנשים בארץ

העניין הרב, השיפור ברמה של הישראליות וצמצום הזרות. לימור מזרחי מגלה אופטימיות

לימור מזרחי  03.03.14 - 12:30
כדורסל הנשים מתעורר. שחקניות רמלה (צילום: אלונה חליווא)
כדורסל הנשים מתעורר. שחקניות רמלה (צילום: אלונה חליווא)

אנחנו עומדים בפתחו של אחד השבועות המשמעותיים בעונה הזו של כדורסל הנשים, שבוע שהוא כולו פסטיבל של כדורסל עם קהל מסור אשר מלווה את הקבוצות משך כל העונה. כשחקנית כדורסל לשעבר וכמי שחוותה והייתה שותפה לרגעים גדולים שכאלה, החל מהרצון לנצח וכלה במעמד קבלת הגביע מנשיא המדינה, יש בי התרגשות גדולה שלא אוכל לתאר במילים - זהו אחד מרגעי השיא החלומיים של כל שחקנית כדורסל.

  • הערב, חצי גמר הגביע לנשים: רמלה מול מכבי רמת חן; מ.ס אשדוד מול רמת השרון

למעמד חצי הגמר הגיעו ארבע קבוצות בכירות, שיוצרות עניין רב בזכות המאמנים המנוסים, השחקניות הזרות (מהדרג הראשון ב-WNBA) ובעיקר - שחקניות ישראליות, שמשפיעות על רמת המשחק. רואה בכך הזדמנות נפלאה להחזיר את העניין, הצבע והברק שהיו לענף כדורסל הנשים בעבר.

בשנים האחרונות, כדורסל הנשים איבד במקצת מהעניין, כאשר לדעתי, הסיבה לכך הינה ריבוי הזרות בליגה והירידה ברמת השחקניות הישראליות. ההחלטה להקטין את מספר הזרות לשלוש בלבד הייתה החלטה משמעותית וחשובה לליגה, המאפשרת לישראליות לקבל דקות רבות יותר ולבטא את היכולת המקצועית על הפרקט.

לאורך השנים, התאזרחותן של שחקניות זרות מובילות הביאה תרומה רבה לחיזוק הקבוצות ונתנה רוח גבית חיובית. היו אלה השנים היפות של הכדורסל וגם היום אנחנו עדים לגל נוסף של שחקניות מובילות, שמתאזרחות ובכך מחזקות את הענף. כספורטאית תחרותית והישגית, תמיד הייתה בי אופטימיות ואמונה גדולה בענף שלנו. היום, יותר מתמיד, אני מאמינה בחוזקו של הענף - הן בשל איכות השחקניות על המגרש והן בשל העובדה שבאיגוד קיימת מודעות ונכונות לפעול ולהחזיר את כדורסל הנשים לקדמת הבמה. גם פעילות "אתנה" בעניין היא חשובה, שכן הגוף פועל להגדלת מספר השחקניות הישראליות. לראייה, כיום משחקות לא פחות מ-4,000 ילדות בענף.

אנצל את במה זו ואספר על פרויקט, שהחל את דרכו לפני כשלוש שנים - "האקדמיה למצוינות" במכון וינגייט. (גילוי נאות - אני חלק מצוות המאמנים שלוקח חלק בפרויקט). פרויקט זה עוסק בגיוס שחקניות צעירות ומוכשרות, שנמצאות בתנאי פנימייה. מטרות האקדמיה הן להקנות הרגלי עבודה, פיתוח מיומנויות המשחק ובעיקר עבודה על הפן הפיזי והמנטאלי, תוך מתן דגש על שילוב לימודים ברמה גבוהה. כיום ישנם באקדמיה שני מחזורים שמונים 26 שחקניות שמהוות מאגר פוטנציאלי לשחקניות בליגת ווינר נשים בעתיד.

בתוך כך, יש גם סגל אולימפי אשר נותן תגבורים ואימונים אישיים לשחקניות מוכשרות שפעילות בליגת העל ובלאומית. בנוסף, יש גם לא מעט אגודות שעובדות ומשקיעות בספורטאיות צעירות על מנת לקדם אותן בענף ועובדות בשיתוף פעולה של הכדורסל. לסיכום, כמי שגדלה וצמחה בליגת כדורסל הנשים, אני חווה התעוררות ועניין מתגבר בענף. יש מעורבות ונכונות של האיגוד, פרויקטים לאיתור וטיפוח בנות צעירות, התאזרחותן של שחקניות מובילות ומעל לכל - התחזקות השחקניות הישראליות. חצי הגמר וגמר הגביע הם הזדמנות מצוינת ליהנות מכדורסל איכותי, שישמש כפרומו לקראת סדרות הפלייאוף.