$(document).ready(function () { setTimeout(function () { $('#Haim_L').remove(); }, 2500); // Remove the element after 3000 milliseconds (3 seconds), you can adjust this value as needed });
הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

ברזיל דרסה 0:3 את יפן במשחק הפתיחה, שער אדיר של ניימאר

הסלסאו פתחה את גביע הקונפדרציות הביתי עם ניצחון חלק על אלופת אסיה. הרכש החדש של ברצלונה הבקיע בוולה מדהים (3), פאוליניו הכפיל (48) וז'ו חתם בדקה ה-90. אין ספק, זו עדיין אימפריית כדורגל. בראשון: איטליה - מקסיקו

מערכת אתר ערוץ הספורט
מערכת אתר ערוץ הספורט  15.06.13 - 23:52
ניימאר, פתיחה קטלנית (gettyimages)
ניימאר, פתיחה קטלנית (gettyimages)
הר של ציפיות, לחץ היסטרי והפגנות מחוץ לאיצטדיון. דבר מכל אלה לא השפיע על ניימאר, שעם שער אדיר כבר בדקה השלישית אותת שברזיל הולכת על כל הקופה. הסלסאו ניצחה 0:3 את יפן במשחק הפתיחה של גביע הקונפדרציות, והראתה שהיא עדיין אימפריית כדורגל במלוא מובן המילה.

אחרי התקלות וההפגנות שליוו את ההכנות לטקס הפתיחה, שהתחיל גם הוא באיחור של 20 דקות, עלו הברזילאים על הדשא חדורי רוח קרב. כבר מהפתיחה הם הסתערו על מחזיקת גביע אסיה והוכיחו שהסלסאו של לואיז פליפה סקולארי היא נבחרת מפחידה.

פרד הוצב במרכז ההתקפה, אבל את השואו סיפק ילד הפלא. ניימאר בן ה-21, שנרכש לאחרונה על ידי ברצלונה מסנטוס, קיבל בדקה השלישית צ'אנס ולקח אותו בשתי ידיים. למען האמת, זה היה ברגל ימין האדירה שלו, שירתה לחיבורים טיל מפחיד.

ברזיל נהנתה משליטה כמעט לאורך כל המשחק, למרות שהחבורה של אלברטו זאקרוני לא פראיירית. היפנים סיכנו מספר פעמים את השער של ז'וליו סזאר, שאחרי עונה נוראית במדי קווינס פארק ריינג'רס הצליח לשמור על רשת נקיה. ההגנה נראתה חזקה, הקישור בשליטה מוחלטת וההתקפה עשתה את שלה, בעיקר בזכות אותו ניימאר.

פאוליניו, הקשר האחורי של קורינתיאנס, כבש את השני לאחר בישול של דני אלבס, ז'ו המחליף ניצל בישול של אוסקר וברזיל כבר התייצבה בראש בית 1. עכשיו הציפיות של הקהל המקומי אפילו גבוהות יותר. במשחק השני של הבית יתמודדו איטליה ומקסיקו, שהמפגש ביניהן נדחה כדי לתת את כל הכבוד למארחת. והיא גם עשתה כבוד לעצמה.

במחזור הבא תשחק ברזיל מול מקסיקו, בעוד שהיפנים ינסו להפתיע את איטליה.

מהלך המשחק
בעוד שבחוליות ההגנה והקישור נהנית ברזיל מהיצע עצום, השאלה הגדולה לקראת משחק הפתיחה נגעה לזהות החלוץ המרכזי. מי שהוצב בסופו של דבר בחוד של לואיז פליפה סקולארי הוא פרד, חלוצה בן ה-29 של פלומיננזה. לצידו פתחו ניימאר והולק, בעוד שמאחוריהם הוצב אוסקר, הקשר הנהדר של צ'לסי. בחוליה האחורית הציב פיליפאו את טיאגו סילבה ודויד לואיז, כאשר באגפים פתחו דני אלבס ומרסלו. למרכז השדה נשלחו לואיז גוסטבו מבאיירן מינכן ופאוליניו, קשרה בן ה-24 של קורינתיאנס.

מנגד, מחזיקת גביע אסיה הגיעה לטורניר בתחושה שאין לה מה להפסיד. הנבחרת של אלברטו זאקרוני מתאפיינת במשחק קבוצתי, מהיר ועם המון תעוזה, הרבה הודות לשחקנים כמו יוטו נגאטומו, שינג'י קגאווה, שינג'י אוקזאקי וקייסוקה הונדה - כולם פתחו בהרכב.

המארחת פתחה בסערה וכבר בדקה השלישית עלתה ליתרון. פרד עצר כדור על החזה ומי שהגיע ראשון היה ניימאר. הרכש הטרי של ברצלונה הרים את רגל ימין ושיגר כדור אוויר-רשת אדיר לחיבור הימני של היפני. 0:1 מדהים לסלסאו.

השליטה של ברזיל נמשכה, אבל ההזדמנות המסוכנת הבאה הגיעה דווקא מהעבר השני. קייסוקה הונדה פרץ בין שני שחקני הגנה ובעט כדור שטוח, שנעצר אצל ז'וליו סזאר המנוסה. הסלסאו המשיכה להכתיב את הקצב, אבל ברגע היחיד שבלמיה התמסרו ביניהם נשמעו גם שריקות בוז. בדקה ה-43 קיבל פרד כדור על סף הרחבה, הכין לעצמו ובעט כדור חזק ושטוח, אלג'י קוואשימה הצליח לבלום.

בדקה ה-48 הגיע השני. פאוליניו קיבל כדור מדני אלבס והכניע את קוואשימה, 0:2 לברזיל. כעבור דקה אוקזאקי הגיע לכדור עומק מהעבר השני, אבל בעט סנטימטרים ימינה מהקורה הימנית. בדקה ה-68 השתרר שקט באיצטדיון לאחר שניימאר נפגע במאבק על הכדור, אבל הכשרון קם אחרי טיפול קצר.

בדקה ה-71 פגע כדור חופשי של הונדה בחומה, ז'וליו סזאר בלם את הניסיון הנוסף של מא'אדה. בדקה ה-74 מחא הקהל בברזיליה כפיים לניימאר, שהוחלף בלוקאס - הקשר הנפלא של פאריס סן ז'רמן. גם הולק פינה את מקומו, להרנאנס מלאציו. בהמשך יצא גם פרד, ז'ו מאתלטיקו מיניירו נכנס במקומו. והוא גם הספיק לכבוש בדקה ה-90, אחרי שקיבל כדור עומק מאוסקר וגילגל פנימה את ה-0:3. הצגת בכורה מרשימה של ברזיל.

הרכבים
ברזיל: ז'וליו סזאר; דני אלבס, טיאגו סילבה, דויד לואיז, מרסלו; לואיז גוסטבו, פאוליניו; אוסקר, ניימאר (לוקאס/74), הולק (הרנאנס/75); פרד (ז'ו/81).

יפן: אלג'י קוואשימה; אצוטו אוצ'ידה, יאסויוקי קונו, מאיה יושידה, יוטו נגאטומו; מאקוטו האסבה, יאסוהיטו אנדו (האג'ימה הוסוגאי/78), הירושי קיוטאקה (ריואיצ'י מא'אדה/51), קייסוקה הונדה (טקאשי אינוי/88), שינג'י קגאווה; שינג'י אוקזאקי.