$(document).ready(function () { setTimeout(function () { $('#Haim_L').remove(); }, 2500); // Remove the element after 3000 milliseconds (3 seconds), you can adjust this value as needed });
הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

מאות ילדות השתתפו בטורניר של "בועטות"

12 קבוצות של התוכנית הגיעו לאירוע מיוחד בירושלים לכבוד יום האישה

איתי קאשי
איתי קאשי  08.03.22 - 20:37
יום מיוחד בירושלים (יעלי הראל)
יום מיוחד בירושלים (יעלי הראל)

תגיות: ספורט נשים

לכבוד יום האישה הבינלאומי קיים אתמול (שני) המשרד לפיתוח הפריפריה, הנגב והגליל, יחד עם עמותת "שער שוויון", טורניר מיוחד בו השתתפו מאות ילדות המשתתפות בתוכנית 'בועטות'. בטורניר השתתפו 12 קבוצות מתוך 150 קבוצות הפרוסות בכל רחבי הארץ. השר לפיתוח הפריפריה הנגב והגליל, נכח באירוע ואמר: "אנו מחזקים את תחום החינוך הבלתי פורמאלי בקרב ילדות וילדים מהחברה היהודית והערבית בפריפריה החברתית והגיאוגרפית. העצמת נשים מגיל צעיר זה יעד, וחוגי הכדורגל, הניתנים ללא עלות מחזקים את הדימוי העצמי של הילדות ומאפשרים להן להיות פורצות דרך גם על המגרש וגם מחוצה לו".

תוכנית בועטות החלה לפעול כיוזמה קטנה לפני כחמש שנים, עם ארבע קבוצות בסך הכל, מתוך מטרה להנגיש את נושא הכדורגל גם לילדות, ובמקביל לקיים פעילויות חברתיות הנוגעות בהעצמת הילדות, בניית ביטחון עצמי ודימוי גופני נשים צעירות. מהר מאוד התגלה הביקוש הגדול למסגרת כדורגל לילדות בבתי הספר וברשויות השונות. עם השנים הפעילות של העמותה הלכה והתרחבה, וכעת העמותה עובדת בשיתוף עם מעלה מ-100 קבוצות, בהן משתתפות כ-1,500 ילדות בסך הכל.

רים איוב, מאמנת קבוצת 'בועטות' בבית הספר אלמנאל בכפר מג'דל שמס, היא מורה לחינוך גופני,  ולקחה על עצמה להוביל את קבוצת בנות היישוב. רים שיתפה שקבוצת כדורגל לבנות בקרב יישובים דרוזים רחוק מלהיות דבר של מה בכך: "״צריך להבין יש פער גדול מאוד ביחס לנשים שעוסקות בספורט, בין הציבור היהודי לציבור הדרוזי. אנחנו מנסות לצמצם את הפער ולאפשר לבנות לשחק כדורגל. יש איסור מבחינה דתית שנשים יעסקו בספורט, אבל לאט לאט אנשי הדת שלנו נפתחים לעולם, ואנחנו רואים צעדים ראשונים של התקדמות בתחום".

העמותה שמה דגש בפעילותה על הנגשת כדורגל לבנות באזורים בהם ההשתלבות של בנות נמוכה יותר. אחת המשתתפות בטורניר, טוהר בת ה-10 מפרדס כץ, הגיעה יחד עם הוריה ששיתפו: "פרדס כץ אמנם עדיין לא חרדית כמו שאר בני ברק אבל היא מעורבת ובמגמת התחרדות. בית הספר של הילדים שלנו הולך וקטן, וגם אין להם הרבה הזדמנויות לפעילויות אחר הצהריים, בטח לא לילדות. לפני שקבוצת 'בועטות' החלה לפעול, טוהר לא עשתה שום דבר שקשור לספורט או לכושר, ואנחנו ממש רואים את הביטחון שלה משתפר מאז שהיא הצטרפה לתוכנית".