$(document).ready(function () { setTimeout(function () { $('#Haim_L').remove(); }, 2500); // Remove the element after 3000 milliseconds (3 seconds), you can adjust this value as needed });
הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

בג"צ קבע: אין צו מניעה לחתום על הסכם השיווק

המאבק של ליגת העל בכדורסל לנשים קיבל מכה בבית המשפט

רונן לוי  27.07.16 - 23:00

המאבק של ליגת העל בכדורסל לנשים הגיע היום (רביעי) לבג"צ. בית המשפט ערך דיון בעתירה של מנהלת ליגת העל נגד המועצה להסדר ההימורים בספורט, כאשר הדרישה היא לעלות את התקצוב של הליגה על ידי הטוטו. לדיון הגיעו שי דורון וליאד סואץ קרני, יו"ר האיגוד עמירם הלוי, יו"ר מנהלת הנשים רו"ח איריס שטרק, כאשר גם מנכ"ל מנהלת הגברים עדלי מרקוס נכח בדיון. גם נציגי מנהלת ליגת העל לגברים איגוד הכדוריד, ומשרד הספורט טענו בדיון.

הדיון נערך בעקבות צו מניעה שלא מאפשר כרגע לטוטו לחתום עם ההתאחדות לכדורגל על העברת 80 מיליוני השקלים והעברת 14 מיליוני השקלים למנהלת כדורסל הגברים. כרגע התקצוב מחולק כך: 80 מיליון לכדורגל בהסכם הקודם (סכום זה צפוי להשתנות), 14 מיליון לכדורסל הגברים ליגת העל, וחצי מיליון שקלים לליגת העל לנשים. מנהלת הנשים הלינה על חוסר שיויון משווע, כאשר השופטים בעניין הם מני מזוז, חנן מלצר ויצחק עמית.

במהלך הדיון הצדדים יצאו החוצה, נציגי מנהלת הנשים ביקשו מנציגי הטוטו 10 מיליון שקל לשנה בהסכם לחמש שנים אבל בטוטו סירבו. לאחר מכן הם חזרו לאולם הדיונים ויושבת ראש מנהלת הליגה איריס שטרק פנתה לשופטים ואמרה: "אני מרגישה מושפלת. ניסינו להתדיין עם הטוטו. נתנו הצעה ולא קיבלנו אפילו הצעה נגדית. ניסיתי להתקשר למנכ"ל הטוטו והוא לא היה מוכן לדבר איתי". בעקבות כך, השופטים נתנו את הכרעתם בנושא.

"לא מצאנו לשנות את ההסדר, אך בעקבות הדיון, המשיבים יתמקדו בתשובתם בטענת העותרות כי הסכמי החסות, השיווק והתפעול, מהווים וכסות לתמיכה; כי הסכומים המשולמים במסגרת הסכמים אלה אינם משקפים את החשיפה והתמורה האמיתית שמקבלת המועצה מהמשיבים; והטענה להפליה בין העותרות לבין המשיבים", נכתב בפסיקה.

"רשמנו לפנינו את הצהרת המשיבה כי תינתן לעותרות הודעה של שבעה ימים מראש טרם חתימה על הסכם השיווק החדש, כדי שתוכלנה לשקול את צעדיהן. חזקה על הצדדים כי ימצאו פתרון כולל, ולמצער, פתרון ביניים, למצוקה אליה נקלעו העותרות לאור הקיצוץ החד בהקצאה שקיבלו בשעתו על פי הסכמי השיווק, ונוכח טענתן כי אין בידיהן משאבים להפעלת ליגת העל לנשים בעונה הקרובה", סיכמו השופטים.

עוד קודם עו"ד אורי כהנא ועו"ד אורי קידר טענו בשם המנהלת: "מדובר בהעברת כספים לא שיויונית על גבן של הנשים. מחצית מכלל העוסקות בספורט הן בכדורסל. הליגה לא נפתחת. הכספים שהובטחו לא הגיעו. הבטיחו 2.4 מיליון ולא קיבלנו. טירטרו אותנו וזה לא הגיע. הבקרה לא יכולה להתקדם עם הקבוצות ואנחנו לא יודעים מה לעשות".

עו"ד יאיר שילה היה בין אלה שטענו לטובת המועצה להסדר ההימורים הספורט: "ההתאחדות רוצה לתמרץ הישגיות, ישראליות".

השופט מני מזוז פנה לעו"ד שמייצג את המדינה: "נהייתה פה פירמידה הפוכה. הפכנו להיות מדינה של הימורים. ערוצי הימורים נפתחים וזה הפך ללאס וגאס אחד גדול. ההימורים הם העיקר, זה הופך להיות תעשיית הימורים במקום תעשיית ספורט וזה לא צריך להיות ככה. גם התוצאות בהתאם"

אחת הטענות ציינה שהקריטריון לשיווק הוא כלכלי, לא מגדרי. כשממתגים את הליגה, ועושים עבודה זכאים לתיקצוב. כאן ליגת הנשים רוצה להפוך את היוצרות. עו"ד כהנא: "קבוצות נשים ישראליות הגיעו להישגים באירופה. מחקו לנו את זה".