$(document).ready(function () { setTimeout(function () { $('#Haim_L').remove(); }, 2500); // Remove the element after 3000 milliseconds (3 seconds), you can adjust this value as needed });
הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

בולט היה חסר: ג'מייקה לפני אחרונה במזחלות

הנבחרת מהאי הקריבי לא הצליחה להדהים בסוצ'י, אבל עדיין קיבלה כבוד רב

אופיר גולן
אופיר גולן  17.02.14 - 21:34
המסורת ממשיכה (gettyimages)
המסורת ממשיכה (gettyimages)

אמנם זה לא היה סיפור סינדרלה כפי שחלמנו, או סוף מרגש וסוחט דמעות כפי שזה היה בסרט של דיסני, אבל זה בכל זאת קרה. נבחרת ג'מייקה סיימה היום (שני) את חלקה בתחרויות מזחלות הקרח - הבובסליי - במסגרת משחקי החורף האולימפיים בסוצ'י. הצמד הג'מייקני מרווין דיקסון ו-ווינסטון ווטס, שהעפילו לסוצ'י כנגד כל הסיכויים, דורגו במקום ה-29 ולפני הצמד האחרון.

נבחרת מזחלות הקרח של ג'מייקה שבה למשחקים האולימפיים אחרי היעדרות בת 12 שנים, כאשר היא מוכרת לנו במיוחד מהסרט "ג'מייקה מתחת לקרח", ששיחזר את ההכנות וההופעה הראשונה של הנבחרת הג'מייקנית מאולימפיאדת קלגרי 1988. הספורטאים הג'מייקנים, שאף אחד לא האמין שיוכלו להגיע למשחקים האולימפיים, הפכו לסיפור הזכור ביותר מהמשחקים ההם. ההצלחה במוקדמות וההתרסקות שלהם על מסלול הקרח ריגשו את כל מי שנחשף אליהם.

מרווין דיקסון בן ה-30 אמנם חלם לשחזר את ההופעה של ה-cool runnings בתחרות הרביעיות ואפילו הזמין את אוסיין בולט לנבחרת לפני ארבע שנים (הפנומן סירב בנימוס), אך לבסוף הצליח להעפיל לתחרות הזוגות ביחד עם שותפו ווינסטון ווטס בן ה-46, שלקח חלק עוד במשחקים האולימפיים בלילהאמר ב-1994. ווטס ודיקסון נקלעו לקושי כלכלי להגיע לסוצ'י, אך הצליחו לגייס מתרומות 100 אלף דולרים בפחות משבועיים.

שני המקצים הראשונים נערכו אמש, כאשר הג'מייקנים סיימו את הראשון בזמן של 58.42 שניות ובמהירות מקסימלית של 126.8 קמ"ש. במקצה השני הם היו מעט יותר איטיים ועצרו את השעון על 58.81 שניות. הצמד דיקסון את ווטס דורג במקום ה-30 והאחרון בתום היום הראשון, בידיעה שהמקום ה-20, שמעניק את הכרטיס למקצה הגמר, רחוק מאוד.

המקצה השלישי והאחרון במוקדמות נערך היום ובו הצליחו השניים לרשום את התוצאה הטובה ביותר שלהם בסוצ'י - 58.17 שניות ומהירות שיא של 127 קמ"ש. אולם, זה לא הספיק להם על מנת להגיע לגמר והם סיימו את סוצ'י 2014 במקום ה-29, לאחר שצמד סרבי לא התחרה כלל במקצה השלישי ונשר למקום האחרון. מדליית הזהב הלכה לצמד הרוסיי אלכסיי וואיבודה ואלכסנדר זובקוב. אלכס באומן ובייט האפטי משווייץ זכו בכסף ואילו סטיבן הולקומב וסטיבן לנגטון מארצות הברית קטפו את הארד.