$(document).ready(function () { setTimeout(function () { $('#Haim_L').remove(); }, 2500); // Remove the element after 3000 milliseconds (3 seconds), you can adjust this value as needed });
הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

צומת אליהו

היכן ישחק הפורוורד? האפשרות שימשיך במכבי נעלמה מהמפה וכעת על השחקן להחליט. לחפש קבוצת יורוליג או לחכות להצעות? ללכת למחנה המסכם של הוולבס או למצוא פתרון זמני כאן בארץ? דו"ח גלדסטון מביא את הדילמות

רועי גלדסטון  26.09.13 - 21:25
לאן מועדות פניו? ליאור אליהו (ניר בוקסנבאום)
לאן מועדות פניו? ליאור אליהו (ניר בוקסנבאום)

לאן יפנה ליאור אליהו? זו ככל הנראה שאלת השאלות בכדורסל הישראלי בחודשים האחרונים. אם בתחילת הפרשה היה נראה כי אופציית מכבי תל אביב נמצאת על השולחן, למרות שהשחקן סירב להצעה המקוצצת של סגנית האלופה, היום כבר ברור שאליהו לא ילהטט בהיכל נוקיה בעונה הקרובה. וזאת למרות שבסביבתו עדיין מאמינים שלא נסתם הגולל על האפשרות הזו.

הפורוורד קיווה שהנבחרת תתקדם לפחות שלב אחד קדימה, מה שיאפשר לו עוד הזדמנות לצוף שוב לתודעה כאחד ממספרי הארבע האפקטיביים ביבשת, אך היורובאסקט לא האיר פנים לנבחרת וגם לא לאליהו עצמו. כעת אליהו מתאמן כל יום באולם זיסמן עם מאמן אישי, אך גם כל יום שעובר גם משמר את הסטטוס קוו, כלומר - ללא הצעה ממשית שאליהו מעוניין לקחת. לכן, קיבצנו עבורכם את האפשרויות שעומדות בפניו, ואם תקראו עד הסוף תגלו, באיזה נתיב צועד אליהו, נכון לשלב זה.

אופציה ראשונה: המחנה של מינסוטה

מינסוטה טימברוולבס מחזיקה בזכויות ה-NBA של אליהו. מכיוון שהוא נבחר בזמנו בסיבוב השני הוא יכול היה לבקש להגיע למחנה הסופי של הוולבס לפני פתיחת העונה בתחילת חודש אוקטובר. הבעיה היא שאליהו פנה מאוחר מדי למינסוטה. מתחלופת המיילים בין הצדדים, לפני מספר חודשים, עולה כי הסגל של הזאבים סגור והוא יוכל לנסות לגשת למחנה רק בשנה הבאה. בכל אופן, אם אליהו היה מתעקש על כך, הוא היה יכול בכל זאת להצטרף למחנה הסופי, אבל בחר שלא לעשות זאת.

אופציה שניה: להמשיך לחפש קבוצה

האפשרות השניה של אליהו היא להמשיך בדרך שאותה ניסה בחודשים האחרונים - להמשיך ולחפש קבוצת יורוליג שמחפשת שחקן לעמדה מספר 4, עם האיכויות שאליהו יכול לספק. האופציה הזו כבר פחות ופחות ריאלית, משום שמרבית הקבוצות הבכירות כבר סגורות ואליהו, נכון לעכשיו, פשוט לא מקבל הצעות מספיק טובות.

אופציה שלישית: חתימה עם סעיף יציאה

אליהו גם יכול לחתום בקבוצה ישראלית בשכר חודשי, ולהכניס במקביל סעיף שקובע כי ברגע שתיכנס הצעה מקבוצת יורוליג (בארץ או בחו"ל) הוא יכול מיד לקום וללכת. זו אופצייה שנחשבת לטובה עבור אליהו, כי מצד אחד הוא נשאר בארץ, ממשיך להתאמן ולהיות במסגרת קרובה לביתו, במכבי חיפה למשל (שגם משחקת ביורוקאפ) ומצד שני, כשתגיע ההזדמנות הוא יהיה רשאי ללכת. זה מה שעשה אשתקד גל מקל, כשהפועל ירושלים לא הסכימה להכניס סעיף כזה בחוזהו, וחיפה כן.

הרבה מאוד מאמנים לא אוהבים להביא שחקנים בצורה הזו, שנכנסים לרוטציה, תופסים מקום ואז עוזבים ברגע, אבל לא מן הנמנע שיהיו מאמנים בארץ, שיבלעו את הצפרדע ויפיקו תועלת מהסיטואציה. למה? בשביל לצבור כמה נצחונות עד שאליהו יעזוב ובשביל ההזדמנות לקבל ולהדריך שחקן בקאליבר הזה. אגב, גם מכבי הסכימה בעבר לסיטואציה דומה עם ג'ורדן פארמר, שהפך לבורג מרכזי בקבוצה, וחזר ל-NBA אחרי שהסתיימה שביתת השחקנים. מכבי הביאה אחר כך את הרכז דמונד מאלט משרלרואה.

אופציה רביעית, לחכות בסבלנות על המדף

נכון לימים אלה, זו האופציה שליאור אליהו בוחר בה. לשבת בצד, להמשיך להתאמן כל יום ולחכות שתגיע הצעה - בשבועיים הקרובים ואולי אפילו גם אחרי שתיפתח העונה. עולם הכדורסל הוא מאוד דינמי ומשתנה בכל יום. שחקנים נפצעים, קבוצות נתקעות, וכמובן שיש לא מעט שחקנים שנחתכים בגלל חוסר התאמה מקצועית - ואז שחקן מוכח כמו אליהו שנמצא על המדף, יכול להיות אופציה טובה.

רק לשם השוואה, צריך לזכור שרק מכבי תל אביב עצמה חתכה שני גבוהים במהלך העונה - גיורגי שרמאדיני ומלקולם תומאס. ואם היה ניתן, אז גם ניק קיינר מדלי (עמדה מספר 4) היה מושאל באמצע העונה, אך הפציעה שלו מנעה את האפשרות הזו. אליהו ממשיך לעקוב בנוגע להתרחשויות בעמדות הפאוור פורוורד בקרב אריות היורוליג. גם אנחנו.