$(document).ready(function () { setTimeout(function () { $('#Haim_L').remove(); }, 2500); // Remove the element after 3000 milliseconds (3 seconds), you can adjust this value as needed });
הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

"רגע טיפשי יצר פיצוץ". נעצר אחיו של ראש ממשלת אלבניה

צפו במהומה שפרצה במפגש בין סרביה לאלבניה, בעקבות טיסן שנשא דגל מעל המגרש. עיתונאי מקומי: "הייתה כאן אווירה מאוד רגישה". המשקיף: "אני לא יכול להגיד מי אשם, באופ"א יחליטו"

מערכת אתר ערוץ הספורט
מערכת אתר ערוץ הספורט  15.10.14 - 08:53

אוהדים אלבנים לא הורשו להיכנס למגרש ועד הדקה ה-41 הכל עבר בשקט. מתוח, אבל כולם עסקו בכדורגל. ואז זה קרה. מעל האיצטדיון בבלגרד הופיע טיסן שגרר אחריו את דגל אלבניה על מפה של מזרח סרביה עם הכיתוב AUTOCHTHONOUS, והכל התפוצץ.

הסמלים על הדגל התייחסו למיעוט האלבני בסרביה ולדוברי השפה בקוסובו, שלא זכתה להכרה כמדינה על ידי שליטיה לשעבר ותושביה סבלו קשות מהמלחמה באיזור. סטפן מיטרוביץ' המקומי תפס את הדגל ומשך אותו לקרקע, מה שעורר מספר שחקנים אורחים לנסות להשיג מידיו את הדגל. אל המגרש פרצו חוליגנים מהיציעים ובמקום פרצה מהומה אלימה.

על פי דיווחים, אחד העצורים הוא אולסי ראמה, אחיו של ראש ממשלת אלבניה אדי ראמה. העצור שהה ביציע הכבוד ונחקר בקשר לתעלול הטיסן, שהצית את האלימות על כר הדשא.

"רגע אחד טיפשי יתר את הפיצוץ - זו הזדרך הקצרה ביותר להסביר מה קרה כאן", הסביר עיתונאי מקומי בשם מילוש סראנוביץ' ל-BBC. "לא זכור לי מצב בו היו כל כך הרבה שוטרים באיצטדיון כבר הרבה שנים. הכל הצביע על כך שהמצב לא נורמלי. הכל היה בסדר על הדשא, אבל כשהדגל הופיע גם החום עלה".

"באנו לשחק כדורגל והותקפנו פיזית על ידי האוהדים הסרבים, בגלל זה לא רצינו לחזור למגרש", הסביר לוריק סאנה האלבני. "רק רצינו לקחת את הדגל והכל היה בסדר, אם המאבטחים היו מונעים מהאוהדים להגיע לספסל שלנו".

משקיף המשחק מטעם אופ"א, הארי בין, הוסיף: "זה מצב מצער ואנחנו נעביר את הדיווח - השופט, אני ויועץ הבטחון. פשוט לא יכולנו להמשיך במשחק. כולם ראו מה קרה ואני לא יכול להגיד מי אשם. אגיש את הדו"ח שלי ובאופ"א יחליטו מה לעשות בהמשך".

המתיחות בין אלבניה לסרביה קיימת תקופה ארוכה והתעצמה מחדש בשנים האחרונות בעקבות הכרזת העצמאות של קוסובו ב-2008. מאז זכה חבל הארץ, שמרביתו מורכב מדוברי אלבנית, להכרה מצד מדינות רבות וכן מצד פיפ"א ואופ"א. בסגל נבחרת אלבניה יש 7 שחקנים שמוצאם מקוסובו, שכאמור לא זוכה להכרה סרבית.