$(document).ready(function () { setTimeout(function () { $('#Haim_L').remove(); }, 2500); // Remove the element after 3000 milliseconds (3 seconds), you can adjust this value as needed });
הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

חלום אמריקאי? חובת ההוכחה היא על פוליסיק

אחרי פתיחה מאכזבת לעונה, כריסטיאן פוליסיק כבש את "השלושער המושלם" והצית את הדמיון לאוהדי צ'לסי. ואולם, עדיין מוקדם לקבוע כי קורץ מחומרים של כוכבים. וגם: הצעד התמוה של סביליה (קשור בדאבור), המהלך הראוי להערכה בסאות'המפטון והרכב השבוע

דני פורת
דני פורת  28.10.19 - 14:10

הקלאסיקו של ספרד לא התקיים, אבל הקלאסיק של צרפת ניפק יופי של הצגה בפאריז. באנגליה, ליברפול ממשיכה להוליך, לסטר להלהיב, באיטליה אטאלנטה מפרקת, נאפולי ואינטר בועטות בדלי, בספרד גרנאדה מדהימה ובגרמניה כרגיל בלגאן בצמרת. מדור "חמישה כוכבים" עם סיפורי השבוע באירופה והרכב המחזור (בחמש הליגות הבכירות).

חמישה כוכבים: מהפכת הצעירים של פרנק למפארד צוברת מומנטום. אל השמות האנגלים העולים שכבר לוקחים חלק בלתי נפרד מהריצה הנהדרת של צ'לסי, וכוללים את תמי אברהם, פאיקו טומורי, מייסון מאונט וקאלום הדסון אודוי, אפשר לצרף את כריסטיאן פוליסיק שכבש שלושער פנטסטי ב-2:4 על ברנלי בשבת והוביל את הבלוז לניצחון שביעי ברציפות בכל המסגרות, דבר שלא קרה כמעט שנתיים במערב לונדון. זה היה השלושער המושלם שמורכב משערים ברגל שמאל, בימין ובנגיחה ופוליסיק הפך לאמריקאי השני בתולדות הפרמייר-ליג שמבקיע כמות כזאת של שערים במשחק אחד. קלינט דמפסי מפולהאם היה הראשון לעשות זאת אי שם ב-2012.

בניגוד לחבר'ה הצעירים האחרים שהוזכרו, מפוליסיק היו כמובן הכי הרבה ציפיות. הכישרון הצעיר מפנסילבניה הגיע הקיץ בעסקה שנחתמה כבר בינואר תמורת 58 מיליון פאונד כמחליף עתידי לאדן הזאר, ועד כה התקשה לעמוד בציפיות הרבות ממנו. הוא נע בין הספסל להרכב, אך בשבוע האחרון החל להכנס לקצב הנכון, כשעלה כמחליף מול אייאקס בליגת האלופות ובישל את שער הניצחון למיצ'י בטשואי. למפארד טוען כי הסיבה להאטה בהתקדמות של פוליסיק נובעת מכך שהוא שיחק עם נבחרת ארה"ב בגביע הזהב, ונח רק שבוע במהלך הקיץ. אין ויכוח לגבי הכישרון של פוליסיק, השאלה אם הוא קורץ מהחומרים שעשויים כוכבים אמיתיים, ואת זה נוכל לדעת כנראה רק בהמשך הדרך.

ארבעה כוכבים: איך מודדים איכות אמיתית של שחקן רכש? צריך לחלק את זה לשני פרמטרים. הראשון הוא התוצרת שנותן השחקן לקבוצתו החדשה, אבל לא פחות חשוב מכך הוא החור הגדול שהוא משאיר בקבוצה אותה עזב. לפי התיאוריה הזאת, וויסאם בן יידר הוא אחת הרכישות הכי מוצלחות ומשפיעות בכדורגל האירופי הקיץ. החלוץ שחזר לליגה הצרפתית מוביל את טבלת הכיבושים עם תשעה בתשעה משחקים אחרי שהבקיע את שער הניצחון של מונאקו בנאנט בסוף השבוע. בן יידר נהנה משיתוף פעולה מופלא עם רכש נוסף, איסלם סלימאני, שצועד בראש טבלת המבשלים בליגה עם שבעה, ואחרי פתיחת עונה מזעזעת, הקבוצה מהנסיכות מתעוררת בזכות השניים.

צריך לזכור כמובן את מי בן יידר עזב. החלוץ בן ה-29 נפרד בקיץ האחרון מסביליה, במדיה הבקיע 38 שערי ליגה ב-91 משחקים בשלוש העונות האחרונות, בהן היה החלוץ הבולט והבלתי מעורער של הקבוצה. בן יידר ביקש לעזוב את המועדון, כי רצה להשיג יותר כסף במקום אחר. סביליה הסכימה למכור אותו תמורת 40 מיליון יורו, אבל לא הביאה שום תחליף הולם. לוק דה יונג וחבייר הרננדס, בינתיים עומדים על שער ליגה אחד בלבד ביחד, ואילו מואנס דאבור כלל לא משותף במסגרת הליגה. ועם כל הכבוד לשלושה, היה ידוע מראש שאף אחד מהם לא ברמה של בן יידר, שהוא פינישר מצוין ובעל שליטה מדהימה בכדור על שטח קטן. המשימה הבאה של בן יידר? לזכות במלכות השערים בצרפת, זכות שניתנה רק לשחקן אחד שהוא לא מפ.ס.ז' (אלכסנדר לקאזט) בשמונה השנים האחרונות.

שלושה כוכבים: כל שחקן כדורגל מכיר את ההרגשה הזאת, כשהוא נקרא להתחמם מעבר לקווים ו"מת" כבר להיכנס. על אחת כמה וכמה אם קוראים לך מיכאל אברווין. הקשר בן ה-23, שעבר הקיץ מפורטונה קלן להולשטיין קיל, עדיין לא ראה דקת משחק העונה בבונדסליגה השניה, אבל נכנס לספרי ההיסטוריה של הכדורגל הגרמני (ואולי העולמי), לצערו מהצד הלא נכון. בדקה ה-38, בעודו מבצע מתיחות מחוץ לקווים במשחק מול בוכום, הבחין בכדור שעמד לצאת החוצה ובעט אותו, ככה כי בא לו. ומפה כבר נכנס ה-VAR לפעולה.

השופט הבחין כי הכדור לא עבר במלוא היקפו את קו הרוחב, ולכן קבע כי ההתערבות של אברווין מצדיקה עונש (החלטה נכונה). הוא שלף לעברו כרטיס צהוב, ומאחר שהעבירה למעשה בוצעה בתוך רחבת ה-16, בוכום קיבלה פנדל אותו ניצלה לשער. לפי חוקת הכדורגל, במקרה שמחליף או איש צוות של קבוצה מסוימת משפיע על מהלך המשחק, הרי שהשופט מחויב לשרוק לעבירה לזכות היריבה. למזלו של אברווין, קיל הצליחה לכבוש שוב ולנצח 1:2, כך שהפעולה הפזיזה של הקשר לא גרמה לאיבוד נקודות, אבל שוב מעלה תהיות האם לא צריך לשנות את חוקי המשחק בעקבות הכניסה של מצלמות הטלוויזיה.

שני כוכבים: הפתעת השבוע מגיעה מאצטדיון פיליפס סטאדיום באיינדהובן. אלקמאר ריסקה 0:4 את פ.ס.וו והנחילה לה את ההפסד הביתי הראשון בליגה אחרי 53 משחקים (מאז ספטמבר 2016, ליתר דיוק) ואחת התבוסות הגדולות בתולדותיה. הקבוצה מצפון הולנד עקפה על הדרך את סגנית האלופה ועלתה למקום השני בטבלה, כאשר היא מציגה שני ילדים סופר מוכשרים - מירון בואדו בן ה-18 שכבש צמד וקלווין סטנגס (בן 20) שבישל פעמיים. איינדהובן, שהגיעה למשחק אחרי תבוסה 3:0 לאוטרכט וללא דונייל מאלן וסטיבן ברחווין הפצועים, איבדה שני שחקנים בכרטיס אדום ורשמה 0 עגול בבעיטות למסגרת במהלך 90 הדקות. המשבר הראשון של הקבוצה מאז מונה מארק ואן בומל למאמנה.

כוכב אחד: ימים ספורים אחרי שסאות'המפטון ספגה את ההפסד המשפיל והגדול בתולדותיה, ההנהלה מתכוונת להשאיר את המאמן ראלף האזנוטל בתפקיד ונותנת לו גיבוי מלא. במקומות מתוקנים או שבורים אחרים, תבוסה היסטורית של 9:0 כנראה לא הייתה עוברת לסדר היום, אבל בדרום אנגליה מסתכלים על הדברים אחרת. אם להאמין לעיתונים האמינים ולא לצהובונים, בעל השליטה במועדון ואיש העסקים הסיני ג'או ז'ישנג, לא מתכוון ללכת על הראש של המאמן, אלא להיפך. בכוונתו לעזור לצוות המקצועי, שניצח רק פעם אחת בעשרה משחקים, להגשים את החזון הטקטי של העומד בראשו - משחק לחץ גבוה - בהבאה ושחרור של שחקנים במהלך חלון ההעברות הקרוב והבא אחריו.

סוד קסמה של סאות'המפטון במהלך העשור, תחת המאמנים המצליחים האחרונים דוגמת מאוריסיו פוצ'טינו ורונלד קומאן, היה טיפוח של שחקני בית ושיטת סקאוטינג מתקדמת שעזרה לגלות כוכבים מהסוג של סאדיו מאנה ו-וירג'יל ואן דייק. לאחר שמכרה כמה מנכסיה הבכירים, בשנתיים האחרונות חזרה סוטון להיאבק בתחתית, ונרשמה האטה בכל הקשור לקידום הצעירים. במועדון מתכוונים לגייס עוד איש צוות בכיר למערכת הסקאוטינג, על מנת שלא להיקלע לצרות המקצועיות מהסוג שנוצרו במשבר הנוכחי. סאות'המפטון אחרי הכל, הייתה ונותרה מועדון שחי על מכירה של שחקנים. שם מבינים שכרגע הבעיה העיקרית של הקבוצה היא מצבת שחקנים בינונית ולא מהססים לזרוק את האחריות על המאמן האוסטרי. דבר הראוי להערכה.

הרכב המחזור (ב-5 הליגות הגדולות)
שוער
פאולו גאסניגה (טוטנהאם) - המחליף של הוגו לוריס הציל 13 כדורים באנפילד ואלמלא הארגנטינאי, התרנגולים היו יוצאים בתבוסה מליברפול.
הגנה
בנז'מן פבאר (באיירן מינכן) - המגן/בלם הצרפתי הבקיע בחצי וולה מול אוניון (1:2) בשער שהזכיר את מה שעשה מול ארגנטינה במונדיאל 2018.
סאליף סאנה (שאלקה) - הבלם הסנגלי הוא מנקודות האור העונה של שאלקה. הצטיין בדרבי מול דורטמונד (0:0) ואפילו כמעט כבש.
ברנרדו אספינוסה (אספניול) - בלם הרכש שהגיע מג'ירונה העניק ניצחון בכורה למאמנו החדש-ישן פאבלו מאצ'ין מול לבאנטה (0:1).
בן צ'ילוול (לסטר) - עונה אדירה למגן השמאלי של השועלים שהיה שותף לשער נדיר ושני בישולים ב-0:9 העצום על סאות'המפטון.
קשרים
יוסוף יאזיצ'י (ליל) - הרכש היקר מטרבזונספור ספג הרבה ביקורות על פתיחת העונה המגומגמת שלו. מול בורדו הוא זרח עם שער בכורה ושני בישולים (0:3).
מרקו וראטי (פ.ס.ז') - הרבה מצטיינים היו ב-0:4 על מארסיי. אבל הקשר האיטלקי היה האדריכל במרכז השדה והיה מעורב בשלושה שערים. פנטסטי.
יוסיפ איליצ'יץ' (אטאלנטה) - הקשר הסלובני נכנס להתקפה במקומו של כריסטיאן ספאטה והבקיע פעמיים ב-1:7 על אודינזה.
חלוצים
כריסטיאן פוליסיק (צ'לסי) - מכל הסיבות שנכתבו לעיל, האמריקני ראוי ביותר להיכנס לרשימה. "פרפקט האטריק", לא רואים בכל יום.
לואיס מורייל (אטאלנטה) - שלושער ראשון בקריירה לחלוץ הקולומביאני שלא ריחם על האקסית. מרשים בכל רמה, גם אם שניים מהם היו בפנדלים.
איוסה פרס (לסטר) - החלוץ הספרדי התפוצץ על סוטון עם שלושער מטורף (יחד עם ג'יימי וארדי).