$(document).ready(function () { setTimeout(function () { $('#Haim_L').remove(); }, 2500); // Remove the element after 3000 milliseconds (3 seconds), you can adjust this value as needed });
הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

יצאו גדולים: הגרזן הספרדי לצד הגאון האיטלקי. ה-11 של היורו

האיצטדיונים יפים, התפאורה מרשימה וגם האורחים מכובדים. ובכל זאת, הדבר החשוב באמת הוא מה שקרה על הדשא. רגע לפני הגמר בטדי בין לה רוחיטה לאזוריני, קבלו את הרכב המצטיינים של הטורניר. קבלו סקופ: אין אף נציג ישראלי

מתן זוהר  18.06.13 - 15:00
אינסינייה, ויינאלדום, בארדי ואיסקו. חזקים בהרכב (gettyimages)
אינסינייה, ויינאלדום, בארדי ואיסקו. חזקים בהרכב (gettyimages)

שוער: פרנצ'סקו בארדי, איטליה
זה היה אולי מתבקש ואפילו קל לבחור לעמדה הזאת את דויד דה חאה, שוער נבחרת ספרד, שלא ספג שער אחד עד לגמר. אלא, שאחת המטרות העיקריות בטורניר היורו עד גיל 21 היא להכיר גם שחקנים צעירים שטרם שמעו עליהם בכל מקום. לכן, עם כל הכבוד לדה חאה, בארדי, שרוב חובבי הכדורגל לא הכירו אותו טרם הטורניר, מקבל את אפודת השוער בהרכב הנבחרת. ובזכות. שוערה של האזוריני ניפק טורניר יוצא מן הכלל. הוא לא ספג אפילו שער שדה אחד, ונכנע רק בפנדל בדקה ה-90 נגד נורבגיה במשחק שרוב ההרכב הראשון נח. שוערה של אינטר, ששיחק בעונה האחרונה כמושאל בנובארה, יחזור כנראה בעונה הקרובה לסגל אינטר בניסיון לתת פייט לאפודת השוער לסמיר הנדנוביץ'. אם יצליח, כולם כבר יכירו אותו, לא רק בישראל.

מגן ימני: מרטין מונטויה, ספרד
את שמו של מגן ברצלונה כולם כאן מכירים. ככה זה עם שחקנים של ברסה. מונטויה, שרשם כבר 24 משחקים במדי ברצלונה העונה, הגיע כאחד השחקנים הבכירים והמנוסים בנבחרת, ועמד בציפיות. קיבל מקום בהרכב לפני דניאל קרחבאל מלברקוזן והצדיק את הקרדיט. הוא סייע המון להתקפה, שפך לאגר לאחר כל משחק, ומירר את חייהם של כל מי שניצב מולו עם הכדור. המגן הצעיר הוכיח בטורניר שיש יורש ראוי לדני אלבס באגף ימין של הקטאלונים. ושגם הבוגרת יכולה להתחיל לחשוב בכיוונו ברצינות.

בלם: ברונו מרטינס אינדי, הולנד
איזה בלם נהדר יש לפיינורד. כמה כוח, כמה עוצמה, כמה נחישות, והכי חשוב - חוכמת משחק. ב-3 המשחקים בהם שיחק הרשים בעיקר בשכל שלו. אף פעם לא סתם מרחיק כדור, תמיד אגרסיבי במידה הנכונה, לא מתרגש מכלום, ומהעמדה שלו על המגרש קורא את המפה היטב ומוכן לכל מצב. אמנם הולנד ספגה לא מעט בטורניר, אבל מספר ההזדמנויות נגדה (למעט המשחק נגד ספרד בו רוב ההרכב הראשון לא שיחק) היה מצומצם. התודות לבלם הזה, שמתישהו בקרוב בוודאי נראה בקבוצה גדולה באירופה. כשזה יקרה תמיד נוכל להגיד שראינו אותו בטדי, במושבה ובנתניה כהוא היה "כזה" קטן. כולה 1.87 מטר...

בלם: לוקה קלדירולה, איטליה
כשמסתכלים על הבלם האיטלקי הצעיר קשה שלא להיזכר בג'ורג'יו קייליני של יובנטוס. הם דומים חיצונית, ובעלי סגנון משחק דומה עוד יותר. תמיד מחפשים את הפעולה השקטה והבטוחה, לא מסתבכים בצרות, ונמצאים כל הזמן במקום הנכון. קלדירולה, קפטן האזוריני, היה יציב לאורך כל הטורניר ולא החמיץ אפילו דקה אחת. המנהיג במרכז ההגנה האיטלקית הוא אחד הגורמים העיקריים לעובדה שלוח הספיגות של נבחרתו עומד על 1 בלבד. אחרי ששיחק בשנה האחרונה בברשיה מהסרייה B (כמו כל חבריו להגנה בהרכב הנבחרת הצעירה), הנה עוד שם שסביר שנראה בליגה הבכירה בעונה הקרובה.

מגן שמאלי: דיילי בלינד, הולנד
כמו 11 שחקנים נוספים בסגל נבחרת הולנד הצעירה, גם המגן השמאלי כבר ערך מספר הופעות בבוגרת. בלינד, שהגיע כאחד השחקנים הבכירים של האוראנג', וזכה באליפות הולנד עם איאקס, רצה להביא את התואר בפעם השלישית ב-7 שנים למדינה השטוחה. לצערו, למרות שנתן טורניר מצוין, זה לא קרה. הוא כיסה שטחים באגף, פרץ במהירות מסחררת, וסייע בהגנה. דווקא כשאביו הגיע לצפות בו ביחד עם מאמן הבוגרת, לואיס ואן חאל, בחצי הגמר נגד איטליה, יצא מנוצח. למרות ההדחה, הוא יתנחם בטורניר מצוין, וינסה להשיג תוצאות טובות יותר במדי הנבחרת הבוגרת.

קשר: אסייר יראמנדי, ספרד
לא השם הכי נוצץ בנבחרת הספרדית, וגם לא השחקן שיציית את הדמיון עם פעולה הירואית. אבל הוא לבטח אחד השחקנים הכי יעילים שהיו ביורו הזה. איראמנדי מסר בממוצע 84.3 פעמים במשחק, ודייק ב-94.7% מהמסירות. קצת צ'אבי מצידו, לא? וכמובן – מקום ראשון בטורניר. איראמנדי ניווט את משחקה של ספרד מאחור, דאג שלהגנה שלו ולשוער כמעט ולא תהיה עבודה, והוציא בזריזות את ההתקפה קדימה. הקשר של ריאל סוסיאדד הוא אחת הסיבות לכך שאנחנו יכולים ליהנות מכל השחקנים ההתקפיים של ספרד שמקבלים הרבה שקט במרכז השדה.

קשר: מרקו וראטי, איטליה
בדומה לחברו לנבחרת שלנו, יראמנדי, גם וראטי הוא אחד המוסרים הטובים בטורניר. הקשר האיטלקי מסר בממוצע 100 מסירות למשחק (הכי הרבה), והיה המנוע של האיטלקים לאורך כל הטורניר. מתחילת היורו ידענו שההצלחה של האזוריני תלויה בעיקר בו. וכמובן בצורה שבה הוא ינהל את המשחק של נבחרתו. ואם לומר את האמת, עד לגמר הוא עשה זאת בצורה מעוררת הערצה. הוא נלחם בהגנה, הניע את הקבוצה, ושמר על איזון במשחק האיטלקי. אחרי הטורניר המצוין שלו, אפשר להרגיע את האיטלקים. יש יורש ראוי לאנדראה פירלו (שעוד לא נראה כאילו הוא צריך יורש, אבל טוב שיהיה).

קשר: ג'ורג'יניו ויינאלדום, הולנד
הקשר ההולנדי היה השחקן הכי טוב בשלב הבתים. הוא עשה ככל העולה על רוחו מול ההגנות של רוסיה וגרמניה, כשהוא מפגין יכולת אישית גבוהה מאוד. הוא גם כבש פעמיים, שני שערים יפהפיים. גם במשחק ההפסד בחצי הגמר הוא כרגיל הפגין יכולת גבוהה, אלא שלהבדיל משלב הבתים, בחצי הגמר לא קיבל עזרה מחבריו שהיו חלשים. למרות שלא הגיע לגמר כפי שקיווה, וויינאלדום עשה טורניר מצוין, והקפיצה מפ.ס.וו איינדהובן לאחת מאריות היבשת אחרי הטורניר הזה ממש מעבר לפינה.

קשר: איסקו, ספרד
כל סופרלטיב שנכתוב כאן כנראה לא יתאר את הטורניר שנתן קשרה המופלא של מלאגה. הוא הגיע ליורו הזה עם המון ציפיות על הכתפיים הצנומות שלו ובכל משחק רק נדהמנו ממנו יותר ויותר. היכולת האישית, המסירות, ראיית המשחק, קור הרוח, הקלילות שהוא עושה כל פעולה והכדרור המבריק גרמו לנו רק להתרגש ולהעריך אותו יותר. לא סתם מנצ'סטר סיטי וריאל מדריד כבר ממתינות לו בבית עם צ'ק מכובד. בין אם ספרד תזכה, ובין אם לא, איסקו היה שחקן הטורניר ביי פאר.

קשר: לורנצו אינסינייה, איטליה
איזה תענוג לצפות במצביא הקטן של נאפולי. מעבר ליכולות הטכניות הגבוהות והכישרון העצום שטמון בו, פשוט כיף לראות שחקן כזה, שלמרות שנחשב כבר לכוכב בשורות סגנית אלופת איטליה, נילחם על כל כדור ונותן הכול על המגרש עד טיפת הדם האחרונה. במשחק נגד הולנד, כשכלום לא הלך לאיטלקים, אינסינייה ידע ברגע הנכון למצוא את בוריני במסירה שהולידה את ההזדמנות לחלוץ ליברפול, שידע להעלות את איטליה לגמר. זה כל מה שהוא צריך כדי להפוך משחק. שבריר של שנייה.

חלוץ: אלבארו מוראטה, ספרד
בקצרה: 165 דקות, 4 שערים. בהרחבה: חלוצה של ריאל מדריד זומן לנבחרת רק סמוך לפתיחת הטורניר, כאשר לפני שהחל היורו הוא לא רשם דקת משחק אחת עם הנבחרת. אחרי שזכה לפני שנתיים באליפות אירופה לנוער כשהוא מסיים כמלך השערים, עם שש הרשתות בחמישה משחקים, הוא כנראה יזכה גם בטורניר הזה בתואר שכל חלוץ חולם עליו. למרות שפתח רק במשחק נגד הולנד, הוא כבש בכל משחק ואותת חזק גם לבוגרת, וגם למאמן הבא של ריאל מדריד – מי שזה לא יהיה. מה שמדהים אולי יותר ממומצע הכיבושים שלו זאת העובדה שהוא רק בן 20 ויוכל לשחק גם ביורו עד גיל 21 הבא, שייערך בצ'כיה ב-2015. סביר להניח שבקצב ההתקדמות המטאורי שלו נראה אותו כבר במונדיאל בברזיל 2014.