$(document).ready(function () { setTimeout(function () { $('#Haim_L').remove(); }, 2500); // Remove the element after 3000 milliseconds (3 seconds), you can adjust this value as needed });
הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

האם התקדמנו? חודש למחאת הכרטיסים - תמונת מצב

ארגוני האוהדים לוחצים, קבוצות מתקפלות וגם המנהלת מעורבת. מי קבע כניסה בחינם, מה אומר עקרון ההדדיות ואיזה מועדון עוד מסרב למחיר אחיד? צפו בכתבה

שירלי בר דיין
שירלי בר דיין  15.10.14 - 13:10

ליגת העל עדיין לא נכנסה להילוך גבוה, אבל נראה שאוהדי הכדורגל בישראל הפכו את הקיץ האחרון לכזה שעשוי לשנות את עתיד הכדורגל. נשמע מפוצץ, קצת תלוש מהמציאות, אך יכול מאוד להיות שהאחדות שמפגינים ארגוני האוהדים של כל הקבוצות סביב הרצון להוריד את מחירי הכרטיסים תהיה התחלה של משהו חדש. גם מחירים נמוכים יותר, גם הדדיות אמיתית בין אוהדי הקבוצות. קצת פחות עימותים ומריבות, יותר שיתופי פעולה במטרה זהה.

מה שהתחיל עם מחאת אוהדי הפועל פתח תקוה לפני הדרבי בגביע הטוטו, הלך וצבר תאוצה משבוע לשבוע, כשכמעט כל ארגוני האוהדים לוקחים חלק במחאה, מחרימים משחקים, שולחים מכתבים למנהלת הליגה ולראשי הקבוצות ומייצרים באזז שכמוהו לא זכור. הצעד הראשון בנושא היה התכנסות המנהלת וקביעת מחיר אחיד למשחקים, עם סקאלה שנעה בין משחק בעל חשיבות נמוכה יותר לבין משחק גדול.

גם החלטה זו לא גרמה לארגוני האוהדים לנוח, שכן המחירים החדשים לא סיפקו אותם. הצעד האחרון בנושא היה מכתב של ארגון אוהדים מתוך קהל מכבי תל אביב, שהציע הסכם הדדיות. המשמעות: אם הקבוצה המארחת תמכור כרטיסים לאוהדי מכבי ב-50 שקלים, הנהלת מכבי תמכור במחיר זהה לאוהדי היריבה בסיבוב השני. ראוי לציין שגם עמותת "האדומים" של הפועל תל אביב שלחה מכתב דומה, ואילו במכבי חיפה כבר מוכרים כרטיסים רבים ב-45 שקלים למשחק, כשאם אוהד ידפיס בביתו את הכרטיס, הוא יחסוך עמלה של 5 שקלים וישלם רק 40.

קרית שמונה, לדוגמא, סרבה לאותו עקרון ההדדיות, אבל מנגד - בארבעת משחקי הבית הקרובים הכניסה תהיה חופשית לאוהדיה ולאוהדי היריבה. באשדוד, שם כבר מפעילים נוהל של כניסה חופשית מתחילת העונה, מוכנים אמנם ל-50 שקלים לכרטיס, אך רק אם המחיר יהיה אחיד לכולם כולל כולם, ובלי הגבלות ועיגולי פינות.

שתי קבוצות שהחליטו לקחת את המחיר האחיד עוד לפני שהחלה המחאה, הן מכבי נתניה והפועל רעננה, כך שעבורן לא מדובר בשינוי גדול. מי שכן הסכימה לאחרונה היא בני סכנין, שם מנהל הקבוצה התקשר לארגון האוהדים והודיע: "אנחנו מסכימים להסכם". גם בהפועל עכו הסכימו, לאחר שבמכבי הבהירו להם שאם יקחו מאוהדיהם 50 שקלים לכרטיס במשחק הרדיוס בנתניה, הם יעזרו בשיווק הכרטיסים. הפועל חיפה נוטה להסכים, שכן המנהלת קבעה כי הקבוצה תיקח על כרטיס 80 למבוגר ו-40 לנוער, כך שמחיר אחיד של 50 שקלים הוא בסה"כ 10 ש"ח פחות מהממוצע בין השניים. מנגד, בשתי הקבוצות של פ"ת סרבו להצעה, והפועל פ"ת הודיעה שתחליט בכל משחק ומשחק.

אחת הטענות של הקבוצות היא עלות האבטחה. לאוהדים ברור שיש בעיה, אך הם מבהירים כי הקבוצות חייבות לפנות למשרדים הממשלתיים, ואם אכן יעשו כך, יקבלו תמיכה מלאה מהם ועזרה במלחמה הצודקת. בנוסף, חלק מהטענות של ארגוני האוהדים מופנות למנהלת הליגה שקמה לאחרונה, כשלאוהדים נראה כי הם לא זוכים לשיתוף פעולה מלא, וכי המנהלת לא עושה מספיק כדי להוריד את המחירים.

"קשה לעבוד כשלכל קבוצה יש 5-6 ארגוני אוהדים", טוענים במנהלת הליגה, ומסבירים: "פנינו לאוהדים, הסברנו להם שיירשמו כעמותות ובתוך שנתיים יקבלו אישור מנהל תקין ויתחילו לקבל כספים, כחלק מהמלצות ועדת זליכה. המטרה שלנו ברורה, עבודה משותפת עם האוהדים. שהם יהיו המשקיפים שלנו במגרשים, ידווחו על ספסרים, יבדקו אם יש מספיק כרטיסי נוער. האינטרס משותף".

לסיכום, אומרים במנהלת הליגה, "האוהדים לא מבינים שהם כבר ניצחו. נוצר שיח והעובדה שהיא שלמרות הרף שקבעה המנהלת, רוב הקבוצות מורידות מחירים. מעכשיו, כדאי שהאוהדים יתמקדו בדברים אחרים וינצלו את הכוח שלהם לפעולות נוספות".