$(document).ready(function () { setTimeout(function () { $('#Haim_L').remove(); }, 2500); // Remove the element after 3000 milliseconds (3 seconds), you can adjust this value as needed });
הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

זהב למינסקר, קאמבק מוצלח לשלזינגר במדי בריטניה

יום עמוס בגביע אירופה בסופיה. הג'ודאית, שייצגה פעמיים את ישראל במשחקים האולימפיים, זכתה בכסף. ג'ודוקא פלסטיני, שהפתיע בהצהרה בפייסבוק, החליט לא להופיע לקרב מול יואב שמש בטענה שנפצע בגבו

מערכת אתר ערוץ הספורט
מערכת אתר ערוץ הספורט  07.02.15 - 18:07
מחכה לג'רבי? שלזינגר במדי בריטניה (איגוד הג'ודו הבריטי)
מחכה לג'רבי? שלזינגר במדי בריטניה (איגוד הג'ודו הבריטי)

תגיות: ג'ודו

עונת התחרויות של 2015 בסבב הג'ודו העולמי יצאה היום (שבת) לדרך עם תחרות מסבב גביע אירופה בסופיה, כאשר כבר ביום הראשון קיבלנו כמה סיפורים מעניינים. במרכז ניצבת נועה מינסקר, שזכתה במדליית הזהב במשקל עד 48 ק"ג לנשים.

מינסקר פתחה בצורה נהדרת, כאשר ניצחה ג'ודאיות מרוסיה ויפן בדרך לחצי הגמר, שם פגשה את ויולטה דומיטריו הרומניה. מינסקר השיגה איפון לאחר 4:16 דקות ועלתה לקרב על מדליית הזהב. הג'ודאית הישראלית המשיכה להלהיב גם בגמר עם ניצחון באיפון אחרי 1:06 דק' על פונה טונאקי היפנית. מדליית זהב ראשונה לנבחרת ישראל בשנת 2015.

מדוע הפלסטיני הבריז מהקרב נגד הישראלי?
אצל הגברים, הגיע אירוע יוצא דופן. הג'ודאי יואב שמש הוגרל לקרב הראשון שלו במשקל עד 60 ק"ג מול נציג פלסטיני סימון יאקוב, שהיה הנציג היחיד של משלחתו בתחרות כולה. אולם, שמש היה היחיד שעלה על המזרן וזכה בניצחון טכני. מדבריו של הג'ודוקא הפלסטיני בעמוד הפייסבוק שלו ניתן להסיק כי ההוראה שלא להופיע ניתנה מגבוה.

"לדעתי האישית, חשוב לי להראות לעולם כולו כי של המדינות והאנשים יכולים להתאחד באמצעות הספורט", כתב הג'ודוקא הפלסטיני במידע האישי שלו בעמוד הפייסבוק, "אחרי קרב ג'ודו, ללא קשר לזהות המנצח, המתמודדים לוחצים יד ועוזבים את המזרן כחברים. זו מהות הספורט וזה צריך להוות דוגמא ואידיאל לכולם".

אגב, כנראה שהמניפסט הזה לא תקף לקרבות מול ג'ודאים ישראלים. זמן קצר לאחר שלא הופיע לקרב, פרסם הג'ודוקא פוסט שכולל את התירוץ הקבוע של נציגי מדינות ערב, שלא להתחרות במתמודדים ישראלים - פציעה. "שלום לכל התומכים שלי, נפצעתי בגב במהלך החימום, כך שלא יכולתי לקחת חלק בתחרות בסופיה. אני מקווה שאהיה כשיר בעוד שבועיים לתחרות בדיסלדורף. לא מוותר". שמש עצמו הודח לאחר מכן על ידי יריב פורטוגלי.

שלינגר חזרה למזרן - ועלתה על הפודיום
אליס שלזינגר, שייצגה את ישראל בשני המשחקים האולימפיים האחרונים, שבה להתחרות בענף הג'ודו - כאשר הפעם היא עושה זאת לראשונה תחת דגל בריטניה. שלזינגר החלה את דרכה עם ניצחון באיפון כעבור 31 שניות על ג'ודאית מיוון ועלתה לשמינית הגמר, שם גברה בווזארי על נינה מילוסביץ' הסלובנית.

ברבע הגמר שלזינגר לא התרגשה מהיריבה מאלה די סינטיו הצרפתייה וניצחה אותה עם ווזארי ואיפון בתוך 2:01 דקות. הג'ודאית הישראלית-בריטית עלתה לגמר אחרי ניצחון על ג'ניפר וויחרס ההולנדית עם ווזארי ואיפון לעומת ווזארי של היריבה. בגמר פגשה שלזינגר, שהחלה לצבור נקודות דירוג לקראת ריו 2016, את מגומי טסוגנה מיפן. היפנית הייתה טובה יותר וניצחה בזכות ווזארי. בסופו של דבר, שלזינגר הסתפקה במדליית הכסף.

ברוך שמאילוב במקום השביעי
מלבד מינסקר ושמש, המשלחת הישראלית כללה 19 ג'ודאים נוספים. ברוך שמאילוב הצעיר, אחד מכשרונות הג'ודו העולים בארץ,
פתח עם שלושה ניצחונות מרשימים על ג'ודאים מבולגריה, קפריסין וצרפת, אבל ברבע הגמר הוא נעצר על ידי דימיטרי שרשן הבלארוסי, שהשיג ווזארי ואיפון. לאחר מכן נכנע הישראלי הצעיר גם בבית הניחומים ליריב מגיאורגיה והסתפק במקום השביעי הכללי במשקל עד 66 ק"ג. טל אלמוג הפסיד בסיבוב השני לג'ודאי מבלגיה, בעוד בר פליקר נעצר בשמינית הגמר (סיבוב שלישי) על ידי ג'וניור דגן ההולנדי. במשקל עד 60 ק"ג, מלבד ההופעה של יואב שמש, אלון רחימה ודניאל בן דוד הודחו בסיבוב השני בתחרות. במשקל עד 73 ק"ג, ניב דר הפסיד בסיבוב הראשון ליריב מבלגיה, בעוד טוהר בוטבול נעצר בסיבוב השני.

אצל הנשים, מעיין גרינברג, תמנה נלסון לוי ועדי גרוסמן הודחו בסיבוב השני במשקל עד 57 ק"ג. רותם שור ובר פארין הפסידו בסיבוב הראשון במשקל עד 63 ק"ג.