$(document).ready(function () { setTimeout(function () { $('#Haim_L').remove(); }, 2500); // Remove the element after 3000 milliseconds (3 seconds), you can adjust this value as needed });
הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

"הגיוני שהג'ודאים ישיגו את הקריטריון לטוקיו"

בוועד האולימפי ענו לפונטי: "האיגוד צריך להתלונן על עצמו"

שירי אלג'ם
שירי אלג'ם  17.01.19 - 14:25

יממה לאחר המתקפה של משה פונטי, נגד הוועד האולימפי בישראל, הגיעה התשובה של האחרון. כזכור, יו"ר איגוד הג'ודו התלונן על כך שהקריטריון החדש לטוקיו 2020 יפגע בג'ודאים ויקשה עליהם להגיע למשחקים האולימפיים ולזכות במדליות וכעת היו"ר גילי לוסטיג ענה.

"הליך קביעת הקריטריונים למשחקים האולימפיים בטוקיו 2020 נעשה באופן זהה מול כלל איגודי הספורט האולימפיים ובכללם גם איגוד הג'ודו", נמסר במכתב הוועד האולימפי בישראל. "הליך מסודר זה, כלל דיונים מקצועיים ושיחות של אנשי היחידה לספורט הישגי עם מאמני כלל נבחרות ישראל (גברים ונשים), ובכללם איגוד הג'ודו. בישיבה המרכזת עם איגוד הג'ודו שהתקיימה ביחידה לספורט הישגי ב-1.11.18 אחד הנושאים בה היה הקריטריון למשחקים האולימפיים בטוקיו 2020".

"היחידה לספורט הישגי לקחה בשיקוליה את עמדות המאמנים הלאומיים בענפים השונים הגם שלא כולן התקבלו. לאחר דיונים אלו, התקיימו דיונים במנהלת הספורט ההישגי, שכזכור, מחצית מחבריה הינם נציגי משרד הספורט, וזו קיבלה את המלצות היחידה לספורט הישגי. בהמשך, הובאו הדברים לדיונים בוועדת הספורט של הוועד האולימפי בישראל, ובהנהלת הוועד האולימפי בישראל".

"לצערנו, ואין לאיגוד הג'ודו להלין אלא על עצמו, נציגיו ובהם אתה כיו"ר האיגוד, שהוזמנו כדין, הדירו רגליהם מישיבת ההנהלה שדנה בנושא, וגם מישיבת האסיפה הכללית של הוועד האולימפי בישראל שהוא הגורם המאשר באופן סופי את הקריטריונים. האסיפה הכללית אישרה את הקריטריונים פה אחד".

"רצון הוועד האולימפי בישראל הוא במשלחת איכותית תוך אמונה שהסף המינימאלי שהינו חברות בסגל ארד בהחלט יכול להבטיח זאת. בנוסף לספורטאי איגוד הג'ודו נקבעו מספר רב של הזדמנויות להשיג את הקריטריון הישראלי. הכניסה לכל אחד מארבעת הסגלים, בכיר, ארד, כסף וזהב מותנים בעמידה בסף הישגי המותאם לכל ענף וענף ולכן הקריטריונים מותאמים ענפים ואינם כללים".

"המשחקים האולימפיים הינם אירוע חד פעמי. ספורטאים המגיעים לשם במטרה להצליח מצופים להצליח בתחרויות מטרה מקדימות למשחקים. ספורטאי ישראלי בוגר מענף כה מצליח שהציפיה ממנו לזכות במדלייה אולימפית - מצופה ממנו שבמהלך השנתיים לפני המשחקים האולימפיים יצליח להתברג במקום התשיעי באליפות העולם, או במקום השביעי באליפויות אירופה ב-2019 וב-2020 או בדרך עוקפת לזכות במדליה באחד מעשר תחרויות גראנד סלמים במהלך 2019/20".

"יודגש כי אין שינוי גדול בקריטריונים למשחקים האולימפיים בטוקיו 2020 לעומת אלה שהיו במשחקים האולימפיים בריו 2016. הייתה הקשחה מינימלית לדרישת סף לסגל ארד במקום סגל בכיר. כמו כן, גם בריו 2016 היו קריטריונים לענף חדש וכן היתה חריגה לענפים בהם מספר המשתתפים נמוך והמשחקים האולימפיים מהווים כבר שלב רבע גמר".

"בנוסף, בכדי לאפשר להתחרות עם קבוצה במשחקים האולימפיים בטוקיו (שלושה בנים ושלוש בנות), איפשרנו מקום אחד מתוך השישה עם קריטריון פחות קשיח (סגל בכיר). על אף כל אלה, ולפנים משורת הדין, נזמין את נציגי איגוד הג'ודו להשמיע את טענותיכם והשגותיכם".