$(document).ready(function () { setTimeout(function () { $('#Haim_L').remove(); }, 2500); // Remove the element after 3000 milliseconds (3 seconds), you can adjust this value as needed });
הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

הטוענת לכתר: הולנד בחצי הגמר. צפו ב-1:5 הענק על רוסיה

אחרי ההצגה מול גרמניה במושבה, האוראנג' סיפקה עוד איתות לכך שהיא מתכוונת ללכת עד הסוף. גם דזאגוייב שפתח וקאפלו שישב ביציע לא מנעו מהרוסים הדחה משפילה. ווינדאלום, דה יונג, ג'ון, הוסן ופר כבשו להולנדים

מערכת אתר ערוץ הספורט
מערכת אתר ערוץ הספורט  09.06.13 - 20:55

אחרי שאמש הבדלנו בין הילדים לגברים של בית א', גם הבית המקביל של יורו 2013 מקבל צורה ברורה לקראת שלב ההכרעה: המחזור השני של בית ב' יצא לדרך כשהולנד ורוסיה נפגשו לקרב קריטי ביותר באצטדיון טדי, ובתום 90 דקות די חד צדדיות, האוראנג' ניצחה 1:5 מרשים והבטיחה את מקומה בחצי הגמר, גם הודות לניצחון של ספרד על גרמניה. הרוסים, שנותרו ב-10 שחקנים, הודחו סופית והמשחק שלהם מול גרמניה יהיה חסר חשיבות עבורם.

ההולנדים, שסיפקו הצגה אדירה במשחק הפתיחה שלהם עם 2:3 דרמטי על גרמניה, שאבו המון בטחון מהנצחון ההוא בדקה ה-90, וביחד עם התמיכה המפתיעה שגילו בישראל, הם מתחילים להרגיש שהם יכולים ללכת עד הסוף. אחרי שניצחה את המאנשאפט בדקה ה-90, גם הערב האוראנג' הצעירה הוכיחה שיש לה מצרכים שהם נדירים אצל הולנד הבוגרת: אופי, ווינריות ולא פחות חשוב - חוש מפותח לשערים.

פוט פתח ב-4-3-3 המסורתי, ואת השמות ששובצו ב-11, במיוחד בחוליית החוד, כדאי לכם להתחיל לשנן, כי מעבר לפוטנציאל להגיע לגמר ולזכות בטורניר, מדובר ב-3 שעוד יככבו באירופה: ווינדאלום, דה יונג ואולה ג'ון. תוסיפו אליהם את את אדם מאהר הפנטסטי ואת שני המגינים של אייאקס, דיילי בלינד וריקרדו ואן ריין, ותקבלו חבורה שתדבר חזק על הבמות הכי מכובדות ביבשת בעתיד הקרוב.

על הדשא ראינו חגיגה, שמה שבלט בה היתה השמחה הגדולה של הכובשים, שהקפידו לרוץ לספסל אחרי כל גול. ווינדאלום פתח את החגיגה עם שער נהדר מרחוק (40), דה יונג הכפיל בנגיחה חכמה (60) וג'ון הפתיע בהקפצה שובבה (69). דני הוסן, שקם מהספסל בדקה ה-80 הרשית אחרי 3 דקות, אבל אקורד הסיום היה שייך ללירוי פר: כמו במשחק מול גרמניה, המחליף של פוט כבש בדקה ה-90, הפעם זה היה ה-1:5.

בתווך, צ'יצ'רין הרוסי הורחק (50) וצ'רישב המחליף צימק זמנית ל-2:1 (65). ההולנדים הציגו כדורגל נאה ותוסס, שוב היו מעורבים במשחק רב שערים ואירועים, ואם אתם עדיין מחפשים נבחרת לאהוד ו/או ללכת לראות - זו האחת. אנחנו מסמנים אותה לגמר.

אם הרוסים יצאו מאוכזבים ממשחק הפתיחה שלהם, הרי שהערב הם כבר סיימו את דרכם מוקדם מהצפוי. לעיניו של פאביו קאפלו שישב ביציע, רוסיה הצעירה שוב התגוננה במרבית הדקות, ואחרי שאיבדה את צ'יצ'רין באדום היא כבר נעלמה לגמרי. אלן דזאגוייב ופדור סמולוב שבו ממשימתם עם הבוגרת והוקפצו ישירות להרכב במטרה להוציא תוצאה שתשאיר להם סיכוי להעפיל, אבל אפילו הכוכב הגדול ואחד ממלכי השערים של יורו הבוגרות בקיץ הקודם לא הצליח להשפיע על המשחק או למנוע הדחה משפילה.

מהלך המשחק
ההולנדים פתחו טוב יותר ובדקה ה-3 כדור רוחב של ווינדאלום כמעט הפך ליתרון. בדקה ה-15 דזאגוייב הראה ניצוצות ראשונים, כשניער מגן וירה בעיטה מסוכנת, אך הכדור חמק ליד השער. 4 דקות עבור ו-ווינדאלום, הפעם מימין, בעט טוב וסבחט הצלה מזאבולוטני. בדגקה ה-26 הולנד קיבלה קרן שהגביה מאהר, דה יונג הקדים את כולם אבל מצא רק את הקורה. בדקה ה-40 זה הגיע: ווינאלדום לקח כדור באיזור החצי, דהר למסדרון שנוצר לו ומ-25 מטרים ירה כדור ששפשף מגן וטס לרשת, 0:1 נהדר להולנדים.

דקה וחצי אחרי ההפסקה כדור תועה פגע בידו של דה פריי ברחבה, השופט סימן להמשיך למרות המקרה הגבולי. הדקה ה-50 השופט הצרפתי כבר נקט עמדה, למרות שלא דייק: צ'יצ'רין גלש לרגליו של מאהר וראה אדום נמהר. 3 דקות מאוחר יותר מאהר הכין את הגוף לוולה וירה פצצה מדהימה, שרק זעזעה את המשקוף. בדקה ה-60 הרשת שוב זזה: ואן חינקל הגביה מימין, דה יונג נגח כדור חכם שעשה 0:2 לאוראנג'. צ'רישב המחליף עוד הספיק לצמק (65) ובתום מבצע קבוצתי נהדר עשה 2:1, אבל הולנד לא עצרה שם: בדקה ה-69 דה יונג הסיט בראש כדור שפרץ את ההגנה, אולה ג'ון מצא את עצמו מול השוער והקפיץ בסטייל, 1:3 נהדר. 7 דקות לסיום, הוסן המחליף הגיע לאחד על אחד ולא התבלבל, 1:4 מרשים להולנד.

הרכבים
הולנד: ירואן זואט; ריקרדו ואן ריין, סטפן דה פריי, ברונו מרטינס אינדי, דיילי בלינד; קווין סטרוטמן (ג'ורדי קלאסי/76), מרקו ואן חינקל, אדם מאהר (לירוי פר/73); ג'יורג'יניו ווינדאלום, לוק דה יונג (דני הוסן/80), אולה יון.
רוסיה: ניקולאי זאבולוטני; גיאורגי  שצ'נינקוב, ניקיטה צ'צ'רין (הורחק/50), טאראס ברולאק, מקסים בלייאב; איבראגים צלאגוב, סרגיי פטרוב, אולג שאטוב (שוטה ביבילוב/76), פדור סמולוב (אנדריי פאניוקוב/73); אלן דזאגוייב, פאבל יאקובלב (דניס צ'רישב/53).