$(document).ready(function () { setTimeout(function () { $('#Haim_L').remove(); }, 2500); // Remove the element after 3000 milliseconds (3 seconds), you can adjust this value as needed });
הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

יצחק אספה הגיש בקשה להקלה בביהמ"ש העליון

שחקנה של אשדוד ינסה להמיר את העונש בעבודות שירות

גיל לוין
גיל לוין  21.05.20 - 11:30

לאחר כשלושה חודשים מאחורי סורג ובריח בכלא חרמון, יצחק אספה הגיש הבוקר (חמישי) לבית המשפט העליון בירושלים ערעור בניסיון להקל את גזר דינו, העומד על 4.5 שנות מאסר בעקבות תאונת הפגע וברח בה נהרג ארי נשר ז"ל אשתקד. המטרה הייתה  להמיר את עונשו לטווח שבין עשרה לעשרים חודשי עבודות שירות.

בעקבות ההנחיות של שירות בתי הסוהר, לפיהן אין להתייצב לדיונים בתקופת הקורונה, אספה לא הגיע באופן פיזי לדיון. לחליפין, הוא יגיב לדיון דרך הזום מול הרכב של שלושה שופטים - עופר גרוסקופף, אלכס שטיין ובראשם, ענת ברון. מי שכן התייצבו לדיון, הם משפחת נשר - בני הזוג אבי ואיריס נשר ואחותו של ארי, תום.

"אין יום שחולף מבלי שיצחק יחוש חרטה עמוקה על מעשיו. תחושות קשות אלו ילוו אותו כל חייו", נכתב בערעור שהוגש על ידי עורך דינו, אילן סופר, לבית המשפט העליון, "עונש המאסר שנגזר עליו חורג חריגה של ממש לחומרה ממדיניות הענישה הנוהגת במקרים דומים ואף חמורים יותר".

הערעור התייחס גם להשפעת העונש על המשך הקריירה של אספה: "שחרורו של יצחק ממאסר בגיל 27 לאחר היעדרות של כ-5 שנים מהמגרשים, משמעותו סיום הקריירה המקצועית שלו ככדורגלן. זאת פגיעה אנושה ביכולתו להתפרנס ובאפשרות שיקומו בסיום ריצוי עונש המאסר".

עו"ד אילן סופר הביא דוגמאות ממקרים דומים ומוכרים של תיקי הפקרה כמו אלו של פריסיליה קשתי ועוביידה חטאב שנשפטו לעונשים נמוכים משמעותית מזה של אספה: "צריך לזכור שאספה הוא לא הגורם לתאונה. טענתנו המרכזית היא שבית המשפט נתן משקל יתר ומכריע לשם הרתעת הרבים ולמעשה לא נתן משקל ראוי לנסיבות האישיות של שיקומו של אספה".

סופר המשיך: "אספה היה בן 19 במועד התאונה. הוא עלה בגיל 8 מאתיופיה ומגיל קטן ביותר הוא המפרנס העיקרי בבית והוכר כספורטאי מצטיין בצבא. כל החיים שלו הם מודל של התנהגות ראויה ונורמטיבית. אין לו עבר פלילי ומדובר באירוע בודד ברקע שלו. למה הרצון לתת עונש הרתעתי מוחק את נסיבותיו האישיות?".

השופט שטיין קטע את דברי של סופר וקבע: "לעומת המקרים שאתה מציין, שבהם היו פעולות של חרטה אחרי, אספה שלח אנשים אחרים לבדוק מה קורה בזירת האירוע ולא חזר בעצמו. צריך גם להתייחס לשעת הלילה המאוחרת שבה לא מובן מאליו שיהיה מי שיסייע לנפגעים על הכביש, וכן גם פעולות של שיבוש הליכי חקירה. מדובר במקרה חמור של הפקרה".

פרקליטות המדינה הגיבה לטענות: "האירוע הזה מאוד חמור בקשת ההתנהגויות של עבירת ההפקרה. היו לאספה מספר נקודות יציאה מעבירת ההפקרה והוא בחר פעם אחר פעם להימלט. אספה הפקיר שני נערים, שיקר לשוטרים וגם בבתי המשפט והדבר צריך לקבל משמעות גם בעונש".

בתום הדיון הדיינים עזבו את האולם במטרה לקבל החלטה, אך בגלל שמדובר בתיק תקשורתי, ייתכן שההחלטה תהיה חסויה ותישלח למעורבים בדואר. בכל מקרה ההחלטה צפויה להתקבל בשבועיים הקרובים.

כזכור, מגנה הימני של מ.ס אשדוד היה מעורב אשתקד בתאונת פגע וברח במהלכה פגע עם רכבו באופניים עליהם רכבו ארי נשר ז"ל וחברו. גזר הדין התקבל בחודש פברואר כאשר השופט, צבי גורפינקל, קבע עונש מחמיר של 4.5 שנות מאסר בפועל בגין עבירות של הפקרה ושיבוש הליכי חקירה. מאז החל לרצות את עונש המאסר, אספה החל לקחת חלק בקבוצה טיפולית ייעודית בתחום התעבורה ואף נרשם ללימודי תואר ראשון בכלכלה וניהול.